semakan Bumballon

Bumballon ialah pilihan penting untuk pemain yang ingin bermain permainan yang menyeronokkan, mencabar dan berkarisma. Dengan grafik yang ringkas tetapi cantik dan berwarna-warni, permainan mudah yang boleh mengambil masa berjam-jam untuk disiapkan kerana kekurangan perhatian, dan runut bunyi yang menawan; Selain mempunyai cabaran yang baik, permainan ini menghiburkan anda dengan cara yang sangat cekap dan menyeronokkan. Tetapi kekuatan permainan ini pastinya adalah kesukaran dan runut bunyinya, yang membuatkan anda kekal terlibat dan bermain permainan hanya apabila anda selesai atau paling banyak apabila kesabaran anda habis kerana penderitaan melalui peringkat yang sebenarnya agak pelbagai. berhenti

Sebenarnya, Bumballon ialah hibrid platformer yang comel, gila dan berwarna-warni, kacukan antara permainan gaya pelari automatik, platformer dan item pengumpul. Permainannya menyeronokkan dan mudah dipelajari. Ini adalah pilihan yang bagus untuk mereka yang mencari cabaran yang menyeronokkan dan sesuai untuk petang yang cerah. Permainan ini pendek dan boleh disiapkan dalam masa kurang daripada 2 jam, tetapi saya rasa betapa mudahnya permainan ini, ia hampir terlalu panjang, ia tidak melebihi sambutannya dalam apa jua cara.

Walau bagaimanapun, dalam masa yang singkat ia tidak terasa berulang dan tahap kesukarannya menyeronokkan untuk dimainkan. Saya agak kecewa dengan beberapa peringkat terakhir permainan kerana mekanik yang mereka perkenalkan tidak menumpukan pada permainan pantas, seperti irama seperti permainan yang lain. Tetapi, dalam dunia yang penuh dengan platformer 2D indie, sukar untuk mencari permainan yang lebih baik pada harga ini.

Dalam pasaran tajuk indie yang semakin pelbagai dan meluas dari hari ke hari, dan kerana ini persaingan antara mereka benar-benar sengit, Bumballon kelihatan sangat bagus dan walaupun konsepnya menarik dan estetika yang memukau, ia menjadi pilihan untuk tajuk lain sebagai gayanya menyukarkan. Saya rasa idea asas permainan ini diilhamkan oleh francais Angry Birds yang popular, semasa anda bermain sebagai makhluk seperti itik yang dilancarkan atau ditembak dari bola ke letupan melalui persekitaran dengan kelajuan super. Satu-satunya cara anda boleh mengawal makhluk ini adalah dengan mengetuk butang untuk mengembang dan mengapungkannya perlahan-lahan di sepanjang trek seperti belon. Hanya sedar bahawa anda mempunyai masa yang terhad untuk mengisi dan kebanyakan masa anda akan melalui tahap dalam masa beberapa saat.

Seperti tajuk platformer lain, laluan yang anda lalui bukan tanpa bahaya dan ancaman, dan anda akan menghadapi semua jenis makhluk yang merosakkan, dinding dan halangan lain dalam perjalanan anda, dan anda mesti menyesuaikan dan mengatur masa penerbangan anda dan berlegar sedemikian rupa sebagai kepada Mereka tidak bertembung. Jika tidak, anda perlu memulakan tahap dari awal setiap kali anda menghadapinya.

Walaupun plot dalam Bumballon tidak begitu penting, ia masih mengekalkan anda dengan naratifnya. Perjalanan anda dalam dunia 2D yang berwarna-warni ini adalah untuk menyelamatkan kerajaan ajaib dan anda perlu menyelamatkan nyawa puteri yang terperangkap melalui tahap yang berbeza. Untuk melakukan ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak kristal yang mungkin sebelum mencapai keluar dari tahap dan untuk mencapai matlamat ini anda perlu memasa pukulan anda dengan betul.

Tahap permainan terdiri daripada 7 dunia yang berbeza dan pelbagai yang mencipta semula rasa nostalgia permainan lama. Terdapat banyak peringkat di mana anda menambah mekanik baharu semasa anda maju. Dalam sesetengah peringkat, anda mendapati diri anda sedang duduk di dalam troli lombong dan tahap berubah menjadi sesuatu seperti pelari yang tidak berkesudahan. Dalam beberapa peringkat lain, dia menaiki kapal angkasa yang mempunyai keupayaan untuk maju. Perubahan ini seterusnya mewujudkan banyak variasi dalam permainan.

Ingatlah bahawa Bumballon adalah permainan untuk mereka yang sukakan cabaran di mana setiap kematian adalah pengajaran untuk mengatasi halangan. Anda akan mati berkali-kali dan oleh itu permainannya agak mencabar dan seperti tajuk platformer lain, ia memerlukan usaha dan ketekunan. Penampilan watak anda boleh ditukar dan terdapat sejumlah lima kulit yang boleh dibuka kunci dalam permainan yang anda akan perolehi akses semasa anda maju.

Tidak perlu dikatakan, seni ini sangat cantik dan setiap musim mempunyai gaya seninya sendiri. Tujuh dunia permainan masing-masing dipenuhi dengan grafik animasi yang cantik dalam gaya tajuk retro yang mencipta semula kenangan tajuk klasik.

Pendek kata, Bumballon memang permainan yang pasti ramai orang akan suka, selain menimbulkan perasaan nostalgia dengan grafik dan runut bunyi ala retro, ia tidak mempunyai faktor pengulangan dan ceritanya mega-minimalis hampir tiada dialog, yang tidak menjadikan Bumballon Bukan permainan yang sempurna untuk semua orang. Bagi saya, ia benar-benar berbaloi, terutamanya memandangkan harga yang sangat murah untuk permainan yang mungkin bernilai lebih tinggi.

Permainan - 8.5
Cerita - 8.5
Muzik - 8
Grafik - 9

8.5

Start typing and press Enter to search