semakan Doctor Cat

Satu-satunya perkara yang saya selalu perhatikan apabila bermain tajuk teka-teki adalah permainan, dan saya tidak peduli dengan plot permainan ini. Sudah tentu, dalam bentuk tajuk teka-teki, apa yang penting dan boleh menjadikannya berjaya adalah penggunaan idea-idea baru dalam menyelesaikan teka-teki, sebab itu kadang-kadang di antara tajuk bebas, boleh didapati contoh yang benar-benar menonjol dalam pengertian ini. Sekarang, jika ada cerita yang menarik dan menarik dalam permainan teka-teki, saya sangat menghargainya. Doctor Cat ialah salah satu tajuk teka-teki baharu dengan tema menukar jubin, yang menambahkan sedikit cerita pada permainannya.

Walaupun berdepan dengan isu yang serius, kisah Doktor Kucing ini memang menarik dan menghiburkan. Ia terletak di pejabat psikologi dan anda perlu mendengar 12 pesakit dan menjaga mereka dengan menemui kisah kucing comel yang sakit ini dan membantu mereka mengatasi kecederaan mereka. Masing-masing datang dengan masalah bergambar yang mesti anda selesaikan. Ini muncul dalam bentuk teka-teki jigsaw, disusun mengikut kisah pesakit anda. Memandangkan setiap pesakit hanya mempunyai satu imej, permainan ini mungkin hanya menghiburkan anda selama satu atau dua jam. Sentuhan yang bagus ialah apabila anda melengkapkan gambar, pesakit mendedahkan lebih banyak maklumat tentang masalah mereka.

Walaupun visual baharu membayangkan lebih banyak perkara, premis asas Doctor Cat ialah penyelesaian teka-teki dan akan kekal sehingga akhir. Di sini anda akan berurusan dengan pertukaran jubin, yang merupakan bentuk teka-teki yang lebih biasa. Jika anda tidak biasa dengannya, anda hanya perlu klik pada dua jubin untuk menukar kedudukannya. Ulangi proses ini dengan semua jubin sehingga imej terbentuk. Teka-teki sedemikian dipanggil jigsaw, yang merupakan istilah yang terkenal di kalangan peminat teka-teki.

Setiap teka-teki dalam permainan ini berkaitan dengan kisah seorang pesakit yang tinggal dalam komuniti kucing. Semasa anda menyelesaikan teka-teki, anda akan membuka kunci lebih banyak butiran mengenai 12 cerita pesakit dan dapat mempengaruhi proses rawatan mereka. Ia merupakan idea yang mengagumkan untuk permainan teka-teki yang menggabungkan penceritaan dengan penyelesaian teka-teki.

Secara keseluruhan, terdapat tiga mod yang boleh dimainkan: mudah, biasa dan sukar, setiap satunya mempunyai saiz skrin yang berbeza dan bilangan jubin berbeza antara satu sama lain. Cerita boleh dimainkan pada kesukaran mudah dan sederhana. Terdapat juga tetapan keras yang tersedia hanya di bahagian galeri di mana anda boleh melihat dan bermain teka-teki yang diselesaikan. Satu-satunya perbezaan dalam kedua-dua mod kesukaran ini ialah bilangan jubin dalam teka-teki. Tetapi itu tidak mengapa kerana imej itu tidak terlalu rumit. Mereka juga mempunyai sempadan putih di sekelilingnya, yang memudahkan untuk mengenal pasti sudut dan tepi. Kemudian yang tinggal hanyalah mengisi kepingan di tengah.

Malangnya, tidak seperti tajuk teka-teki yang lain, Doctor Cat tidak mempunyai mod panduan atau peratusan penyelesaian teka-teki, dan ini kadangkala boleh mencabar anda. Isu lain yang saya hadapi ialah anda tidak boleh kembali ke menu utama atau keluar dari permainan apabila anda berada di tengah-tengah teka-teki. Sama ada anda perlu menyelesaikan teka-teki atau anda perlu berhenti permainan.

Salah satu perkara yang saya suka tentang permainan ini ialah gaya visualnya yang agak kartun dan menyeronokkan, yang sememangnya menyeronokkan untuk ditonton. Tetapi butiran kurang dan sama ada anda suka gaya seni atau tidak terpulang kepada anda. Tetapi saya sangat menyukai grafik seni gaya kartun ini. Di samping itu, muzik yang menenangkan dimainkan di latar belakang untuk meningkatkan pengalaman anda, yang berjalan lancar dengan proses menyelesaikan teka-teki.

Akhir sekali, permainan Doctor Cat ialah tajuk teka-teki bebas yang menarik yang boleh menghiburkan anda seketika. Walaupun teka-teki permainan mungkin tidak unik, cara ia dipersembahkan pastinya istimewa, dan ini digabungkan dengan pereka cerita yang menarik yang menjadikan penyelesaian teka-teki lebih menyeronokkan. Jika anda ingin mendapatkan semua pencapaian, permainan ini akan membuatkan anda sibuk buat seketika, dan jika anda boleh melakukan teka-teki bersama ibu bapa dan rakan anda, mereka akan menjadi lebih menyeronokkan.

Permainan - 6
Cerita - 8
Muzik - 7
Grafik - 7.5

7.1

Start typing and press Enter to search