semakan F1 22

F1 22 dengan semua masalahnya adalah pengalaman yang menyeronokkan untuk peminat siri F1.
Salah satu hiburan peminat simulator pemanduan khususnya peminat Formula Satu ialah pelancaran versi baharu siri F1. Biasanya menjelang musim panas, versi baharu Formula Satu dikeluarkan di pasaran supaya pengguna boleh merasai permainan kegemaran mereka dengan penambahan ciri baharu dan menggunakan perubahan terkini pada kereta Formula Satu. Walau bagaimanapun, perkara yang sentiasa penting ialah jumlah perubahan yang digunakan pada setiap keluaran dan sama ada ia boleh membawa maklum balas yang baik atau tidak.

Sepanjang edisi baru-baru ini, kami tidak melihat begitu banyak perubahan istimewa dalam koleksi ini, dan hanya beberapa edisi seperti F1 2020 telah membuat perubahan ketara berbanding edisi tahun lepas. Sekarang persoalannya, apakah kedudukan F1 22 dalam masa yang sama? Secara keseluruhan, F1 22 mempunyai beberapa ciri baharu dan beberapa isu yang tidak dapat dinafikan, tetapi ia menawarkan pengalaman yang serupa dengan pendahulunya.

Sepanjang F1 22, kita tidak lagi melihat bahagian cerita, yang dianggap sebagai salah satu kelemahan tahun lepas, dan dengan kekurangan cerita dalam versi ini, Codemasters telah memberi tumpuan kepada Kerjaya Saya, Pasukan Saya dan bahagian dalam talian. Mula-mula, mari kita periksa reka bentuk kereta, prestasi mereka bersama-sama dengan prestasi trek permainan, dan kemudian kita akan memeriksa kandungan lain F1 22. Faktor pertama dan paling penting dalam permainan memandu kereta simulator ialah prestasi setiap kereta adalah mengikut model sebenar. Sebagai contoh, ketika ini kereta pasukan Ferrari mempunyai prestasi terbaik (dari segi Power Unit) berbanding kereta lain pada musim Formula Satu ini. Sekarang, jika pasukan produksi tidak memberi perhatian kepada perkara ini, permainan tidak dapat menimbulkan perasaan realistik. Dalam F1 22, kereta-kereta tersebut betul-betul simulator model musim baharu mereka dari segi reka bentuk, dan ia juga berprestasi baik dari segi fizik dan prestasi di trek perlumbaan. Sudah tentu, beberapa mesin telah menerima kemas kini dan model yang disertakan adalah kerana reka bentuk tahun pertama mereka, dan pasukan pengeluaran boleh memberikan kemas kini yang lebih terkini mengenainya.
Setiap kereta Red Bull, Ferrari, Mercedes-Benz, Alfa Romeo dan pasukan lain mempunyai struktur tersendiri dan anda boleh merasai perbezaannya dengan memandunya. Sebaliknya, kerosakan pada bahagian kereta yang berlainan menunjukkan kesannya dalam permainan dan menjejaskan pengendalian kereta berkenaan. Satu perkara yang Codemasters cuba membawa versi demi versi lebih dekat kepada ideal universalnya ialah reka bentuk trek siri F1. Di sini, trek seperti Sepanyol, Australia dan Abu Dhabi Dubai mempunyai reka bentuk yang lebih baik berbanding sebelum ini dan kami melihat penambahan kemas kini yang telah ditambahkan pada trek secara realiti. Sebagaimana kejayaan Codemasters dalam menyediakan pengalaman simulator untuk kereta F1, ia telah gagal memberikan perasaan yang sama untuk Supercars permainan.

F1 22 mempunyai bahagian baharu yang dipanggil Supercar, yang merangkumi 10 kereta sukan dan melaluinya anda boleh melengkapkan beberapa acara yang dirancang untuk Pasukan Saya dan Kerjaya Saya atau memandu di trek kegemaran anda. Malangnya, reka bentuk fizik kereta di bahagian ini tidak dilakukan dengan baik dan ia sangat berat, dan selain itu, ia mempunyai stereng yang lemah dan direka bentuk tanpa harapan. Melalui bahagian ini, Codemasters telah cuba memberikan pengalaman arked kecil kepada penonton siri F1, yang serupa dengan ini dalam realiti dan dunia F1, tetapi ia tidak menunjukkan prestasi yang baik dengan cara ini.

F1 22 mempunyai bahagian baharu yang dipanggil Supercar, yang merangkumi 10 kereta sukan dan melaluinya anda boleh melengkapkan beberapa acara yang dirancang untuk Pasukan Saya dan Kerjaya Saya atau memandu di trek kegemaran anda. Malangnya, reka bentuk fizik kereta di bahagian ini tidak dilakukan dengan baik dan ia sangat berat, dan selain itu, ia mempunyai stereng yang lemah dan direka bentuk tanpa harapan. Melalui bahagian ini, Codemasters telah cuba memberikan pengalaman arked kecil kepada penonton siri F1, yang serupa dengan ini dalam realiti dan dunia F1, tetapi ia tidak menunjukkan prestasi yang baik dengan cara ini.

Satu lagi perkara yang telah diubah dalam F1 22 ialah kecerdasan buatan dan tahap kesukaran pelumba lain. Kini, mod Adaptive telah ditambahkan pada tetapan kecerdasan buatan, yang merupakan pilihan yang sesuai untuk pengguna baharu. Di sini, mengikut tahap kemahiran anda, permainan mengubah prestasi pesaing. Jika anda berminat untuk mendapatkan lebih banyak cabaran, anda boleh melumpuhkan bahagian ini dan menyesuaikan tetapan secara manual seperti meningkatkan tahap kesukaran dan banyak lagi. Dalam pengertian ini, permainan ini meninggalkan tangan anda sepenuhnya bebas untuk menikmati permainan mengikut tahap kemahiran anda.

Anda boleh menyesuaikan watak anda dengan memulakan permainan dan log masuk ke Kerjaya Saya atau Pasukan Saya. Intinya ialah selepas empat hingga lima tahun, kita masih melihat model berulang dan nampaknya Codemasters tidak berhasrat untuk menggunakan lebih banyak model yang lebih baru untuk bahagian penyesuaian watak. Selain itu, F1 22 telah menambah hab baharu yang dipanggil F1 Life, di mana anda boleh membeli rumah dan menghiasinya dengan barangan yang berbeza. Kami mempunyai hab yang menarik di sini, tetapi masalahnya bermula apabila ia berkaitan dengan pembayaran dalam apl. Malah untuk membeli set kepala yang paling ringkas, yang dianggap sebagai item hiasan paling ringkas dalam F1 Life, anda perlu membelanjakan tujuh hingga lapan dolar, dan barangan hiasan pertempuran selepas permainan tidak sebaik yang sepatutnya dan mungkin tidak berkualiti.
Antara perkara yang dirasakan kosong dalam siri F1 ialah wujudnya cabaran berpaksikan perlumbaan dengan kereta lama siri Formula Satu. Kes yang kami lihat dalam permainan F1 sehingga 2020 dan menyediakan kandungan yang menyeronokkan dan mencabar kepada pengguna. Walau bagaimanapun, dari segi kandungan, F1 22 mempunyai tiga mod: Kerjaya Saya, Pasukan Saya dan bahagian berbilang pemain. Semasa mod Kerjaya Saya, anda boleh memasuki dunia F1 sebagai pemandu baru dan bersaing dengan yang hebat dalam bidang ini. Sudah tentu, anda perlu memulakan kerjaya anda dari F2 dan mendapatkan lesen untuk menyertai Formula Satu. Dalam mod Kerjaya Saya, selain daripada berperanan sebagai pemandu, anda juga mesti mengurus sumber pasukan anda dan menjadikannya lebih kuat dengan membangunkan komponen kereta pasukan yang berbeza. Pengurusan yang betul bagi jabatan ini adalah prasyarat untuk kejayaan sepanjang musim, kerana pasukan lain akan melakukan perkara yang sama. Reka bentuk mesin permainan yang betul dan perbezaan dalam Unit Kuasa mereka menunjukkan kesannya dengan baik dalam kes ini.

Jika anda mahukan pengalaman simulasi yang lebih mendalam dan agak lebih daripada mod Kerjaya Saya, mod Pasukan Saya ialah pilihan terbaik untuk anda. Kebanyakan kandungan Pasukan Saya dan Kerjaya Saya adalah serupa antara satu sama lain, tetapi dalam aliran Pasukan Saya, anda diletakkan sebagai pengurus pasukan dan mengambil lebih banyak tugas pengurusan berbanding sebelum ini. Di sini anda perlu memperkenalkan pasukan baharu anda sebagai pesaing utama kepada pasukan lain dan memperoleh wang dengan berprestasi baik dan mendapat lebih banyak penaja yang lebih baik pada setiap musim. Oleh itu, anda boleh meletakkan pemandu kegemaran anda dalam pasukan anda. Selain itu, pengurusan sumber dan keputusan yang berpengaruh adalah lebih penting dalam mod Pasukan Saya berbanding dalam Kerjaya Saya, dan anda harus memberi lebih perhatian kepada butiran. Pengalaman yang ditawarkan oleh My Career dan My Team berpotensi untuk membuatkan anda terhibur selama berjam-jam, terima kasih kepada reka bentuk kereta Formula Satu yang sangat baik dan bahagian pengurusan yang mengagumkan dalam mod ini. Selain itu, struktur Pasukan Saya adalah sedemikian rupa sehingga anda boleh memilih pada permulaan mod ini untuk kedudukan yang anda saingi. Dengan kata lain, tentukan sama ada anda ingin bersaing untuk kedudukan teratas, pertengahan atau bawah.

Ini walaupun peristiwa yang berkaitan dengan Supercars dalam mod Pasukan Saya dan Kerjaya Saya serta prestasi buruk pasukan pengeluaran dalam bahagian ini telah menyebabkan anda mengabaikannya pada kebanyakan masa dan tidak pergi kepadanya. Bahagian berbilang pemain permainan termasuk pertandingan untuk pemula, profesional, pertandingan peringkat dan liga. Semasa pertandingan permainan biasa, mengikut peraturan, anda boleh menyertai pertandingan khas untuk pengguna baharu dan pertandingan khas untuk pemain yang biasa dengan kategori permainan ini. Dalam perlawanan ini, pelumba tidak berinteraksi antara satu sama lain dan anda melihat setiap pesaing sebagai hantu dalam persekitaran. Oleh itu, jika anda tidak mempunyai ping yang baik dengan pemain lain, ini tidak bermakna anda tidak akan dapat menamatkan perlawanan dengan baik.
Walau bagaimanapun, item yang disebutkan tidak termasuk dalam perlawanan peringkat dan liga, dan anda harus berhati-hati tentang ping anda, kerana F1 22 tidak mempunyai pelayan tetap dan pemain disambungkan antara satu sama lain, dan masa ping dan tunda adalah sangat penting dalam bahagian ini . Secara visual, F1 22 menawarkan pengalaman yang hebat. Pencahayaan yang sangat baik dan butiran persekitaran adalah antara perkara yang menjadikan permainan simulator memandu kereta ini berprestasi baik dalam sektor ini. Walau bagaimanapun, permainan ini mempunyai beberapa pepijat yang tidak menjejaskan pengalaman anda, tetapi kami melihat permainan ini ranap lebih kurang dan saya harap perkara ini tidak hadir dalam permainan.

Muzik dan bunyi permainan adalah salah satu bahagian yang telah mengalami perubahan. Bunyi enjin kereta berbeza di setiap sudut kamera (dalam kereta dan luar kereta) supaya pemain dapat pengalaman dekat dengan realiti. Perkara yang pelik tentang F1 22 ialah muzik permainan. Kadangkala kita melihat muzik dimainkan yang tidak sesuai sama sekali untuk permainan memandu kereta simulator, iaitu Formula Satu, dan ia boleh memusnahkan tumpuan anda.

Akhirnya, F1 22, walaupun ia mempunyai ciri baharu, menawarkan pengalaman yang lebih lemah berbanding pendahulunya, dan anda boleh melihat jejak Seni Elektronik dalam perkara seperti pembayaran dalam apl. Namun, jika anda peminat perlumbaan F1, F1 22 boleh menghiburkan anda selama berjam-jam.

F1 22

permainan - 7.5
cerita - 7
muzik - 7
grafik - 7.8

7.3

Start typing and press Enter to search