semakan High Sea Saga DX

Saya masih ingat kali pertama saya bermain High Sea Saga DX pada telefon sentuh pertama saya (Samsung Galaxy Young), bersama-sama dengannya dan Dream House Days ialah permainan yang paling saya mainkan dalam hidup saya. M. Apabila saya melihatnya di Xbox Store, saya rasa saya dapat mengimbas kembali kenangan masa lalu dan saya perlu mengatakan ia sangat berbaloi.

Permainan ini jelas mempunyai banyak perubahan permainan berbanding versi mudah alihnya, dan perubahan ini paling kerap dilihat adalah dalam pemulihan stamina dan pertempuran dengan kapal lain. Versi ported ini mempunyai prestasi yang jauh lebih baik daripada versi mudah alih kerana ia tidak mempunyai sebarang iklan dan beberapa ciri permainan lain benar-benar dipertingkatkan.

Di High Sea Saga DX, sebagai komander lanun, anda menguruskan pulau anda, mengembangkan dok, dan membina hotel dan kedai minuman untuk memberi perkhidmatan kepada penduduk tempatan atau pelancong yang lalu-lalang, manakala , kita mesti berurusan dengan kumpulan lanun yang mengancam dan menawan wilayah itu sebelum mereka tiba .

Dari segi permainan, secara keseluruhan ini adalah permainan dengan perubahan besar dan ia menggabungkan permainan biasa pengurusan simulasi dengan permainan pertempuran membersihkan kubu yang meningkatkan pengalaman permainan secara keseluruhan. Walaupun ia dikaitkan dengan masalah, ia masih mengekalkan tahap kualiti yang tinggi. Aspek penerokaan permainan melibatkan mencari pelbagai senjata, topi keledar, perisai, dan aksesori, yang boleh didapati sebagai harta karun atau diambil di pelbagai kedai di pulau itu. Senjata dan peralatan yang anda peroleh boleh dinaik taraf melalui Blacksmith, walaupun anda perlu menghadapi sedikit kesukaran untuk mengaksesnya.

Berbanding dengan beberapa tajuk Kairosoft sebelum ini, High Sea Saga DX mempunyai deria irama yang lebih kuat, dan setiap peringkat mempunyai objektif yang agak khusus. Sebagai contoh: pada peringkat awal, anda memberi tumpuan kepada pembangunan infrastruktur dan merekrut orang yang mempunyai peranan berfungsi seperti tukang masak; Kemudian, anda boleh menukar strategi anda dan merekrut pemain berwajaran tinggi seperti pahlawan, pengembara dan pelayar untuk membentuk pasukan yang berkuasa.

Stamina adalah salah satu faktor terpenting dalam pertempuran permainan, sudah tentu, semua yang anda lakukan mengurangkan nilainya. Anda boleh meningkatkan tahap ketahanan maksimum anda melalui perataan, walaupun dalam mod biasa, pingat boleh digunakan untuk mengisi bar ketahanan. Stamina mempunyai beberapa fungsi dalam permainan ini: selain menjadi sumber, ia juga merupakan pengehad yang menghalang pemain daripada melakukan perkara yang terlalu sukar untuk mereka (kerana keperluan tenaga mereka melebihi rizab tenaga maksimum mereka). .

Antara detik-detik menarik permainan ini adalah pertempurannya, yang benar-benar mengujakan. Semasa anda menavigasi laut, anda kadang-kadang akan menghadapi kapal musuh yang mesti anda lawan. Pada masa ini, dua kapal berhadapan antara satu sama lain dan satu daripadanya dikalahkan. Sebaik sahaja anda telah menundukkan musuh, pasukan pertempuran anda yang masih hidup akan melawan bos musuh.

Sebagai tambahan kepada pengalaman pertempuran yang menarik, permainan ini juga mempunyai sistem pembangunan haiwan, selepas mengalahkan musuh yang kuat anda boleh mendapatkan haiwan peliharaan, membesarkan mereka di padang rumput dan memainkan peranan besar dalam pertempuran seperti Pokemon. Sudah tentu, terdapat lebih banyak lagi untuk High Sea Saga DX daripada sekadar pencarian dan pertempuran. Sebagai contoh, selepas mengupah kru baharu, anda boleh membina kabin untuk mereka dan menyediakan kemudahan yang berkaitan. Ciri permainan ini mengingatkan tajuk Kairosoft lain yang membawa elemen simulator kehidupan.

Secara keseluruhan saya sangat mengesyorkan permainan ini, bergantung pada tahap kesabaran anda untuk permainan kasual dan meluas High Sea Saga DX akan menjadi pilihan yang baik untuk anda dan walaupun anda suka permainan pertempuran berasaskan giliran automatik. Tarikan ini bertambah. Walaupun permainan ini tidak bebas daripada masalah dan sebagai contoh terdapat sedikit peta, tetapi kekurangan peta ini dikompensasikan oleh permainan bertani dan mendapatkan perkara yang berbeza dalam permainan.

Anggap permainan ini sebagai pengalaman hebat pada masa lapang anda dan jangan bergantung padanya untuk sesi yang panjang. Walaupun ia mempunyai banyak persamaan dengan karya lain Kairosoft, ia sama sekali berbeza dari segi permainan. Iaitu, High Sea Saga DX ialah gabungan yang berjaya dari hampir semua mekanik semua permainan Kairosoft yang dikeluarkan sebelum ini.

Permainan - 9
Cerita - 8
Muzik - 8
Grafik - 8.5

8.4

Start typing and press Enter to search