semakan Jumbo Airport Story

Jumbo Airpot Story ialah satu lagi simulator perniagaan berpiksel daripada pembangun genius Kairosoft, di mana kami berhadapan dengan tugas membina dan mengurus seluruh lapangan terbang. Terdapat sistem pengurusan yang sangat menyeronokkan dengan sisi kreatif yang kuat yang membawa keseronokan berjam-jam untuk membina lapangan terbang yang paling cekap. Ada sesuatu yang menarik tentang melihat watak-watak kecil berpiksel berjalan di antara bangunan terminal lapangan terbang dan bergegas untuk menangkap pesawat mereka yang hanya saya temui dalam permainan ini. Tajuk itu pada asalnya dikeluarkan untuk PC pada 2023 dan dikeluarkan pada 29 Februari 2024 untuk konsol Xbox One dan Nintendo Switch serta PlayStation.

Pada permulaan permainan ini, anda memilih watak CEO anda dan kemudian anda menamakan bandar dan lapangan terbang anda. Kemudian seorang pembantu muncul dan bertindak sebagai panduan permainan. Gaya keseluruhan Jumbo Airport Story adalah sama seperti semua permainan simulasi pengurusan Kairosoft, dengan warna-warna cerah dan watak berpiksel yang cantik memenuhi skrin. Di sini juga, tiada plot khas dan apa yang penting ialah permainan yang menarik, yang mencipta semula elemen pengurusan dan simulasi dengan baik.

Permainan Jumbo Airport Story benar-benar bagus, malah lebih baik daripada tajuk seperti SimAirport atau Airline Tycoon 2. Anda benar-benar mempunyai perasaan untuk bermula dari kecil dan kemudian membangunkan lapangan terbang anda lebih banyak lagi. Anda diberi 10 tahun dalam permainan dan sedikit wang dan sudah tentu kebebasan penuh bertindak dan anda ditugaskan untuk membina dan mereka bentuk dalaman dan luaran lapangan terbang, – melabur dalam perniagaan yang berbeza, mengatur acara yang berbeza, dalam bidang Menjalankan penyelidikan, membeli kapal terbang, dan menguruskan kafeteria dan elemen berkaitan makanan lain. Keseluruhan gelung permainan diringkaskan dalam perkara ini.

Pada mulanya ruang lapangan terbang agak terhad, tetapi tidak lama dan dengan wang dan mata penyelidikan yang anda peroleh, anda mencipta lebih banyak perkara untuk lapangan terbang anda, yang seterusnya memperoleh lebih banyak wang. Agak memaafkan bahawa anda boleh, sebagai contoh, meletakkan cek bagasi anda batu jauhnya dari kawasan ketibaan dan masih berjaya dalam permainan. Walaupun begitu, ada kalanya saya mempunyai barisan besar semasa masuk dan tiga meja lain di sebelahnya yang diabaikan sama sekali oleh pelanggan yang kelihatan agak ganjil.

Dalam Jumbo Airport Story, setiap kedai mempunyai populariti tersendiri. Lebih popular, lebih ramai pengunjung akan menggunakan perkhidmatan tersebut, populariti ini boleh ditingkatkan dengan menambah prop atau hiasan. Kedai dibahagikan kepada dua kategori: satu ialah tempat pelawat membelanjakan wang. Kes kedua termasuk kedai di mana pelawat membentangkan idea mereka dan sudah tentu barangan disajikan dengan lebih banyak diskaun. Setiap pelawat mempunyai tahap kepuasan dan penilaian tertentu. Lebih baik kemudahan dan hiburan di lapangan terbang, lebih berpuas hati pengunjung.

Kami perlu membuat kontrak dengan bandar lain untuk menghantar pesawat syarikat mereka ke bandar kami. Datuk Bandar setiap bandar terbang ke bandar kami untuk memastikan semuanya memenuhi piawaian kualiti, dan jika mereka suka, kontrak itu adalah milik anda. Tetapi ia tidak semudah itu. Kini sebagai tambahan kepada landasan, pesawat juga memerlukan tempat letak kereta dan anda perlu membuat tempat letak kereta untuk setiap pesawat. Tidak lama lagi anda boleh memiliki pesawat anda sendiri yang memerlukan hangar berasingan.

Bagi pemburu yang lengkap dan pemburu pencapaian, mendapat 100% adalah mungkin, tetapi mendapatkan pencapaian terakhir (paling sukar) benar-benar mengambil masa lebih 12 jam dan ia meninggalkan rasa masam di mulut saya yang tidak akan saya lupakan.

Grafik permainan ini sangat bagus seperti semua versi sebelumnya, seperti biasa, saya suka gaya umum permainan Kairosoft dan ia konsisten dalam semua permainan mereka. Tetapi anda perlu menyukai seni piksel / 8 bit untuk menikmati menonton butiran grafik permainan. Runut bunyi juga hebat, walaupun ia boleh menjadi sedikit berulang, yang benar untuk kebanyakan permainan mereka.

Ringkasnya, Jumbo Airport Story ialah satu lagi simulator perniagaan berpiksel yang bagus yang dibangunkan oleh Kairosoft, yang, seperti semua projek syarikat ini, adalah permainan yang menenangkan. Jika anda mahukan simulasi mekanikal yang boleh difahami dan subjek menjalankan perniagaan menarik minat anda, permainan ini adalah untuk anda. Permainan itu sendiri berjalan lancar dan bermain seperti yang saya jangkakan daripada Kairosoft, kadar permainan adalah konsisten dan pengenalan ciri baharu boleh menjadi agak perlahan, tetapi ia cukup baik. Jumbo Airport Story ialah pilihan yang sangat baik untuk menghabiskan beberapa jam masa lapang dan keseronokan.

Permainan - 7
Cerita - 6.5
Muzik - 6.5
Grafik - 7.5

6.9

Start typing and press Enter to search