semakan Mrs.Cat Between Worlds

Mrs.Cat Between Worlds ialah koleksi dua permainan yang berpusat di sekitar watak utama seorang wanita kucing, disusun dengan baik dan dikeluarkan pada 17 Januari 2023 pada konsol PS4, PS5 dan Xbox X|S. Dalam permainan ini, anda bermain sebagai Catwoman dan pada asasnya perlu mencari jalan anda melalui satu siri versi fantasi comel dan mematikan bagi planet Marikh dan Neptune, bergantung pada mana yang anda pilih dahulu. Satu berdasarkan Marikh, satu berdasarkan Neptun, kedua-duanya mempunyai seni piksel yang digayakan dan jelas sekali Marikh lebih merah dan oren dan Neptun ialah palet warna biru yang lebih sejuk. Setiap permainan mempunyai 50 tahap untuk ditawarkan. Di dalamnya anda mengalami kira-kira 100 2D yang menarik peringkat platforming.

Ratalaika Games dianggap sebagai pembangun permainan Mrs. Cat Between Worlds, yang mempunyai kemahiran hebat dalam membangunkan permainan gaya platformer, dan tahun lepas ia mengeluarkan dua permainan yang berjaya, Panda Punch dan Intrepid Izzy, yang kedua-duanya menerima banyak mata dan ulasan. baik Kini, dalam produk terbaharunya, pembangun ini meletakkan anda sebagai kucing cantik yang telah dihantar ke dua planet, Marikh dan Neptun. Dia meneroka dua planet ini dan mengatasi pelbagai halangan alam sekitar dan bergelut dengan pelbagai cabaran supaya anda boleh mencapai portal pada penghujung setiap peringkat.

Permainan ini terdiri daripada dua bahagian, setiap satunya terletak dalam dua planet berbeza. Bahagian pertama berkaitan dengan Marikh, yang menawarkan anda satu siri cabaran platform 2D yang realistik yang benar-benar menarik dan mencabar serta pasti akan memuaskan hati anda. Bahagian kedua, terletak di planet Neptune, menawarkan pengembaraan yang kurang menarik yang kadangkala boleh mengecewakan, tetapi secara keseluruhan berfungsi dengan baik. Setiap satu daripada dua planet ini mempunyai halangan dan perangkap sendiri, dan keadaan persekitaran juga berbeza, contohnya, di Marikh, segala-galanya cenderung hilang, dan di Neptun, gravitinya sangat rendah sehingga anda boleh Memanjat dinding dan juga menggunakan Ciri seperti sempang untuk bergerak ke hadapan.

Dalam Mrs.Cat Between Worlds, setiap satu daripada dua permainan yang anda pilih mempunyai 50 tahap dan pada asasnya anda perlu mencapai portal pada penghujung setiap peringkat dengan mengelakkan semua jenis perangkap dan bahaya, jadi anda mungkin terperangkap oleh bilah dalam perjalanan anda , anda mungkin. Anda akan menghadapi platform runtuh dan perangkap yang tidak kelihatan seperti gear yang akan memusnahkan anda dan pada asasnya jika anda mati, anda hanya perlu memulakan semula tahap dan bergerak ke hadapan. Dalam setiap peringkat, terdapat permata berkilat tersembunyi yang boleh anda kumpulkan yang jelas akan memberi anda lebih banyak cabaran dalam tahap tersebut. Semasa anda maju dalam permainan, anda akan menghadapi peringkat mencabar yang sudah tentu kesukaran yang munasabah.

Ia bukan permainan platformer kecil yang buruk yang juga mudah untuk mengumpul pencapaian. Sangat mudah untuk mendapatkan 1000 mata bergantung pada tahap kemahiran anda dan jika anda mempunyai kemahiran yang mencukupi, anda akan mendapat semua pencapaian dalam masa setengah jam hingga satu jam, walaupun beberapa tahap pertama akan mencabar anda. Jadi, jika anda mahukan beberapa pencapaian mudah atau hanya ingin mengalami permainan platform 2D yang hebat dengan mekanik berbeza dalam 100 tahap berasingan, lihatlah.

Grafik permainan ini benar-benar menakjubkan dan ia mempunyai seni piksel yang menarik yang melakukan tugasnya dengan cara yang terbaik dalam menyediakan persekitaran yang menarik dan menyenangkan serta sesuai dengan jenis gaya permainan. Pemodelan protagonis kami dilakukan dengan penuh kasih sayang dan dalam reka bentuk butiran dan elemen persekitaran, palet warna yang menarik perhatian digunakan, yang pastinya akan menarik perhatian setiap pemain di tempat pertama.

Penggunaan warna merah dalam reka bentuk fasa planet Marikh dan warna berbeza yang digunakan dalam reka bentuk persekitaran dan dunia planet Neptun telah dilakukan dengan cara yang mahir dan profesional sepenuhnya, dan dalam hal ini, pasukan reka bentuk studio pengilang harus benar-benar dikagumi. Estetika minimalis permainan ini dipaparkan dalam kualiti 4K yang sangat baik dan dioptimumkan sepenuhnya untuk dua konsol Xbox Series X|S.

Mrs. Cat Between Worlds ialah salah satu permainan platformer yang paling baik dan menyeronokkan yang pernah saya alami. Tajuk ini menawarkan pemain dua permainan platform yang berbeza dan berbeza dalam bentuk pakej, setiap satunya akan membawa anda pengalaman yang berbeza dan unik. Anda mungkin pernah bermain banyak permainan di mana protagonis utamanya ialah haiwan, tetapi pada pendapat saya, Puan Cat Between Worlds jauh lebih baik daripada mereka dan walaupun kekurangannya, ia membawa pengalaman yang tidak dapat dilupakan. . Jika anda adalah salah seorang peminat permainan genre platformer dan anda juga antara pencinta haiwan, permainan baharu ini boleh membawa anda detik-detik yang sangat menggembirakan.

Permainan - 9
Cerita - 8
Muzik - 8.5
Grafik - 9

8.6

Start typing and press Enter to search