semakan Oh! Edo Towns

Antara permainan bebas yang saya alami setakat ini, saya tidak menemui tajuk yang berkaitan dengan zaman Edo Jepun. Zaman yang disebut sebagai zaman kegemilangan sejarah negara dan berlangsung selama kira-kira dua setengah abad. Kairosoft dikenali sebagai satu-satunya pembangun yang saya rasa akan membuat permainan berdasarkan era sejarah ini. Menurut kajian saya, saya mendapat tahu terdapat permainan indie bertema era Edo yang dikeluarkan untuk pelbagai peranti dan platform yang Oh! Ia dipanggil Edo Towns.

Jika anda pernah bermain permainan Kairosoft, anda akan tahu apa yang diharapkan di sini, dan ia sebenarnya mengikut formula yang sama seperti tajuk lain syarikat: anda bermula dengan bilangan rumah dan kemudahan yang terhad, dan dari masa ke masa Anda mempunyai kewajipan untuk menjadikan kampung anda sebuah bandar yang makmur dan menakjubkan.

Permainan Oh! Edo Towns, seperti namanya, membawa kita ke zaman Edo Jepun. Pada mulanya kami diberi sebuah pekan kecil yang terdiri daripada banyak kotej, ladang dan kedai. Penduduk tempatan adalah petani, dengan sedikit cita-cita dan apa yang mereka harapkan daripada anda adalah untuk memastikan perut mereka kenyang. Kita sebagai pemain mesti membangunkan bandar ini sehingga ia menjadi wilayah makmur yang penuh dengan kehidupan, perdagangan dan ciptaan.

Secara keseluruhan, ini adalah permainan bangunan dan pengurusan bandar yang bagus yang santai, sangat mudah dan menyeronokkan. Ini adalah contoh yang baik bagi pembina bandar yang tidak memerlukan kerumitan yang tidak perlu untuk menjadi menyeronokkan. Seronok untuk mengetahui cara membuka lebih banyak perkara, kombinasi bangunan yang berbeza dan cara memaksimumkan skor anda untuk mencapai puncak.

Pada mulanya, anda perlu menyediakan beberapa ruang tamu kosong untuk penduduk bandar, kemudian membina lebih banyak bangunan untuk menarik lebih ramai orang, termasuk perpustakaan dan tempat mandi awam. Terdapat tiga pekerjaan dalam permainan yang boleh anda berikan kepada penduduk: petani, artis dan pedagang. Selepas penduduk bekerja dalam pekerjaan ini untuk jangka masa tertentu, mereka akan mencapai tahap maksimum 5.

Faktor penting dalam permainan Oh! Edo Towns yang anda harus sentiasa fokus ialah peningkatan “Hasil” yang malangnya tidak dijelaskan dengan baik dalam permainan dan anda perlu menemui banyak perkara itu sendiri. Segala-galanya dalam permainan ini menghasilkan pulangan, dan sebenarnya, matlamat utama anda adalah untuk mengatur sesuatu dengan cara yang menghasilkan pulangan sebanyak mungkin, dan hanya dengan cara ini anda boleh mencapai bandar.

Apabila anda menjadikan bandar anda lebih menarik, lebih ramai orang akan berpindah ke dalamnya, dan dengan membina lebih banyak struktur yang boleh digunakan oleh penduduk anda untuk pendidikan mereka, seperti perpustakaan, mereka boleh memperbaiki diri mereka sendiri, dengan itu membantu bandar dan meningkatkan produktiviti Malah menanam pokok dan landskap lain berhampiran bangunan atau memberi perhatian teliti kepada bangunan mana yang serasi antara satu sama lain adalah taktik penting dalam Oh! Ia dianggap sebagai Bandar Edo kerana ia menjadikan kedudukan bandar anda lebih tinggi apabila anda memperoleh ganjaran. Strategi teras untuk menyusun bangunan yang betul untuk mencipta gabungan dan mengurus sumber anda dengan bijak masih memuaskan.

Akhir sekali, selain elemen pengurusan, permainan ini juga menggunakan mekanisme pembuatan dan penyelidikan. Kraf adalah barangan istimewa yang mempunyai nilai hasil yang tinggi. Selepas tukang membina kraf, anda boleh menggunakannya di bangunan anda sendiri untuk meningkatkan parameter. Kesan visual Oh! Edo Towns, seperti tajuknya yang terdahulu, mengingatkan permainan dengan grafik 16-bit dan menggunakan paparan isometrik yang sama, saya fikir gaya persembahan ini melakukan kerja yang menakjubkan untuk menjadikan senario yang kompleks kelihatan mudah dan boleh diakses.

Anda mungkin membayangkan permainan Oh! Edo Towns ialah permainan Kairosoft yang sama dengan kulit baharu, tetapi sistem permainan dan panduan telah dipertingkatkan dan lebih baik dari sebelumnya. Ia sangat ketagihan sehinggakan ia sangat menyeronokkan untuk bermain dalam masa yang singkat atau dalam tempoh yang lama untuk membina dunia. Walau bagaimanapun, saya tidak boleh mengesyorkan permainan ini kepada semua peminat tajuk simulator pengurusan bandar, kerana ia mempunyai beberapa kekurangan, sebagai contoh, pemain menghabiskan banyak masa menunggu wang atau mata penyelidikan, atau anda tidak mahu mengulangi peringkat dan sekali lagi. Jika kita mengabaikan masalah ini, yang sudah tentu tidak banyak, saya yakin boleh mengatakan bahawa dalam permainan Oh! Edo Towns, terdapat banyak perkara untuk dinikmati. Jika anda peminat sejarah Jepun seperti saya, anda pasti akan teringin untuk merasai permainan ini

Permainan - 7
Cerita - 7.5
Muzik - 7
Grafik - 8

7.4

Start typing and press Enter to search