semakan Picross -LogiartGrimoire-

Picross -LogiartGrimoire- ialah permainan baharu dalam katalog pembangun permainan Picross Jupiter, berikutan daripada siri kedai 3DS dan Switch dan siri S serta permainan Picross popular mereka. Saya menganggap semua permainan daripada pembangun ini sebagai karya agung, dan ini tidak terkecuali! Jika anda menikmati permainan Picross sebelumnya pada konsol DS dan 3DS, ini adalah satu lagi, tetapi lebih besar dan lebih baik! Sistem Fusion baharu untuk membuka kunci teka-teki baharu adalah tambahan yang menyeronokkan dan semuanya sangat menarik dan cantik. Terdapat beberapa sistem panduan berbeza yang semuanya boleh dihidupkan atau dimatikan secara individu supaya anda boleh menjadikannya sesukar atau semudah yang anda mahukan.

Kisah utama LogiartGrimoire ialah Emil cuba mengisi semua imej Logiart yang hilang dalam Logiart Grimoire selepas sesuatu berlaku kepadanya yang menyebabkan ia kosong. Anda melakukan ini dengan menyelesaikan teka-teki Picross dan menggabungkan dua atau lebih teka-teki perkataan Fusion. Saiz teka-teki ini berbeza dari 5×5 hingga 40×30.

Seperti yang dinyatakan di atas, Grimoire bermula dengan kosong, tetapi teka-teki memulakan anda untuk memulakan sesuatu dan dari situ, anda boleh menyelesaikan lebih banyak teka-teki supaya anda boleh menggabungkan teka-teki untuk menyelesaikan teka-teki Cipta Baru. Ini adalah premis asas permainan ini kerana ia adalah cara utama untuk membuka kunci teka-teki baharu untuk anda. Sebagai contoh, dengan menggabungkan kayu dan api bersama-sama, anda mendapat unggun api yang tidak dapat dielakkan.

Setiap teka-teki gabungan memerlukan Emil mempunyai pangkat tertentu untuk mencipta gabungan itu. Emil membuka peluang gabungan pertama di peringkat 2. Emil diberi kedudukan selepas menyelesaikan sejumlah teka-teki. Pada mulanya, terdapat 5 atau 10 teka-teki mudah antara peringkat, tetapi sebaik sahaja anda mencapai peringkat 4, ia memerlukan menyelesaikan 45 teka-teki untuk menentukan kedudukan. Ini kerana di sinilah anda benar-benar boleh mula mengintegrasikan banyak teka-teki baharu.

Selain itu, selepas menyelesaikan satu set beberapa teka-teki yang telah ditetapkan, anda akan membuka kunci kategori teka-teki baharu yang boleh anda akses lebih banyak teka-teki untuk diselesaikan. Anda juga boleh menemui beberapa teka-teki emil yang dia fikir dia dialih keluar apabila dia gagal gabungan. Terdapat 24 daripada ini dan ia dibuka secara rawak. Jika anda tidak membuka kunci semua teka-teki dalam permainan pada masa anda menggabungkannya, dia akan menghantar semua yang hilang ke Gudang untuk anda selesaikan.

Terdapat juga bahagian misteri dalam LogiartGrimoire di mana anda boleh menyelesaikan pelbagai teka-teki Picross yang saya percaya adalah orang yang telah menyumbang kepada permainan dalam beberapa cara, bentuk atau bentuk. Terdapat juga sejumlah besar teka-teki ini (saya tidak tahu nombor yang tepat, tetapi saya fikir ia lebih daripada 80).

Apabila ia datang kepada kesukaran, anda benar-benar perlu mengetahui fakta ini: pembangun Jupiter terkenal kerana membuat teka-teki yang sangat sukar dalam permainan masa lalunya, dan permainan ini tidak terkecuali. Terdapat satu teka-teki pada permulaan permainan yang sangat sukar (sekurang-kurangnya ia adalah untuk saya), tetapi secara keseluruhan, saya fikir keluk kesukaran adalah sangat seimbang. Teknik yang diperlukan untuk menyelesaikan setiap teka-teki adalah sangat mendalam dan saya mengesyorkan anda mengetahui semua teknik penyelesaian yang berbeza termasuk banyak teknik lanjutan sebelum bermain permainan ini.

Apa yang saya ingin nyatakan ialah dalam Picross -LogiartGrimoire – pembangun telah memutuskan untuk menggugurkan fungsi “tiada bantuan” daripada tajuk sebelumnya, bermakna bahawa sebarang teka-teki boleh diselesaikan menggunakan sebarang jumlah bantuan yang mungkin perlu diselesaikan. Mereka membantu anda dengan menyerlahkan baris dan lajur tertentu dalam warna biru, tempat anda boleh membuat potongan, menyemak teka-teki untuk kesilapan dan banyak lagi.

Terdapat sejumlah 415 teka-teki dalam permainan ini, dan saya harap mereka terus mengemas kini permainan ini dan menambah lebih banyak teka-teki. Akhir sekali, ini ialah permainan Picross yang hebat daripada orang yang mempelopori nanogram permainan video. Semua aspek kualiti hidup yang anda harapkan daripada Siri Picross S ada di sini. Cangkuk utama permainan Picross ini adalah untuk mendapatkan bahan daripada menyelesaikan teka-teki dan kemudian menggabungkannya untuk membuat teka-teki baharu. Tidak gila, tetapi cukup menyeronokkan untuk memastikan ia menarik.

Secara keseluruhannya, keseluruhan konsep Picross -LogiartGrimoire- dilakukan dengan sangat baik dan sangat digilap dan mengalir dengan sangat lancar, walaupun kadangkala sukar untuk mengetahui teka-teki yang mana untuk diselesaikan untuk menggunakannya untuk membuka lebih banyak teka-teki.

Permainan - 9.5
Cerita - 8
Muzik - 8.5
Grafik - 8.5

8.6

Start typing and press Enter to search