semakan Pocket League Story

Pocket League Story ialah permainan pengurusan bola sepak yang sangat baik dan pada pendapat saya salah satu daripada tajuk Kairosoft terbaik. Merekrut dan melatih pemain pasukan saya membuatkan saya mengambil berat tentang mereka. Menonton perlawanan dan melihat pasukan saya beraksi adalah menarik dan kadangkala mengecewakan: semua tindakan adalah berdasarkan statistik jadi tiada kawalan langsung. Selain daripada merekrut dan latihan, terdapat kemudahan untuk membina, liga untuk dibuka, tajaan untuk menangani, aktiviti peminat untuk menganjurkan dan banyak lagi.

Ini ialah sejumlah kecil kandungan untuk permainan mudah alih yang dialihkan. Grafiknya bagus dan berfungsi, bunyinya sangat asas. Permainan ini lebih menumpukan pada aspek permainan berpasukan daripada merancang susun atur bangunan dan menyesuaikan kawasan yang luas, jadi ia sangat berbeza daripada apa yang anda alami dengan tajuk pembangun ini setakat ini. Tetapi secara keseluruhan ia masih merupakan pengalaman yang menyeronokkan.

Ini ialah permainan tentang mengendalikan kelab bola sepak di mana anda melatih beberapa orang secara individu dan kemudian bersaing dan menang. Memandangkan tajuk itu sebelum ini dikeluarkan untuk peranti mudah alih dan kini menuju ke konsol dan PC, dengan mendapatkan versi ini anda mendapat permainan yang sama seperti yang anda lakukan pada mudah alih – tidak lebih, tidak kurang. Sudah tentu, anda mesti suka bola sepak untuk bermain Pocket League Story, kerana separuh daripada permainan dihabiskan untuk menonton perlawanan bola sepak. Jika anda hanya suka pengurusan simulasi, anda akan mendapati ia sangat membosankan.

Pemain dalam pasukan anda dibahagikan kepada penjaga gol, pemain pertahanan, pemain tengah dan penyerang. Bergantung pada ciri masing-masing, mereka mungkin lebih khusus untuk jawatan tertentu atau jawatan peringkat lebih tinggi mungkin berubah bergantung pada latihan. Pengambilan pemain baharu dilakukan dengan memilih pemain yang dikehendaki daripada senarai calon, ini berlaku melalui rundingan, reaksi awam dan peringkat tinggi, dan dengan itu tahap rundingan meningkat. Apabila jumlah ini mencapai 100%, pengambilan berjaya.

Permainan berlangsung secara automatik dan anda boleh melaraskan barisan dan pemain sebelum permulaan. Anda tidak boleh menukar formasi atau penggantian semasa permainan, anda hanya boleh menukar gaya permainan yang anda mahu fokus, seperti biasa, menggelecek atau hantaran. Permainan Kairosoft lain biasanya tidak membuahkan hasil sehingga lebih daripada sepuluh tahun selepas permainan, tetapi Pocket League Story hanya mula dikira selepas 8 tahun. Selepas peraduan tamat, anda akan menerima ganjaran berdasarkan keputusan.

Anda boleh merekrut pemain baharu atau membina bangunan dengan memperoleh ganjaran dan yuran penaja. Pemain boleh meningkatkan tahap dan kebolehan mereka dengan memperoleh mata pengalaman. Apabila peminat berkumpul, ia mewujudkan pelbagai reaksi positif.

Perlu diingatkan bahawa permainan Pocket League Story tidak hanya tertumpu pada aspek pengurusan pasukan bola sepak, tetapi anda boleh memperoleh sedikit dengan membina bangunan, anda boleh menggunakan bangunan ini dan pelbagai mata yang diperoleh melalui permainan, Lakukan latihan khas dan anda juga boleh berunding dengan penaja. Di samping itu, anda boleh meningkatkan peminat dan penyokong anda melalui aktiviti tempatan. Bergantung pada aktiviti, pemain baharu, pengurus, kemudahan, dsb. mungkin dibuka kuncinya. Pada akhir setiap tahun, adalah mungkin untuk menukar ketua jurulatih baharu atau menamatkan kontrak dengan pemain.

Antara ciri permainan yang mengecewakan ialah AI agak kabur. Sebagai contoh, pemain pertahanan yang hanya duduk diam apabila penyerang menyerang, pemain pertahanan yang cuba menggelecek tanpa berfikir, penyerang yang ditolak keluar walaupun kemampuannya lebih tinggi, pemain tengah yang fokus kepada hantaran walaupun lawan berada di atas padang dimakan tetapi hilang begitu sahaja. Masalah lain ialah agak sukar untuk memahami kebolehan pemain.

Secara keseluruhannya, Pocket League Story ialah tajuk sukan yang hebat dari Kairosoft, dicampur dengan daya tarikan tertentu. Ia menawarkan pengalaman simulasi pengurusan sukan yang menarik dengan perlawanan sukan dalam permainan yang menyeronokkan, sambil menawarkan pelbagai pilihan dan penyesuaian pemain. Sungguh mengujakan untuk melihat pasukan pemain pilihan anda berkembang dan bertambah baik lebih masa serta berlatih untuk mengatasi pasukan sukar yang anda menghadapi masalah untuk ditewaskan. Banyaknya perlumbaan yang perlu anda lakukan dalam piala boleh menjadi agak menggembirakan dan berulang, tetapi tetapan rentak pantas sangat membantu. Ia adalah permainan yang agak santai tentang menguruskan kelab bola sepak, walaupun, secara umum, ia agak jauh dari realiti.

Permainan - 7
Cerita - 8
Muzik - 7
Grafik - 7.5

7.4

Start typing and press Enter to search