semakan Rogue Legacy 2

Rogue Legacy 2 ialah salah satu permainan roguelite yang boleh menghiburkan pengguna baharu.

Pada masa lalu, struktur permainan roguelike/roguelite kebanyakannya adalah sedemikian rupa sehingga pemain terpaksa menahan tahap kesukaran yang ditetapkan untuk permainan itu dan dengan lebih banyak usaha, dia meningkatkan kemahiran bermainnya untuk mengatasi cabaran. Sementara itu, sejak beberapa tahun kebelakangan ini, permainan seperti penyangak telah diterbitkan yang cuba menarik pengguna baharu selain mereka yang berminat dengan gaya ini dengan mempersembahkan cara dan kaedah yang berbeza. Oleh itu, kaedah telah disediakan untuk mengurangkan lagi kesukaran permainan, tetapi tidak membahayakan pengalaman keseluruhan.

Pada 2018, Cellar Door Games mengeluarkan Rogue Legacy 2 sebagai permainan akses awal, dan selepas empat tahun, ia telah dikeluarkan secara rasmi supaya peminat roguelike boleh mengalami sekuel kepada salah satu permainan roguelike terbaik dalam dekad yang lalu. Rogue Legacy 2 mempunyai banyak penambahbaikan berbanding versi Akses Awalnya dan penuh dengan idea yang pelbagai, tetapi salah satu daripada idea ini telah menjadi masalah bagi segmen pemain tertentu.

Rogue Legacy 2 bukanlah salah satu permainan di mana cerita itu memainkan peranan penting. Pasukan pembangun hanya menggunakan cerita mudah untuk mendorong pemain ke dunia permainan. Walau bagaimanapun, Rogue Legacy 2 menceritakan kisah seorang kesatria yang, dengan membunuh 6 bos yang berbeza, membuka permainan apabila memasuki penjara terakhir dan pergi untuk membunuh bos terakhir, dan akhirnya dunia permainan dibersihkan daripada musuh dan kuasa gelap. Walaupun kami berada di sisi produk yang cerita itu tidak memainkan peranan khas untuk menghiburkan penonton, tetapi strukturnya sedemikian rupa sehingga boleh memaksa anda untuk meneroka lebih banyak untuk mencari manuskrip dan mengenali dunia permainan dengan lebih lanjut.

Dalam erti kata lain, Rogue Legacy 2 ialah permainan roguelite side scroller 2D di mana anda kembali ke persekitaran permainan pertama setiap kali anda mati, tetapi struktur permainan roguelite adalah sedemikian rupa sehingga, tidak seperti permainan roguelite, setiap kali anda mati, semua kemajuan anda adalah. tidak hilang. Anda boleh melakukan larian seterusnya dalam keadaan yang lebih baik. Dalam erti kata lain, permainan ini mempunyai tujuh persekitaran yang berbeza dan hab utama yang, dengan membunuh bos setiap kawasan, tidak perlu membunuh mereka lagi dalam larian seterusnya, dan anda boleh mengeluarkan portal melalui watak yang tidak boleh dimainkan dan anda tidak perlu lagi melalui semua laluan sebelumnya. .

Sekarang persoalan utama ialah apakah yang menjadikan permainan Rogue Legacy 2 sebagai salah satu pengalaman terbaik? Pemain memulakan permainan dengan kelas lalai, tetapi ditawarkan tiga pilihan baharu selepas kematian pertama dan permulaan pusingan baharu. Pilihan ini mungkin ketiga-tiganya dalam kelas yang sama, tetapi Rogue Legacy 2 mempunyai sistem yang dipanggil Trait. Setiap pilihan yang dibentangkan pada permulaan setiap larian mungkin mempunyai Trait yang tidak ditentukan, dan butiran Trait yang dipertimbangkan ditentukan oleh pengalaman watak yang diingini.

Kini, selepas membunuh musuh, bos, bos mini dan membuka peti atau memusnahkan objek di dalam setiap persekitaran, anda memperoleh wang dan anda boleh membelanjakannya dalam pokok kemahiran permainan selepas anda mati. Pohon kemahiran ini juga termasuk pelepasan kelas baharu. Oleh itu, anda boleh meletakkan lebih banyak pilihan di atas meja pada permulaan setiap larian. Masalah utama dan satu-satunya Rogue Legacy 2 ialah sistem cadangan watak untuk memulakan permainan. Bagi mereka yang berminat untuk mencipta kepelbagaian, ciri ini pastinya boleh menjadi akaun yang menarik; Iaitu apabila struktur rawak penyampaian watak sangat baik dan pelbagai.

Sekarang, jika anda adalah salah seorang daripada mereka yang suka menyelesaikan permainan dengan satu atau dua kelas dan hanya menghabiskan masa untuk mereka, sistem persembahan watak pada permulaan setiap pusingan pengalaman Rogue Legacy 2 boleh menyakitkan anda. Sudah tentu, jika anda mengeluarkan lebih banyak peningkatan secara beransur-ansur, anda akan melihat NPC muncul dalam bentuk penjual dan menawarkan peningkatan individu melalui Soul Store permainan. Sebagai contoh, anda boleh meningkatkan had peningkatan tahap 1 bar kesihatan anda atau menyesuaikan sistem persembahan watak pada permulaan setiap pusingan. Dalam erti kata lain, pilih kelas yang ditawarkan secara berterusan pada permulaan setiap pusingan.

Walau bagaimanapun, mencapai bahagian peningkatan ini bukanlah sesuatu yang anda boleh pergi dari awal dan ia memerlukan beberapa pusingan pengalaman permainan dan menunjukkan prestasi yang baik supaya anda boleh memperoleh wang yang diperlukan untuk mencapai bahagian yang diingini. Pohon kemahiran Rogue Legacy 2 direka dengan sangat baik dan terperinci. Sudah tentu, peningkatan yang betul boleh menjadikan proses bermain lebih mudah untuk anda dan anda boleh dengan cepat mencapai tahap keselesaan dalam permainan untuk membunuh musuh dan bertahan. Item yang disebutkan hanyalah sebahagian daripada elemen yang mana pengilang telah cuba menjadikan dirinya lebih kuat daripada sebelumnya. Dengan membuka kunci tukang besi Rogue Legacy 2, pengguna boleh mencipta pelan tindakan untuk senjata, perisai, topi keledar dan item lain yang ditemui semasa pengalaman mereka dalam permainan dan memperoleh lebih kuasa. Juga, bilangan Runes dipertimbangkan untuk pemain, yang setiap satu memberi anda keupayaan pasif.z

Pasti mencapai tahap tinggi dan membeli kebanyakan peningkatan dan rune memerlukan pengalaman bermain berjam-jam dan wang pertanian. Sekarang persoalan utama ialah, apakah elemen Rogue Legacy 2 yang menyebabkan ini tidak menjadi proses yang membosankan dan berulang? Sistem pertarungan bersama-sama dengan reka bentuk permainan inilah yang menjadikan semua peningkatan dan elemen yang menjadikan pemain lebih kuat memainkan peranan mereka dengan baik. Setiap kelas permainan mempunyai senjata dan kemahiran utama yang tetap. Sementara itu, kemahiran lain dipertimbangkan yang berasaskan sihir dan boleh diubah setiap pusingan. Membunuh musuh dengan kelas yang disebutkan terasa sangat baik. Setiap daripada mereka mempunyai cabaran pertempuran sendiri. Juga, reka bentuk penjara bawah tanah utama permainan adalah sangat baik dan pelbagai, dan mereka mempunyai struktur rawak yang boleh diterima.

Jika anda tidak pernah bermain permainan roguelike/roguelite sebelum ini, jangan risau kerana Rogue Legacy 2 mempunyai ciri di mana anda boleh menyesuaikan peraturan dalam permainan. Contohnya, kurangkan jumlah kerosakan yang dilakukan oleh musuh atau tingkatkan bar kesihatan anda dan lumpuhkan ciri watak pada permulaan permainan, kerana ciri ini sebenarnya meningkatkan cabaran anda untuk mengalami larian yang diingini. Oleh itu, permainan ini akan mempunyai struktur yang lebih mudah, tetapi izinkan saya menenangkan fikiran anda. Walaupun pada peraturan paling mudah yang tersedia, permainan Rogue Legacy 2 boleh menjadi menarik kerana ia masih mencabar penonton pemula tanpa merosakkan pengalaman sepenuhnya.

Secara visual, Rogue Legacy 2 mempersembahkan pengalaman kartun dan mempunyai struktur yang comel. Pasukan produksi telah cuba mencipta detik-detik yang berbeza dan kadangkala lucu untuk penonton melalui reka bentuk musuh dan perkara yang mereka lakukan, dan ia agak berjaya dalam melakukan ini. Selain daripada perkara yang dinyatakan dalam bahagian reka bentuk, semua bos utama permainan mempunyai reka bentuk yang unik dan mencabar, dan pelbagai musuh dalam permainan boleh diterima untuk produk bebas. Dari sudut pandangan teknikal, permainan ini tidak mempunyai bingkai jatuh atau pepijat tertentu, dan pemain akan mempunyai pengalaman yang lancar.

 

Rogue Legacy 2

permainan - 8.9
cerita - 8.8
muzik - 9
grafik - 9.5

9.1

Start typing and press Enter to search