semakan Roniu’s Tale

Roniu’s Tale ialah permainan teka-teki, aksi dan pengembaraan mencabar yang sangat menyeronokkan dengan permainan ketagihan yang benar-benar memaksa pemain berfikir dengan teliti tentang langkah seterusnya semasa bermain permainan itu. Permainan ini sangat mengingatkan tajuk klasik konsol NES, yang kini boleh dijalankan pada perkakasan moden, termasuk konsol Nintendo Switch, dan atas sebab ini, jika anda peminat tajuk NES lama, Roniu’s Tale dianggap sangat baik. dan pilihan yang layak. Pembangun permainan ini ialah Mega Cat Studios, yang membangunkan dan menghasilkan kartrij NES 8-bit baharu, yang terdapat dalam kotak permainan gaya lama. Permainan ini dibiayai oleh kempen Kickstarter, dan sudah tentu, ia dilakukan hanya dalam beberapa jam. Ini menunjukkan populariti tinggi permainan ini dan kami pastinya berdepan dengan gelaran yang dibuat dengan baik.

Pengenalan kepada kisah Roniu’s Tale bermula dengan cara yang menakjubkan, yang menunjukkan potensi besar tajuk ini. Watak utama cerita ini ialah seorang ahli sihir pengembaraan bernama Roniu yang ditugaskan untuk membebaskan jiwa yang terperangkap dalam penjara bawah tanah. Anda mesti membantunya mencari jalan melalui penjara bawah tanah yang mematikan dan menghapuskan wabak musuh yang ingin mengekalkannya di sana. Protagonis mesti menggunakan kebolehan dan kecerdasan anda untuk melalui setiap 47 peringkat yang terletak jauh di dalam penjara bawah tanah.

Dari segi permainan, Roniu’s Tale ialah tajuk aksi dan pengembaraan standard dengan unsur misteri. Elemen teka-teki dimasukkan ke dalam permainan sedemikian rupa sehingga setiap langkah yang dilakukan Ronio dalam peringkat permainan menyebabkan jubin di belakangnya musnah. Kerana persekitaran permainan terdiri daripada jubin di mana watak-watak bergerak dan bergerak. Itulah sebabnya anda perlu memantau langkah anda untuk mencari bola dan kunci yang anda perlukan untuk melarikan diri. Setiap peringkat permainan menguji kemahiran teka-teki anda dan dalam kebanyakan kes, mencabar anda. Setiap peringkat direka bentuk untuk mempunyai satu atau lebih laluan.

Dalam setiap peringkat anda perlu mengumpul satu siri bola dan kunci untuk dapat pergi ke peringkat seterusnya. Apabila anda menemui kunci untuk setiap peringkat, outputnya akan muncul, yang anda mesti masukkan untuk maju ke peringkat baharu. Walau bagaimanapun, terdapat banyak musuh dan perangkap alam sekitar dalam perjalanan anda yang menghalang anda daripada mencapai matlamat anda. Dalam permainan ini, anda mesti sentiasa merancang untuk bergerak ke hadapan dan bergerak perlahan-lahan untuk maju melalui peringkat. Musuh juga berbeza-beza dan termasuk jembalang, cacing, hantu, tengkorak dan rangka yang memanggil dunia bawah tanah ini sebagai rumah mereka.

Terdapat sejumlah 9 dunia yang berbeza dalam permainan ini, masing-masing mempunyai bahaya alam sekitarnya sendiri. Dunia ini ditemui dalam keadaan persekitaran yang berbeza, setiap satunya mempunyai bioma yang unik, dan antaranya kita boleh menyebut persekitaran hutan dan lava. Secara visual, permainan ini menggunakan skrin piksel animasi yang cantik di mana watak-wataknya dianimasikan secantik mungkin dan terdapat daya tarikan istimewa pada paparan mereka yang sangat mengingatkan tajuk-tajuk yang tidak dapat dilupakan pada tahun 80-an dan 90-an.

Gaya grafik 8-bit permainan ini sangat jelas, yang menghasilkan kesan visual yang cantik yang menggambarkan penampilan permainan lama aksi klasik dan tajuk pengembaraan pada era itu, dan atas sebab ini, permainan permainan ini diikuti melalui klasik televisyen seperti monitor CRT. . Kawalan permainan juga intuitif dan tepat, dan ia sangat mudah dipelajari. Akhir sekali, permainan ini mempunyai runut bunyi yang menarik yang dimainkan sepanjang masa, dan kesan bunyi yang hebat melakukan kerja yang hebat untuk menjadikan permainan ini lebih menyeronokkan.

Dengan visual 2D, mekanik permainan yang diperhalusi, watak yang digemari dan musuh yang kejam, Roniu’s Tale ialah putaran unik pada tajuk teka-teki aksi gaya retro klasik yang akan bertahan lama. hiburkan anda Permainan ini sangat seimbang dan tepat, menawarkan cabaran hebat pada setiap peringkat. Selain itu, grafik gaya 8-bit, muzik dan persembahan keseluruhan permainan berada pada tahap yang tinggi dan akan membawa banyak detik gembira kepada mana-mana pemain yang berminat dengan tajuk aksi dan pengembaraan misteri.

Permainan - 8
Cerita - 7.5
Muzik - 8.5
Grafik - 9

8.3

Start typing and press Enter to search