semakan Salt and Sacrifice

Salt and Sacrifice ialah pengalaman 2D tatal sisi yang menyeronokkan yang kadangkala kehilangan keseronokannya.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah melihat gaya seperti Souls menjadi lebih popular berbanding sebelum ini, dan pembangun serta syarikat permainan, yang diilhamkan oleh unsur-unsur dalam permainan seperti Souls, cuba memberikan pengalaman baharu dan menyeronokkan. Pada tahun 2016, SKA Studio mengeluarkan Salt and Sanctuary dan dapat memberikan pengalaman yang boleh diterima dan menghiburkan. Produk Soul Like tatal sisi 2D dengan elemen Metroidvinian yang mencabar pemain.

Kini, selepas 6 tahun, studio SKA telah melancarkan Garam dan Pengorbanan. Secara keseluruhan, Salt and Sacrifice ialah versi Salt and Sanctuary yang lebih berevolusi, tetapi ia mempunyai isu yang membuatkan pemain jengkel dan bukannya terhibur. Kisah permainan ini adalah tentang pertempuran antara penyiasat dan ahli sihir. Anda berperanan sebagai watak yang, kerana jenayah yang dilakukannya, mesti bekerjasama dengan Inquisitors untuk memusnahkan semua ahli sihir dan mengembalikan keamanan dan ketenangan ke tanah permainan .

Dengan maju dalam permainan dan membaca manuskrip di dalam setiap persekitaran, pengguna boleh mengetahui lebih lanjut tentang cerita dan peristiwa di dalamnya. Selain itu, kewujudan pelbagai NPC telah menjadikan kisah Salt and Sacrifice lebih mudah difahami oleh pengguna dengan melaksanakan pelbagai misi watak-watak ini. Walau bagaimanapun, cerita bukanlah sesuatu yang difokuskan, dan permainan adalah faktor utama yang menjadi tumpuan Studio SKA.
Salt and Sacrifice ialah permainan aksi seperti Jiwa 2D dengan elemen Metroidvinian, di mana pemain mesti mencipta watak mereka pada permulaan permainan. Pilihan kelas, jenis jenayah yang anda lakukan dan barang yang anda bawa pada permulaan permainan adalah antara perkara yang anda peribadikan dalam bahagian penciptaan watak. Proses bermain adalah sedemikian rupa sehingga dengan membunuh ahli sihir dan bos utama dalam persekitaran, cara untuk mencapai persekitaran permainan lain menjadi tersedia dan anda memperoleh ciri supaya anda boleh maju dalam keseluruhan persekitaran. Sistem tempur permainan juga sedemikian rupa sehingga anda memilih senjata dan pakaian tempur anda mengikut kelas yang dipilih.

Sudah tentu, melalui sistem peningkatan permainan, anda boleh memperibadikan sistem tempur anda dan meningkatkan watak anda mengikut gaya permainan anda. Sistem pepohon kemahiran Salt and Sacrifice dan naik taraf mempunyai sistem yang serupa dengan versi sebelumnya dan masih menunjukkan kesannya pada permainan anda. Selain itu, penggunaan cincin, azimat dan aksesori lain akan menjejaskan kuasa anda. Oleh itu, andalah yang menentukan sejauh mana pertarungan permainan ini lebih pelbagai daripada biasa. Sudah tentu, saya harus menyebut bahawa semakin anda ingin bertukar antara kelas dan item yang berbeza, lebih banyak permainan anda akan memerlukan ladang dan grind, kerana untuk menggunakan senjata dan pakaian kelas lain, anda mesti membeli kemahiran untuk menggunakannya daripada pokok kemahiran. Mendapat mata untuk membeli daripada pokok kemahiran juga dilakukan dengan meningkatkan tahap watak utama.

Walaupun sistem pertarungan permainan telah membolehkan kami melihat permainan yang menyeronokkan terima kasih kepada pokok kemahiran, terdapat beberapa perkara yang telah menjejaskan keseronokan ini. Yang pertama ialah jenis reka bentuk kotak hit musuh dan kesannya pada watak anda. Kadang-kadang pergerakan yang sangat mudah, walaupun ia tidak sepatutnya memberi kesan istimewa kepada anda, akan melemparkan anda ke jarak yang sangat jauh, dan kes ini kadangkala menyebabkan anda jatuh dari ketinggian dan mati tanpa sebab. Gaya mati dalam permainan seperti Jiwa ini telah menyebabkan pemain berasa letih dan tidak berdaya selepas menemuinya beberapa kali dan tidak dapat berkomunikasi dengan permainan seperti yang sepatutnya.

Perkara seterusnya ialah kehadiran musuh dalam persekitaran pertarungan bos. Bos utama setiap persekitaran akan menemui anda di kawasan khusus dan istimewa, tetapi falsafah utama permainan ini adalah untuk membunuh ahli sihir yang tersedia untuk anda dengan meneroka alam sekitar. Kini, selepas pelbagai pertemuan dengan setiap ahli sihir, dia akan muncul di kawasan persekitaran dalam bentuk pertarungan bos untuk melawan anda. Maksudnya ialah jika terdapat musuh dalam persekitaran, anda perlu bertarung dengan musuh sebagai tambahan kepada bos. Kadang-kadang anda akan menjadi sasaran bos anda, dan kadang-kadang musuh dalam persekitaran, yang di beberapa kawasan, boleh memberi kesan negatif terhadap hasil pertempuran.

Studio SKA telah menggunakan mod koperasi dalam Salt and Sacrifice. Item yang hilang dalam versi sebelumnya, dan kini penonton dapat mengalami permainan dan meneroka dunia permainan dengan salah seorang rakan mereka. Sudah tentu, menggunakan mod dalam talian menjadikan musuh dan bos lebih sukar dan lebih mencabar daripada sebelumnya. Secara visual, Salt and Sacrifice menawarkan pengalaman yang serupa dengan Salt and Sanctuary, namun, kami melihat visual dan kualiti pertempuran yang lebih baik.
Struktur visual permainan ini menggambarkan dunia yang gelap dan sedih, dan kita dapat melihatnya dalam penampilan protagonis selepas kematian. Jika anda mati, bar kesihatan anda tidak akan sama seperti dahulu dan anda akan kelihatan seperti orang mati. Selain daripada masalah yang dinyatakan dalam bahagian reka bentuk, bos utama dan ahli sihir mempunyai variasi yang baik dan masing-masing mempunyai serangan dan gaya pertarungan sendiri. Selain itu, variasi ini termasuk persekitaran dan musuh permainan supaya pemain tidak berasa monoton semasa pengalamannya.

Dari segi reka bentuk sistem ganjaran, Salt and Sacrifice menawarkan pengalaman yang baik. Membunuh ahli sihir dan bos akan memberikan anda pelbagai sumber asas, termasuk membuat pakaian, senjata dan banyak lagi. Selain itu, meneroka dunia permainan membolehkan anda meningkatkan bilangan item pemulihan bar kesihatan serta bilangan kali anda boleh menggunakan senjata jarak jauh anda. Salt and Sacrifice juga telah meninggalkan prestasi yang baik dari sudut pandangan teknikal, dan versi PC, walaupun ia tidak mempunyai tetapan khas, menawarkan pengalaman psikologi.

Muzik adalah salah satu komponen yang tidak dapat dipisahkan dalam permainan Salt and Sacrifice dan apabila memasuki bes yang berbeza, kita melihat muzik dimainkan. Dengan tafsiran ini, Salt and Sacrifice adalah pengalaman lama yang hampir sama dengan elemen baharu yang boleh memberikan pengalaman yang lebih baik, tetapi masalah yang disebutkan di atas dalam permainan membuat anda berasa jengkel pada masa-masa sedang berseronok.

Salt and Sacrifice

permainan - 6.5
cerita - 6.6
muzik - 6.9
grafik - 6.5

6.6

Start typing and press Enter to search