semakan The Manga Works

Ramai pembaca Barat mungkin menganggap Manga sebagai setara dengan buku komik Jepun, tetapi sebenarnya, buku komik ini mempunyai sejarah yang sangat kaya sejak abad ke-12. Walaupun dunia kesusasteraan Barat kebanyakannya menumpukan kepada novel sehingga tahun 1930-an, dan kemudian kita melihat kemunculan buku komik, penulis cerita Jepun telah menunjukkan kuasa menggabungkan imej dan perkataan berabad-abad yang lalu. Dengan sejarah yang begitu kaya dan menarik, tidak hairanlah mengapa dunia manga mempunyai landskap sastera yang pelbagai.

Daripada pengembaraan fantasi kepada cerita sejarah, wira-wira dan pertarungan raksasa yang menakutkan, setiap daripada mereka mempunyai peminatnya sendiri. Pendek kata, manga mempunyai sesuatu untuk ditawarkan untuk setiap citarasa, setiap genre dan setiap zaman. Permainan Manga Works juga cuba mencipta semula kehidupan artis manga, dan sudah tentu, ia berjaya melakukannya dengan baik. Kesukaran yang mereka hadapi dalam hidup mereka bukanlah sesuatu yang boleh anda lalui dengan mudah.

Permainan ini masih mengikut gaya piksel biasa, tetapi kali ini temanya telah menjadi kartunis untuk perlahan-lahan mengalami pasang surut seorang kartunis dan menjadi tuan komik bertaraf dunia. Pemain bermula sebagai kartunis baharu tanpa aset, apa yang anda perlukan adalah sentiasa meningkatkan kebolehan anda, mencipta karya yang lebih baik, mempersembahkannya kepada syarikat-syarikat besar, menarik lebih ramai peminat dan sudah tentu pendapatan lebih Teras permainan ini adalah tumpuan pencirian, namun sangat mudah untuk mengekalkan makanan dan pakaian dalam permainan.

Dari segi permainan, The Manga Works masih menggunakan permainan klasik tajuk Kairosoft yang lain – menetapkan tema, mencipta karya, menjual karya, kedudukan dan memenangi hadiah, tetapi susunan kronologinya jelas mencerminkan kehidupan seharian kebanyakan artis manga Sebagai artis manga, kami boleh menghantar artikel secara kerap kepada kelab peminat dan memperoleh wang dan pengalaman yang lumayan.

Adalah disyorkan untuk mencuba melukis pelbagai komik pada mulanya untuk mendapatkan pengalaman dan wang dengan lebih cepat. Kemudian beli pakaian dan kemahiran, dan setelah anda memperoleh pengalaman, fokus pada petua prestasi komik, yang akan membolehkan anda mencapai keupayaan bersiri komik dengan cepat. Selain melukis komik, terdapat juga elemen permainan seperti menambah bilangan peminat, meningkatkan kemahiran komik dan bekerja untuk mendapatkan wang. Dalam perjalanan untuk menjadi kartunis yang hebat, pemain akan mengalami kehidupan komik yang berbeza.

Pemain juga boleh membantu kelab komik dari semasa ke semasa dan kemudian memperoleh wang dan pengalaman yang boleh digunakan untuk membeli hiasan dan meningkatkan sifat mereka. Permainan ini agak monoton, dengan banyak pengulangan dan sedikit kebaharuan, setiap siri mengulangi rutin yang membosankan. Walau bagaimanapun, permainan ini menjemput anda untuk mencuba senario yang berbeza untuk melihat perkara yang paling berkesan dalam penerbitan. Jika anda mempunyai statistik yang tinggi dan cukup kuat, anda boleh menolak hampir semua konsep dan pastikan semuanya akan berjalan lancar.

Manga Works menggunakan ukuran yang dipanggil Plot Points untuk mengukur kebolehan anda, yang dikenali sebagai PP dalam permainan. Penunjuk ini menyatakan produktiviti dan tenaga anda, dan semakin tinggi ia, semakin popular cerita anda, dan dengan cara ini anda boleh memperoleh lebih populariti.

Sudah tentu, lebih banyak pengetahuan yang anda berikan, semakin popular anda tidak semestinya. Pengetahuan dalam julat tertentu boleh memenuhi jenis musim. Jenis musim yang berbeza boleh digabungkan untuk mencapai musim istimewa, yang boleh meningkatkan populariti. Contohnya (19-29-41), jika ia bukan populariti pertama selepas mencapai pusingan khas, pertimbangkan pusingan khas yang memerlukan pengetahuan yang lebih tinggi. Walaupun anda menukar strategi anda mengikut panduan, permainan ini masih sangat sukar untuk dimainkan. Ia serupa dengan Kisah Pembangun Permainan yang popular dalam semua cara, tetapi elemen tambahan tidak menjadikannya lebih menyeronokkan daripada permainan yang disebutkan di atas.

Walaupun Manga Works bukan tanpa cacat dan mempunyai banyak masalah, ia masih menggunakan gelung permainan yang menyeronokkan yang sama seperti permainan Kairosoft yang lain, yang menyeronokkan. Ia menjejaskan emosi yang saya pegang di dalam, tetapi saya mempunyai masa yang hebat dalam setiap situasi yang saya hadapi. Sebagai permainan simulasi perniagaan, permainan ini menggambarkan dengan sempurna kesusahan menjadi seorang artis manga dan boleh menunjukkan pelbagai aspek kehidupan mereka.

Permainan - 6.5
Cerita - 7.5
Muzik - 8
Grafik - 7

7.3

Start typing and press Enter to search