semakan The Prisoner of the Night

Teg permainan Prisoner of the Night sebenarnya adalah antara penerangan paling tepat yang pernah saya lihat di Xbox Store. Sebenarnya, permainan ini adalah platformer dengan ketepatan teka-teki yang sukar di mana anda akan banyak mati dan anda tidak boleh tertipu dengan seni dan penampilannya yang mudah. Ia cantik tetapi sangat gelap, sama seperti permainan. Saya mengalami permainan ini pada konsol Xbox saya kerana tahap dan reka bentuk watak menarik perhatian saya, saya mengambil sedikit masa untuk menyesuaikan diri dengan permainan pada mulanya, jelas sekali ini adalah permainan indie jadi jangan kita harapkan Semuanya digilap sepenuhnya. Sedikit untuk membiasakan diri, tetapi apabila anda mendapat irama, ia menjadi lebih menyeronokkan.

Permainan ini mengisahkan tentang seorang gadis muda bernama Nartide yang tidak mengendahkan nasihat ibu bapanya. Pada malam yang dingin ketika dia tidur tanpa selimut, angin sejuk bertiup dan Nartide yang kecil menawan cerita itu. Kini terperangkap dalam dunia yang kekal gelap, dia mesti mencari cahaya kehidupan dan kemudian mencari jalan pulang. Wira kecil ini ditugaskan untuk menamatkan impian abadinya melalui 159 tahap yang menarik dan menakutkan, masing-masing penuh dengan raksasa yang menakutkan.

Bagi cerita, boleh dikatakan ia agak rumit untuk difahami, tetapi jika anda berjaya melakukannya, anda akan mempunyai pengembaraan hebat seorang gadis yang bergelut dengan masalah keluarga dan peribadinya, dan anda melalui misteri ini. dunia dan cuba Memahami dan menyelesaikan konflik dalaman anda

Dari segi permainan, The Prisoner of the Night adalah tajuk platformer yang hampir sama dengan “Little Nightmares” dan mempunyai kesukaran yang rendah. Anda perlu menyelesaikan teka-teki dan mempelajari semua mekanik untuk maju dalam permainan. Ia hanya soal latihan. Nartide perlu menakluki ratusan peringkat dalam platformer 2.5D ini, dan dia melakukannya dengan mekanik pakaiannya yang hebat. Malah, dia membantu dengan pakaian istimewanya yang mengubah mekanik permainan. Sebagai contoh, pakaian puteri membolehkan anda berenang (fikirkan Princess Peach dalam Smash Bros.).

Saya harus mengakui, pada mulanya, saya tidak terlalu menyukainya kerana saya mati berulang kali dalam lompatan awal. Ia memerlukan banyak pembiasaan dan kemahiran untuk membuat lompatan ini dalam permainan dan kemudian untuk memilih strategi yang betul. Walaupun lompatan ini mungkin tidak disengajakan, kerana tiada apa-apa di dalamnya. Tidak kira ia serasi.. tetapi ia membuatkan anda mati dan mulakan semula. Syukurlah animasi kematian hebat dan membuatkan anda ingin meneruskan dan melihat lebih banyak perkara yang ditawarkan oleh permainan itu.

Sekarang ini isu terbesar saya dengan The Prisoner of the Night ialah skema kawalan, yang menghilangkan keseronokan daripada permainan untuk saya secara peribadi. Kekunci lompat dikunci pada kayu analog atau kekunci atas pada papan kekunci, yang menjadikan melompat sangat tidak menyenangkan dan menyeronokkan bagi saya, dan kerana permainan ini adalah platformer, lompatan dan kawalan harus menjadi tumpuan, dan malangnya mereka tidak.

Dalam pengalaman saya di bahagian pengawal, d-pad permainan tidak mengenali pengawal Xbox One saya, yang merupakan negatif yang besar. Aduan lain yang saya ada ialah permainan sentiasa but ke skrin tetapan. Saya boleh memahami perkara ini apabila anda mula-mula melancarkan permainan, tetapi setiap kali anda menjalankan permainan, saya tidak faham mengapa kita perlu berurusan dengan ini.

Bercakap mengenai grafik, mereka kelihatan hebat memandangkan gaya dan benar-benar memberikan rasa nostalgia dengan gaya Nintendo 64 mereka. Ia adalah permainan dengan visual cetek dan ia menunjukkan, tetapi aset kelihatan seperti telah dibuat dengan cinta. Permainan ini membolehkan pemain menetapkan paparan sebagai skrin bertingkap atau penuh dengan pelbagai pratetap untuk grafik. Muzik sesuai dengan tema seni dengan baik, walaupun ia kecil dan akhirnya berulang. Tetapi tidak membosankan! Suara narator juga sangat berbeza dan sesuai dengan cerita, tepat seperti yang anda jangkakan.

Secara keseluruhannya, The Prisoner of the Night sememangnya satu pengalaman yang menarik, hampir sama dengan apa yang saya akan temui di Xbox atau PS2, ia mempunyai gaya seni surealis yang bagus, reka bentuk tahap pepejal, dan walaupun platforming mempunyai beberapa isu, ia umumnya berasa dikawal dengan baik Dari segi cerita ia juga agak padat dengan kandungan dan pastinya berbaloi dengan harga yang diminta. Walaupun saya tidak memainkan ini dengan pengawal, skema kawalan agak janggal untuk pengawal. Secara keseluruhan permainan ini bagus dan saya mengesyorkannya.

Permainan - 8.5
Cerita - 7.5
Muzik - 9
Grafik - 7.5

8.1

Start typing and press Enter to search