semakan Time Trap: Hidden Objects

Perangkap Masa: Objek Tersembunyi ialah salah satu permainan yang saya gemari, tetapi saya sukar menjelaskan sebabnya. Terdapat banyak perkara yang perlu digemari tentang estetika permainan ini, malah cara cerita itu diskripkan pastinya boleh menggunakan beberapa penggilap untuk penonton berbahasa Inggeris. Tetapi ceritanya bukan mengapa saya berada di sini. Walaupun terdapat banyak permainan Hidden Object yang terdapat di Steam Store dan Nintendo Switch, terdapat kekurangan permainan Hidden Object tulen pada konsol, dan kadang-kadang saya hanya mahu memuatkan permainan dan semasa mencari objek pada skrin saya akan melatih otak saya dan mencari objek yang ada dalam fikiran saya.

Malah, jika anda berusaha melalui keseluruhan permainan, anda akan memainkan setiap babak berulang kali sehingga anda berjaya mengumpul semua item dan memperoleh penarafan tiga bintang. Walaupun ini boleh diakui agak menggembirakan, saya mendapati ia sangat menyeronokkan.

Mempelajari tentang objek di mana-mana dan mengambilnya dengan cepat adalah memuaskan dengan cara yang sukar untuk digambarkan. Time Trap pada asalnya ialah permainan mudah alih yang dikeluarkan pada tahun 2012 dan kemudian ke PC dan Steam pada tahun 2017. Tetapi ia akhirnya dikeluarkan untuk Nintendo Switch pada 29 Februari 2024 oleh syarikat penerbitan Two Cakes Studio.

Kisah permainan ini bermula dengan John Doe, seorang wartawan yang telah menghilangkan diri. Malah, orang ini pergi ke kawasan kuarantin ini untuk menyiasat bencana alam sekitar berbahaya yang disebabkan oleh syarikat “Ring of Time” dan menghilangkan diri atas sebab yang tidak diketahui. Perkara terakhir daripadanya dan bukannya Mandoff ialah panggilan telefon kepada polis yang mendakwa telah menemui bukti punca kejadian terbabit. Kini tugas anda untuk pergi ke kawasan terbiar dan dikuarantin dan mengetahui apa yang berlaku kepada John Doe. Cerita itu sendiri sangat cetek dan anda sebagai pemain tidak mempunyai keupayaan untuk memilih laluan seperti yang diberikan oleh permainan lain dalam genre yang sama kepada anda.

Permainan Perangkap Masa: Objek Tersembunyi mempunyai lebih daripada lima puluh objek tersembunyi dan teka-teki (mencipta semula imej). Saya menikmati hakikat bahawa beberapa objek digabungkan dengan baik ke dalam imej dan mudah terlepas. Adegan objek tersembunyi termasuk: senarai perkataan tradisional dan objek terbalik. Sesetengah adegan objek tersembunyi ini mungkin memerlukan sedikit atau tiada interaksi. Tiada mod kesukaran untuk dipilih di sini.

Secara keseluruhan, terdapat 4 kemungkinan cabaran untuk setiap gambar objek tersembunyi. Ini termasuk menyelesaikan pencarian dengan cepat dan tanpa ralat untuk menerima sejumlah tiga bintang emas atau menyelesaikan adegan dalam had masa yang sangat ketat. Ia tidak semudah itu, kerana perkara kadangkala sangat sukar ditemui, dan perkara yang anda cari berubah dengan setiap percubaan baharu.

Bagi mereka yang mencari lebih banyak cabaran, terdapat papan pendahulu. Ini adalah sesuatu yang saya tidak begitu berminat dengan diri saya sendiri, tetapi ia menambah nilai ulangan untuk mereka yang begitu cenderung. Kebanyakan teka-teki Perangkap Masa: Objek Tersembunyi agak mudah untuk diselesaikan, tanpa perlu melalui mana-mana daripadanya. Terdapat juga lima pencapaian berbeza yang boleh dibuka melalui permainan. Setiap pencapaian ini mempunyai keperluan yang mesti dilengkapkan sebelum ia boleh dibuka kuncinya.

Walaupun kesan visual dalam permainan dilakukan dengan baik, resolusi grafik adalah rendah walaupun untuk telefon pintar lama dan segala-galanya sangat piksel sehingga anda mungkin menganggap skrin anda tidak berfungsi. Beberapa dozen item yang sama menduduki setiap satu daripada 27 peringkat, selalunya tersembunyi dalam jisim monokromatik, berpiksel yang menyakitkan mata anda.

Secara ringkasnya, saya dapati Perangkap Masa: Objek Tersembunyi agak menyeronokkan, nilai ulangan untuk permainan ini adalah rendah dan ia adalah seperti apabila anda memutuskan untuk mencuba permainan objek tersembunyi dengan tema stalker. Tidak betul-betul, tetapi ia mempunyai getaran yang sama. Di samping itu, terdapat papan pendahulu terima kasih kepada anda yang boleh membandingkan skor anda dengan pemain lain, yang saya fikir adalah pendekatan yang menarik untuk genre ini.

Ia juga mempunyai sentuhan sci-fi yang bagus pada genre HOG dan biasanya sama ada melibatkan misteri pembunuhan atau penipuan ghaib. Walau bagaimanapun, saya akan mengesyorkan permainan ini, tetapi bukan untuk harga. Kerana dengan permainan ini anda boleh mengalami tajuk lain yang serupa yang jauh lebih baik.

Permainan - 7
Cerita - 5
Muzik - 5.5
Grafik - 6.5

6

Start typing and press Enter to search