semakan Wings Of Bluestar

Wings of Bluestar ialah permainan 2D shoot ’em up and bullet hell dengan gaya seni manga/anime 2D yang unik dan pelbagai mod permainan serta kandungan untuk dibuka kunci. Sejujurnya, reka bentuk visual permainan ini adalah perkara pertama yang membuatkan saya teragak-agak untuk mengambilnya di tempat pertama. Saya tidak menggemari grafik, terutamanya bagaimana potret watak kelihatan, walaupun rakaman permainan juga tidak lebih baik. Walaupun membaca ulasan negatif dan membaca ulasan dan sorotan permainan, saya fikir saya akan mengambil pendekatan yang lebih cetek untuk permainan ini dan memberi peluang. Di samping itu, saya ingin tahu betapa pentingnya pilihan dialog, atau jika ia mungkin tidak penting sama sekali, yang bukan sesuatu yang saya lihat dalam tajuk Shump yang pernah saya mainkan.

Saya harus mengakui bahawa saya lebih suka peminat Shump klasik daripada genre bullet hell dan pernah bermain permainan terbaik dalam genre pada masa lalu seperti R-Type dan Gradius. Tetapi apabila saya mula bermain Wings of Bluestar dan menyedari bahawa dalam permainan ini anda perlu lebih fokus pada mengelak daripada menembak, saya sangat seronok melakukannya. Terdapat banyak kandungan untuk dinikmati dalam permainan ini, termasuk mod cerita bercabang, banyak seni boleh buka kunci, mod tutorial, mod Boss Rush yang menarik dan koperasi tempatan. Jelas sekali bahawa pembangun telah meletakkan banyak masa dan usaha ke dalam permainan ini untuk mencipta produk yang hebat.

Dalam bahagian cerita permainan Wings of Bluestar, anda bermain sebagai salah seorang daripada dua juruterbang bernama Aya dan Zarak, yang masing-masing mempunyai kawalan sendiri, peningkatan senjata dan sistem pemarkahan, dan masing-masing mempunyai kapal angkasa sendiri dengan senjata. Kedua-dua juruterbang berbeza dalam kelajuan, perlindungan dan kuasa peluru musuh, jadi setiap pemain boleh mencari gaya pilihan mereka. Anda perlu bergerak dalam persekitaran 2D dari pandangan sisi dan menembak untuk mengalahkan makhluk asing yang menyerang.

Berbanding dengan permainan biasa di mana cerita berjalan melalui beberapa baris interaksi yang sangat pendek dan umum antara watak dan bos, Wings of Bluestar mengambil pendekatan yang berbeza. Tajuk ini menggunakan mekanik gaya novel visual untuk memajukan ceritanya, yang menerangkan kisahnya antara misi. Oleh itu, dalam bahagian permainan permainan ini, harapkan untuk menghadapi pilihan pilihan cerita yang berbeza yang boleh menjejaskan keputusan akhir.

Permainan Wings of Bluestar agak mencabar, tetapi anda boleh mempelajari asasnya dengan beberapa latihan dan ia akan menjadi permainan yang hebat untuk pemain arked, terutamanya mereka yang suka BLAZING STAR. Dari segi permainan, permainan ini menggabungkan unsur-unsur klasik Shump dan genre bullet hell dan mencipta pengalaman unik yang boleh dinikmati oleh semua pemain. Terdapat dua kapal yang tersedia dalam permainan ini, satu menumpukan pada serangan manakala satu lagi memihak kepada pertahanan.

Peningkatan kuasa yang anda temui di seluruh peringkat menyediakan kapal angkasa anda dengan dua lampiran yang boleh diputar untuk menembak musuh yang datang dari arah yang berbeza. Kapal pandu Aya boleh berputar 360 darjah, manakala kapal Zarak berputar ke luar 180 darjah. Memandangkan Zarak menekankan kuasa tembakan itu sahaja yang dia ada, tetapi Aya dilengkapi dengan perisai yang menyerap beberapa peluru sebelum dimusnahkan. Permainan ini mungkin agak sukar untuk pemula pada mulanya, tetapi keupayaan untuk mengumpul kredit melalui pembelian dengan mata wang dalam permainan dalam menu khas tidak lama lagi akan membuatkan anda dapat menyelesaikan permainan.

Dari segi grafik dan kesan visual, permainan ini menarik perhatian mana-mana pemain dengan cantiknya dengan karya seni 2D yang dilukis dengan tangan. Semua animasi, latar belakang dan watak direka bentuk sepenuhnya dengan tangan tanpa bantuan perisian 3D, yang digabungkan dengan indah dengan permainan. Lakonan suara dan muzik dipersembahkan dengan baik. Malah, muzik permainan ini cukup rancak untuk menyamai persembahan tajuk gaya Shump.

Saya sangat seronok dengan permainan ini dan saya gembira ia ternyata sebaik yang dilihat dan dijangkakan. Permainan dan muzik permainan ini mengingatkan saya kepada dua permainan yang berjaya Pulstar dan Blazing Star dicampur dengan beberapa elemen moden genre neraka peluru. Terdapat kualiti hidup yang hebat untuk permainan ini, yang menjadikan berlatih tahap yang lebih sukar dan pertempuran bos sedikit mengurangkan kesukaran keseluruhan permainan. Hakikat bahawa semua butiran permainan ini dilakukan oleh seorang benar-benar mengagumkan setiap pemain yang dapat menyampaikan produk berkualiti ini kepada peminat. Saya pasti anda akan menikmati karya agung yang dibuat oleh pembangun individu ini dan saya pasti ia akan menjadi sumber inspirasi untuk pembangun permainan akan datang dan saya berterima kasih kepada pembangun permainan ini kerana menyediakan permata ini. Jika anda peminat permainan neraka peluru 2D serta novel visual, cuba permata indie ini.

Permainan - 8
Cerita - 8
Muzik - 7.5
Grafik - 8.5

8

Start typing and press Enter to search