semakan Backfirewall_

Cuma jangan masuk ke dalamnya, walaupun harus ada cara alternatif untuk meninggalkan kaedah pertama. Backfirewall_ Secara mekanikal permainan yang sangat biasa dan secara naratif permainan yang sangat kuat, anda bermain sebagai Elizabeth, pembantu untuk menaik taraf telefon yang lebih baharu yang lebih baik yang sedang mempertimbangkan untuk menaik taraf OS9 lama kepada versi baharu OS10 perlahan Tetapi jika anda melakukan ini, anda dan OS9 akan dialih keluar, jadi anda harus mencari cara alternatif. Jadi anda memasuki dunia di dalam telefon bimbit dan memulakan pengembaraan komedi yang tidak dapat dilupakan. Permainan ini mempunyai lebih banyak tawaran daripada yang anda fikirkan, dengan pelakon watak yang kaya, cerita yang menarik dan permainan yang sangat menyeronokkan.

Dari awal dan sekitar pertengahan permainan anda mendapat banyak jenaka, dan hakikat bahawa apa yang anda lakukan, menghalang OS daripada mengemas kini, mempunyai akibat yang sangat gelap untuk warga sistem telefon. Senario cerita itu benar-benar hebat dan semuanya bersambung dan bermatlamat. Seperti yang anda jangkakan daripada permainan biasa, mekanik dan kawalan permainan ini sangat mudah dan responsif. Platforming bukanlah tunjang utama permainan, begitu juga dengan siluman, tetapi terdapat sedikit kedua-duanya di seluruh. Penyelesaian teka-teki, sebaliknya, adalah elemen utama permainan, walaupun saya tidak akan memanggil teka-teki ini terutamanya mencabar.

Pada mulanya, permainan ini mungkin kelihatan sangat mirip dengan The Stanley Parable, dan pasti ada persamaan di antara mereka, dan mereka mengikuti prinsip yang sama dari segi naratif, humor, dan sikap. Tetapi Backfirewall adalah lebih daripada permainan teka-teki orang pertama, dengan banyak kandungan untuk diterokai oleh pemburu senyap. Teka-teki ini tidak pernah terlalu mengancam dan membolehkan anda bergerak dengan mudah melalui dunia permainan dan agak inventif dan memuaskan.

Backfirewall_ Dari segi permainan, permainan akan mengambil masa kira-kira 10 jam dan 20 jam atau lebih untuk mengumpul segala-galanya dan semua pencapaian. Kesukaran permainan terasa sangat baik dan seimbang dengan sempurna, di mana anda tahu apa yang perlu dilakukan dengan segera ia tidak terlalu mudah, tetapi tidak begitu sukar sehingga anda perlu melihat di luar permainan untuk mendapatkan jawapan. Saya menyukai ciri permainan ini kerana ia membolehkan saya kekal dalam permainan dan tidak perlu mencari jawapan di luar, yang seterusnya membuatkan pemain berasa lebih berpuas hati.

Alat yang disediakan oleh permainan ini sangat praktikal dan penggunaannya tidak berulang sama sekali. Alat ini, yang dikenali sebagai “kod menipu” dalam permainan, menyeronokkan untuk digunakan setiap masa. Kod ini diberikan kepada anda oleh sistem pengendalian OS9. Kod ini tidak digunakan secara berlebihan atau kurang digunakan. Permainan ini juga mempunyai sistem bantuan terbina dalam pilihan, jadi anda tidak perlu merujuk panduan jika anda keliru.

Saya juga menikmati bahawa watak-watak dalam permainan semuanya mempunyai isu dan kebiasaan mereka sendiri. Terdapat banyak kepelbagaian dan beberapa watak mempunyai beberapa jenis kecacatan yang menjadikannya lebih unik. Semasa permainan, anda akan menemui banyak detik lucu dan dialog lucu. Ia dimainkan sebagai jenaka, tetapi tidak menyinggung perasaan sama sekali Dari segi reka bentuk puzzle, kita boleh katakan ini adalah permainan puzzle yang tidak terlalu sukar, tetapi masih mencabar dan menyeronokkan. Mekaniknya hebat pada tahap konsep, banyak lagi yang boleh dilakukan dengan mereka.

Reka bentuk peringkat permainan juga sangat mengagumkan dan mempunyai prestasi yang hebat. Secara visual, grafik permainan kelihatan sangat bagus dan gaya seni adalah yang menjadikan permainan ini menonjol. Persekitaran permainan benar-benar pelbagai dan warna yang berbeza digunakan dalam reka bentuk mereka. Kebanyakan butiran alam sekitar telah dikerjakan dengan sempurna dan penjagaan yang terbaik telah digunakan dalam reka bentuk mereka. Bunyinya hebat dan mempunyai kesan segera dan saya rasa pembangun melakukan pelaksanaan yang sangat bagus dengan reka bentuk bunyi dan permainan/mekanik binaan dunia, kerana bunyinya sangat dinamik sepanjang permainan dan jarang sekali muzik permainan itu berulang atau menjadi membosankan

Backfirewall_ pastinya permainan yang agak pendek yang akan mengejutkan anda. Permainan ini serupa dengan dua tajuk yang berjaya A Stanley Parable dan Portal dan permainan lain seperti mereka, tetapi walaupun dengan persamaan, ia berfungsi sepenuhnya secara bebas dan mempunyai identiti tersendiri (selain daripada beberapa rujukan kepada permainan tersebut). Tiada jawapan yang betul atau salah dalam permainan ini, terdapat banyak rahsia tersembunyi dan watak kecil untuk dipelajari, dan cerita itu benar-benar membuatkan anda berfikir, “Adakah saya benar-benar melakukan perkara yang betul?”, tetapi anda mungkin tidak akan melakukannya. Tidak jawapan ditemui untuk soalan ini. Untuk permainan indie oleh pasukan kecil, ini adalah karya seni yang sebenar, dan harganya sangat berbaloi dengan pengalaman. Secara keseluruhannya, jika anda mahukan permainan pantas dengan kebolehmain semula, Backfirewall pastinya boleh memenuhi jangkaan anda.

Permainan - 8.5
Cerita - 10
Muzik - 8
Grafik - 8.5

8.8

Start typing and press Enter to search