semakan Verdict Guilty

Antara genre yang paling popular di kalangan permainan video ialah gaya bertarung, yang dianggap sebagai subset daripada gaya beat ’em up. Penampilan awal gaya ini kembali ke tahun 90-an dan era konsol SNES dan Mega Drive, apabila permainan dengan grafik 8 dan 16-bit dikeluarkan, setiap satu daripadanya boleh membawa anda detik-detik hebat. Salah satu permainan paling popular dalam genre ini ialah siri Street Fighter, yang dianggap sebagai salah satu perintis genre pertempuran. Selepas keluaran siri yang berjaya ini, banyak studio permainan telah menggunakan idea yang digunakan dalam siri permainan ini dan telah cuba menggunakan unsur-unsur siri Street Fighter dalam produk baharu mereka dengan cara yang terbaik dalam keluasan permainan baharu mereka. untuk ambil

Retro Army Limited Studio ialah salah satu daripada mereka yang mengeluarkan Verdict Guilty, permainan pertarungan 2D yang dikeluarkan untuk PC pada 2016 dan disebabkan kejayaannya, Februari ini untuk konsol generasi baharu yang lain. Terutamanya Nintendo Switch telah dikeluarkan. Bagi sesiapa yang mengingati Street Fighter 2 di konsol SNES, Verdict Guilty mempunyai banyak persamaan dengan cerita dan permainan yang sama.

Permainan ini, seperti beberapa tajuk gaya pertarungan lain yang telah dikeluarkan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, mempunyai bahagian cerita di mana anda mengawal watak yang berbeza. Kisah ini berlaku di bandar Neo Seoul, sebuah bandar yang telah menghadapi gelombang serangan pengganas dan jenayah dan hanya beberapa pegawai yang baik yang sanggup melawan kejahatan baru ini. Anda bermain sebagai beberapa watak berbeza yang termasuk pegawai penguatkuasa undang-undang dan penjenayah dan pengganas lain. Bandar Neo Seoul telah menghadapi gelombang jenayah yang besar dan kami melihat pembela bandar itu berjuang untuk menyelamatkannya dan penjenayah yang cuba mengambil alih sekeping bandar.

Permainan Verdict Guilty mempunyai 8 watak dalam bahagian ceritanya, yang mana anda boleh memilih satu dan maju dalam cerita. Setiap cerita mengambil masa kira-kira 25 minit untuk disiapkan, dan ada yang lebih baik daripada yang lain. Setiap watak mempunyai motivasi yang menarik untuk aksi mereka dan menghadapi pelbagai liku-liku dalam jalan cerita mereka, yang menjadikan setiap cerita menyeronokkan untuk dirasai, walaupun penulisan skrip berbeza-beza, terutamanya momen komedi yang kebanyakannya tertumpu pada wajah Mereka jatuh dan ia adalah jelas dari riak wajah mereka. Bagi mod cerita, ia seperti permainan arked di mana anda perlu mengalahkan semua musuh sehingga anda mencapai bos terakhir. Dengan perbezaan bahawa dalam permainan ini, anda tidak menghadapi penghujung permainan dan terdapat cerita latar belakang dalam setiap pertarungan.

Permainan ini sangat bagus, jika anda memainkan mod cerita, mudah untuk mempelajari pergerakan setiap watak, tidak seperti permainan pertempuran lain, dalam Verdict Guilty, selain daripada pukulan, tendangan dan serangan khas yang biasa, watak anda mempunyai senjata. yang menggunakan peluru dan akan perlu dimuat semula apabila kehabisan. Dari segi permainan, anda perlu menyelesaikan beberapa misi untuk setiap pertarungan atau anda tidak akan dapat menang. Sebagai contoh, anda hanya perlu menggunakan pistol anda untuk menyelesaikan misi yang diingini atau anda tidak boleh membahayakan lawan anda.

Sebahagian daripada ini meletakkan banyak sekatan kepada anda dan anda tidak boleh melakukan apa yang anda mahu dan anda perlu melakukan satu gerakan sahaja, jika tidak, anda tidak akan dapat merosakkan lawan anda dan anda akan kalah. Grafik, bunyi, muzik adalah seperti penghormatan kepada era 16-bit. Memandangkan gaya 90-an permainan ini boleh menarik minat anda dengan mudah, anda akan lebih tertarik dengan penapis warna biru, tema drama jenayah dan runut bunyi permainan yang cantik.

Verdict Guilty ialah permainan pertarungan yang murah dan menyeronokkan serta pilihan yang baik untuk beberapa jam keseronokan, ia bukanlah permainan pertarungan yang paling kompleks atau seimbang di luar sana, tetapi ia mempunyai banyak daya tarikan. Terdapat watak klise yang terkenal dari filem jenayah dan polis dalam permainan ini, dan sebab untuk setiap pergaduhan adalah sangat bodoh sehingga kadangkala membuat anda ketawa. Ia juga merupakan tajuk beat em up yang mantap dengan beberapa ciri hebat seperti keupayaan untuk menangkap orang, mod cerita yang menyeronokkan dan pelbagai watak yang hebat, dan ia merupakan contoh yang sangat baik bagi tajuk indie retro. Jika anda sedang mencari permainan pertarungan murah untuk berehat beberapa jam dan mungkin membelasah rakan anda, maka lihatlah Keputusan Bersalah.

Permainan - 9
Cerita - 8.5
Muzik - 8.5
Grafik - 9

8.8

Start typing and press Enter to search