semakan Bayonetta 3

Tidak dapat dinafikan bahawa PlatinumGames mempunyai kemahiran istimewa dalam membuat permainan hack dan slash. Pada masa kini, permainan dan koleksi yang berbeza telah dicipta oleh studio Jepun ini yang menunjukkan kenyataan ini, dan Bayonetta pastinya salah satu daripadanya. Semasa majlis anugerah permainan pada tahun 2017, Bayonetta 3 diperkenalkan dengan keluaran teaser pendek dan kemudian menjadi senyap berita.

Sementara itu, lima tahun telah berlalu sejak pengenalan Bayonetta 3, dan akhirnya, pengguna dapat merasai pengalaman ciptaan terbaru Platinum Games. Bayonetta 3 ialah produk hack dan slash yang layak dan menarik yang mempunyai masalah kecil tetapi mengagumkan yang menghalangnya daripada menuntut tajuk versi siri yang paling sempurna. Cerita bermula dari mana Bayonetta versi pertama, bersama seorang gadis bernama Viola, bertempur dengan Singularity, dan pergaduhan ini membawa kepada kekalahan dan kematian Bayonetta.

Pada masa yang sama, terima kasih kepada Bayonetta, Viola melarikan diri pada saat terakhir dan memasuki dunia, atau lebih tepatnya, memasuki garis masa lain. Oleh itu, Viola mempunyai tugas yang besar, dan itu tidak lebih daripada meyakinkan Bayonetta tentang garis masa baharu untuk memusnahkan Singularity. Kedua-dua versi Bayonetta sebelumnya telah menunjukkan garis masa yang berbeza dan versi ketiga tidak terkecuali. Walau bagaimanapun, permainan dan cara ia bermula menceritakan tentang penceritaan dalam garis masa yang berasingan, tetapi semakin jauh, kita melihat bayontas lain dari dunia lain, dan edisi ketiga mengandungi cerita yang paling rumit berbanding dengan edisi lain.

Sudah tentu, kerumitan ini tidak bermakna kita menyaksikan naratif yang bodoh dan tidak berasas. Penceritaan dalam siri Bayonetta sentiasa semudah dan sesasual mungkin, dan Bayonetta 3, dengan semua dedaun ceritanya, menawarkan naratif yang ringkas dan indah. Sebuah naratif yang penuh dengan adegan aksi, gila dan pelik dan barat yang akan memaku penonton di tempat duduk mereka. Walaupun begitu, permainan ini mempunyai dua pengakhiran, yang pertama mungkin mengelirukan penonton sedikit, tetapi pengakhiran utama Bayonetta 3 adalah permulaan baharu untuk pengembaraan baharu yang boleh diperluaskan dalam keluaran akan datang.

Bayonetta 3 ialah permainan hack dan slash orang ketiga di mana pemain mengawal Bayonetta dalam kebanyakan peringkat. Studio Platinum Games telah mengambil inspirasi dan bantuan daripada elemen lain dalam genre permainan video untuk mencipta permainan yang menarik dan pelbagai. Dalam erti kata lain, Bayonetta 3 bukan sekadar permainan hack dan slash yang mudah. Di sini kita melihat empat sub-peringkat, yang dianggap sebagai sub-peringkat di permukaan, tetapi mempunyai kesan yang besar pada cerita permainan dan melengkapkannya adalah wajib. Empat peringkat ini tersedia untuk penonton dalam bentuk permainan tatal sisi.

Selain itu, beberapa pergaduhan bos dalam permainan dimainkan seperti permainan pergaduhan. Di mana anda berada dalam bentuk naga jahat dan berkuasa Bayonetta pada satu sisi imej dan bos yang dikehendaki berada di sisi lain imej dan melawan satu sama lain. Perkara yang menarik ialah pertempuran dan elemen permainan dalam permainan ini tidak dilakukan secara mudah. Dalam pertempuran yang disebutkan dengan bos, disebabkan oleh bingkai rendah atau tinggi pukulan biasa (kes yang dianggap lebih tepat dan lebih terperinci dalam permainan pertempuran), gas dan pengawal, keutamaan yang berbeza telah dibuat yang memberi perhatian kepada mereka boleh membuat anda menang. Atau dalam sub-peringkat tatal sisi permainan, stealth memainkan peranan yang sangat penting dan melaluinya anda boleh menghapuskan musuh dengan mudah.

Sistem pertempuran permainan sedemikian rupa sehingga Bayonetta boleh merosakkan musuh dengan penumbuk, tendangan dan pistolnya, tetapi pukulannya direka sedemikian rupa sehingga kedua-dua pengguna profesional kategori permainan ini dan pengguna baru boleh dengan mudah menikmati pertempuran permainan. Dalam erti kata lain, hits Bayonetta boleh dibuat dengan menggabungkan beberapa kombo lain, atau dengan hanya menghantar spam butang, anda boleh mengambil satu kombo dan menerapkannya kepada semua musuh. Terima kasih kepada kisah permainan, anda akan bertemu Bayontas dari garis masa lain semasa pengembaraan anda, dan pada penghujung lawatan anda, anda boleh menguasai senjata dan syaitan mereka.

Ini telah menyebabkan sistem pertempuran permainan mempunyai kepelbagaian yang baik baik dari segi penggunaan daemon mahupun penggunaan senjata yang berbeza. Oleh itu, mengikut gaya pertempuran anda, anda boleh menggunakan dua senjata pada masa yang sama. Sebagai contoh, Ignis Araneae ialah senjata yang sangat pantas, dan terima kasih kepadanya, anda boleh bergerak mengelilingi persekitaran dengan kelajuan tinggi dan menggunakan pukulan berturut-turut dalam masa yang sesingkat mungkin, tetapi jumlah kerosakan kepada musuh tidak begitu tinggi. Sebaliknya, senjata Ribbit Libido dianggap sebagai senjata berat untuk Bayonetta, tetapi ia mendatangkan kerosakan yang tinggi. Pada mulanya, saya mengatakan bahawa dalam Bayonetta 3, pemain bukan sahaja bertanggungjawab terhadap watak Bayonetta, tetapi anda juga akan mengalami permainan dengan Jane dan Viola. Jane, yang bertanggungjawab ke atas peringkat menengah, dan anda melakukan beberapa peringkat utama dengan watak Viola. Dari segi pertarungan, sistem pertarungan Viola berbeza daripada Bayonetta malah cara mengelak dan menggunakan gerakan perlahan dalam permainan berfungsi secara berbeza untuk Viola. Kadangkala kita melihat kepelbagaian dan elemen yang berbeza dalam permainan permainan, tetapi ia tidak begitu cekap dan ia hanya digunakan untuk mengisi kandungan. Ini walaupun fakta bahawa semua elemen permainan dan kepelbagaian diterapkan untuk menghiburkan lebih ramai penonton dengan citarasa yang berbeza, dan saya mesti mengatakan bahawa Permainan Platinum telah berjaya dengan cara ini.

Bayonetta 3

permainan - 10
cerita - 9
muzik - 9.5
grafik - 9

9.4

Start typing and press Enter to search