semakan Catgotchi: Virtual Pet

Tamagotchi ialah nama haiwan peliharaan maya pertama yang muncul pada tahun 1996 dan digunakan sebagai watak dalam permainan video. Tidak dinafikan bahawa untuk orang yang cukup umur, Tamagotchi dan tambahan lain meninggalkan kenangan yang tidak dapat dilupakan. Permainan ini adalah contoh permainan mudah berdasarkan penjagaan haiwan peliharaan.

Catgotchi: Virtual Pet juga merupakan permainan simulasi haiwan peliharaan gaya retro yang dikeluarkan pada 7 April 2023 secara eksklusif untuk konsol Nintendo Switch. Sudah tentu, permainan ini sebelum ini dikeluarkan untuk platform Android dan iOS, dan versi konsol ini dianggap sebagai permainan port, yang, sudah tentu, tidak mempunyai kelemahan teknikal. Permainan ini lebih sesuai untuk orang yang sangat meminati haiwan peliharaan terutamanya kucing. Kerana dalam permainan ini anda perlu membesarkan kucing yang gembira dan sihat dengan grafik piksel.

Dalam permainan Catgotchi: Virtual Pet, seperti permainan Tamagotchi, anda perlu menjaga kucing digital pixelated. Kucing ini pada mulanya kecil, dan dengan penjagaan anda, ia akan beransur-ansur membesar dan menjadi kucing yang matang. Malah, sebagai pemain, anda memainkan peranan sebagai ibu bapa kucing dan anda mesti menjaganya dengan memastikan semua keperluan kucing itu dipenuhi. Anda perlu memberinya makan, membelainya, bermain dengannya dan merawatnya jika perlu.

Pada permulaan permainan, daripada 9 baka kucing yang berbeza, hanya tiga yang tersedia untuk anda pilih. Enam lagi akan dibuka semasa anda maju melalui permainan. Berhati-hati bahawa masa berlalu lebih cepat dalam permainan ini daripada di dunia nyata, dan atas sebab ini anda mesti sentiasa menjaga keperluan kucing, kerana mereka sentiasa lapar dan memerlukan perhatian. Selepas anak kucing matang, tiga baka lain dibuka, yang boleh anda tukar semasa anda bermain.

Salah satu perkara yang menggembirakan kucing ialah bermain permainan mini yang mempunyai banyak variasi dan berbeza untuk setiap kucing. Bermain permainan kecil ini meningkatkan tahap hiburan untuk kucing, yang merupakan salah satu pilihan permainan utama Catgotchi: Virtual Pet. Permainan mini ini termasuk membina menara, mengambil bahagian dalam pertarungan muzikal, mengumpul pakaian yang jatuh dari bahagian atas skrin, dsb., dan seterusnya, mereka menyampaikan banyak keseronokan kepada permainan dan menjadikan gelung permainan santai. bahagian permainan harus dimantapkan.

Secara keseluruhannya, jika saya melihat Catgotchi: Virtual Pet secara realistik, saya akan mengatakan bahawa ia menawarkan lebih banyak kandungan berbanding tajuk lain dalam genre simulator penjagaan haiwan peliharaan, digabungkan dengan estetika gaya retro. Kepelbagaian baka kucing, serta perkara yang perlu anda lakukan untuk menjaga mereka, termasuk pelbagai aktiviti yang benar-benar menyeronokkan untuk pencinta haiwan peliharaan.

Terdapat juga keupayaan untuk menyesuaikan warna dalam permainan ini, dengan bantuannya anda boleh menukar keseluruhan penampilan permainan mengikut kehendak anda. Adakah anda ingin bertukar antara anak kucing berpiksel untuk dijaga? Jika jawapannya ya, permainan ini mempunyai keupayaan untuk menukar kucing pilihan anda dan bermain/memberi makan/mandikan mereka mengikut kehendak anda.

Salah satu perkara yang ketara dan menonjol dalam permainan ini ialah grafik piksel gaya 8-bit, yang mengingatkan anda tentang tajuk klasik gaya ini, terutamanya permainan Tamagotchi. Dalam reka bentuk elemen persekitaran, seberapa banyak perincian yang mungkin telah diperhatikan, dan dari segi reka bentuk dan warna antara muka pengguna, anda mempunyai lebih banyak kebebasan daripada tajuk lain. Bunyi permainan juga mengingatkan anda tentang mesin arked dan tiada muzik khas digunakan dalam permainan.

Catgotchi: Virtual Pet lebih sesuai untuk pemain yang dibesarkan dengan haiwan peliharaan maya dan sangat menyukainya serta menikmati pengalaman permainan Tamagotchi. Hanya dalam kes ini permainan ini mungkin menggembirakan orang ini dan anda tidak mengharapkan banyak daripada tajuk ini untuk dilakukan. Catgotchi mengikut format asas yang sama seperti permainan templatnya, dan sebahagian besarnya ia berpegang pada formula asal dengan baik, tetapi ia tidak menyampaikan konsep keseluruhannya dengan baik, dan anda perlu melabur dalam konsep permainan teras itu untuk mendapatkan yang terbaik daripadanya. Jika anda mencari keseronokan, permainan ini boleh berfungsi untuk anda, jika tidak ia akan mengecewakan anda.

Permainan - 8
Cerita - 7
Muzik - 7.5
Grafik - 8

7.6

Start typing and press Enter to search