semakan Chronicles Of Albian: The Magic Convention

Genre Hidden Object dianggap sebagai salah satu sub-cabang paling terkenal dalam genre pengembaraan, yang mempunyai ramai peminat sejak zaman purba, dan sudah tentu, ia masih mengekalkan peminatnya sehingga hari ini. Jika anda bosan mengalami permainan pengembaraan yang merangkumi cerita yang kompleks dengan teka-teki yang sukar dan watak yang menakutkan, saya cadangkan anda untuk mengalami salah satu permainan pengembaraan objek tersembunyi yang akan memberikan anda perasaan santai yang indah. dan anda pasti akan menikmati pengalaman mereka selama berjam-jam .

Chronicles of Albian: The Magic Convention ialah salah satu tajuk terbaharu dalam genre objek tersembunyi yang memastikan perkara mudah dan menyeronokkan sehingga akhir. Tetapi seperti tajuk lain dalam genre ini, permainannya mungkin menjadi membosankan selepas beberapa jam bermain, yang hampir biasa. Dalam permainan ini, anda mencari item rawak di antara timbunan objek yang mempunyai permainan yang sangat mudah dan dalam beberapa kes boleh menarik perhatian anda dengan gaya seni istimewa mereka.

Chronicles of Albian mempunyai cerita yang agak menarik untuk mewajarkan permainannya, dan ia bermula dengan Gwendolyn, yang merupakan ibu baptis dan ibu saudara anda, menganjurkan perhimpunan ahli sihir dan merancang untuk diadakan di istana lama dan indahnya yang dipanggil Albian. Tetapi keadaan semasa istana ini tidak menarik sama sekali dan kerana ia telah ditinggalkan selama bertahun-tahun, ia kini sangat kusut dan penuh dengan perkara lama dan dilupakan. Itulah sebabnya Gwendolyn menjemput anda untuk membantunya membersihkan istana supaya dia boleh menyediakan tempat untuk hari besar. Anda perlu melakukan yang terbaik untuk mengatur keadaan dalaman istana.

Permainan permainan ini mengikut prinsip dan piawaian umum tajuk gaya Objek Tersembunyi dan meletakkan anda dalam perjalanan yang telah ditetapkan melalui bilik istana yang berbeza, dan seperti yang anda mungkin telah meneka, ia melibatkan pengesanan dan mencari item tersembunyi secara rawak. Dia mendapati dirinya di antara bilik-bilik istana yang bersepah dan menjualnya kepada seorang pekedai bernama Fitz. Sebagai pertukaran untuk menjual barangan, anda mendapat emas dan anda perlu menggunakan emas ini untuk membaiki dan menaik taraf istana dengan dinding baru, jambatan, menara dan banyak lagi perkara lain. Pada mulanya, beberapa bilik di istana dikunci dan tidak boleh diakses sehingga kemajuan yang mencukupi telah dibuat di tempat lain. Apabila memasuki setiap bilik anda akan diminta untuk mencari 15 objek tersembunyi di lokasi tersebut dan item ini akan dipaparkan dalam bentuk teks yang disenaraikan di bahagian bawah skrin. Senarai tersebut dipadam dan digantikan dengan yang lain.

Chronicles of Albian: The Magic Convention juga termasuk menyelesaikan pelbagai teka-teki yang boleh anda abaikan. Tetapi ganjaran yang mereka berikan kepada anda akan membuat anda berhenti melakukan ini. Teka-teki ini adalah contoh objek tersembunyi biasa yang tidak sukar untuk diselesaikan dan dengan sedikit pemikiran anda boleh menyelesaikan semuanya. Tiada sebab untuk tidak meluangkan masa beberapa saat untuk menyelesaikannya, kerana emas yang mereka berikan kepada anda amat berbaloi dengan masa anda. Sesetengah adegan sangat sesak dan bersepah, yang menjadikan pencarian sesuatu mencabar dalam beberapa peringkat. Sistem panduan juga disediakan untuk membantu anda, yang mempunyai penggunaan terhad, tetapi boleh digunakan semula dengan mencari tongkat ajaib tersembunyi di setiap peringkat.

Terdapat juga dongeng kecil yang tersembunyi di setiap peringkat yang, jika anda boleh menemuinya, secara rawak boleh memilih objek untuk anda dan membantu anda maju. Grafik dan kesan visual permainan ini tidak begitu hebat, tetapi ia mempunyai prestasi yang boleh diterima sebagai tajuk bebas, dan perhatian telah diberikan kepada butiran terkecil dalam reka bentuk objek alam sekitar. Supaya anda boleh mengenal pasti objek yang paling kecil dan ciri ini sangat bagus. Runut bunyi juga dramatik dan santai, yang sentiasa dimainkan secara berterusan di latar belakang.

Walaupun permainan Chronicles of Albian: The Magic Convention tidak menawarkan apa-apa yang baru dalam genre objek tersembunyi yang popular, tetapi dengan grafik yang baik dan permainan campuran, ia boleh membawa anda berjam-jam hiburan yang menyeronokkan, dan sebenarnya, apa yang ingin dilakukan. Ia perlu melakukannya, ia melakukannya dengan baik. Mungkin peringkat permainan akan menjadi berulang dan membosankan selepas beberapa ketika, tetapi pada akhirnya ia akan membawa kepada perkara berharga yang pasti akan menarik minat anda. Sesiapa yang peminat permainan objek tersembunyi pasti mencuba permainan ini.

 

Permainan - 8.5
Cerita - 8
Muzik - 7.5
Grafik - 7

7.8

Start typing and press Enter to search