semakan Cions of Vega

Tonguç Bodur ialah salah satu pembangun terkenal, kebanyakannya terkenal kerana membuat permainan simulator berjalan kaki pendek dan rendah usaha. Kebanyakan produk syarikat permainan ini mempunyai penceritaan yang hebat dan kesan visual yang sangat menakjubkan serta bunyi yang tepat yang telah memberikan peminat pengalaman berorientasikan cerita yang hebat. Permainan Cions of Vega dianggap sebagai karya terbaru studio ini, tidak seperti kebanyakan permainan terdahulu syarikat ini, permainan ini cuba menceritakan kisah sebenar yang lengkap, tetapi ia disertai dengan masalah dan peranan yang menjadikan keluasannya menarik. kandungan satu jam di bawah memberi kesan

Permainan ini hampir sama dengan permainan pembangun Tonguç Bodur sebelum ini. Anda berjalan-jalan, mengambil beberapa item, membaca beberapa artikel dan mencari kunci untuk membuka kunci pagar. Walaupun kali ini anda mempunyai teman yang kadang-kadang memberitahu anda tentang perkara yang berlaku. Orang ini memainkan peranan sebagai pencerita yang menceritakan kisah itu kepada anda. Pemandangan permainan masih kelihatan hebat, tetapi anda mungkin perlu mengubah sedikit tetapan grafik untuk mengelakkan permainan daripada menjadi buggy.

Kisah Cions of Vega membawa anda ke dunia pemujaan dan ritual pelik dan menawarkan pengalaman yang mungkin membuatkan anda ingin menyertai pemujaan ini. Kisah bermula di mana beberapa ibu bapa telah hilang di bandar dan anak-anak mereka tidak mengingati mereka. Dengan mencari petunjuk yang anda dapat, anda akan melihat kehadiran kultus di bandar yang telah mengambil alih kawasan itu. Adakah mereka harus dipersalahkan atas kehilangan ibu bapa mereka? Anda perlu mencari jawapan kepada soalan ini. Dalam permainan ini, anda memainkan peranan sebagai seorang bapa berusia 40 tahun bernama Kenny yang anak perempuannya, Leila, telah melarikan diri dari rumah. Kenny, bersama abangnya Logan, mengembara untuk mencari Lila dengan mencari penduduk bandar itu, di sepanjang jalan mereka mungkin menemui petunjuk tentang kultus Zions Of Vega dan apa yang mereka lakukan terhadap rekrut kanak-kanak. , terutamanya penduduk terakhir di mana permainan berlangsung. twist dalam cerita. Terdapat juga beberapa pengakhiran untuk dinikmati.

Semasa anda berjalan-jalan, abang anda Logan memberitahu anda kisah hidup anda, dan anda mencari beberapa rumah untuk mendapatkan petunjuk dan kunci pintu pagar antara setiap rumah, dan dalam proses itu anda mendapati bahawa penduduk Dewasa di bandar itu telah hilang secara misteri, meninggalkan anak-anak mereka bingung. Setiap rumah dalam permainan ini mempunyai pintu pagar berhampirannya yang dikunci dan anda perlu mencari kunci untuk meneruskan dan memajukan cerita dan mencari petunjuk.

Di setiap rumah terdapat teka-teki yang mesti diselesaikan untuk memajukan permainan. Di antara setiap rumah, Logan akan bercakap dengan anda untuk memberikan lebih banyak konteks kepada cerita. Banyak teka-teki berkisar tentang mencari cahaya yang cukup untuk memberikan tindakan dan tindakan mengambil nafas setiap kali. Kebanyakan teka-teki permainan tidak memerlukan penggunaan kemahiran yang menakjubkan dan istimewa, dan berkisar daripada memecahkan dan membuka peti kepada carian mudah untuk item seperti fius.

Dari segi permainan, Cions of Vega ialah simulator berjalan dengan mekanik titik dan klik. Anda menemui nota dan lukisan dalam persekitaran bandar yang berbeza dan di dalam rumah, berinteraksi dengan beberapa watak dan memerhatikan penceritaan alam sekitar. Kadangkala Logan akan membantu anda dengan petunjuk atau item yang mungkin anda perlukan. Anda tidak akan terbunuh atau diserang oleh apa-apa dalam permainan ini, yang bermaksud tiada pertempuran diperlukan. Cara permainan menjimatkan kemajuan ialah setiap kali anda membuka pintu gerbang baharu, ia menjimatkan kemajuan anda.

Dengan grafik canggih, muzik dramatik dan reka bentuk bunyi yang mengasyikkan, Cions of Vega menyampaikan cerita misteri dengan pengalaman sinematik. Grafiknya kelihatan cantik dan bunyinya menyampaikan suasana berjalan di bandar-bandar hutan dengan baik. Lakonan suara abang watak utama dan bagaimana petunjuk memberitahu anda tentang tindakan pemujaan itu sebenarnya dilakukan dengan sangat baik, hampir cemerlang.

Cions of Vega bukan sekadar cerita impian falsafah atau novel interaktif puitis, ia menawarkan cerita yang bagus dengan suasana yang mengujakan yang akan mengekalkan anda dalam cengkamannya sehingga ke penghujungnya. Dalam cerita satu jam permainan, anda juga berjalan melalui landskap yang berbeza dengan rakan anda Logan, yang juga bertindak sebagai narator. Walaupun tajuk ini mengalami kelemahan dan isu, mungkin kelemahan ini akan menjadi minimum dan tidak penting bagi peminat tegar permainan Tonguç Bodur. Tetapi sudah tentu ia tidak menyenangkan untuk pemain lain.

Alami permainan ini sangat disyorkan untuk peminat simulator berjalan, dan jika anda tahu Tonguç Bodur Studio dan permainan mereka sebelum ini, Cions of Vega mungkin yang terbaik setakat ini antara tajuk seperti Bottle Pilgrim: Redux dan Drizzlepath: Deja Vu. Ini ialah permainan simulator berjalan umum dengan prestasi purata di atas dan jika anda peminat simulator berjalan kaki yang besar maka anda boleh mencuba permainan ini. Tetapi saya fikir bagi kebanyakan orang permainan ini tidak berbaloi dengan masa.

Permainan - 7.5
Cerita - 7.5
Muzik - 6.5
Grafik - 7

7.1

Start typing and press Enter to search