semakan Squad 51 vs. the Flying Saucers

Hubungan dengan hidupan luar angkasa telah dibuat pada awal 1950-an, dan percaya atau tidak, ia didapati aman dan bermanfaat kepada penduduk Bumi. Selepas beberapa lama, kerajaan di seluruh dunia mengalu-alukan makhluk luar angkasa ini kerana pengetahuan dan kepintaran mereka. Selepas beberapa bulan, makhluk asing ini mula mengambil alih perniagaan dan juga mewujudkan sebuah syarikat. Perbadanan VEGA, yang diketuai oleh PENGARAH ZAROG yang tidak popular, yang menggaji ramai penduduk Bumi, memutuskan untuk tidak lagi membayar majikan mereka. Hasilnya? Dunia dipenuhi dengan syaitan asing dan berada di ambang kemusnahan sepenuhnya.

Skuad 51 telah ditubuhkan untuk menghapuskan makhluk asing dan UFO mereka secara kekal. Sekarang adalah masa untuk menyertai skuadron terbang terkenal ini untuk menyelamatkan dunia. Skuad 51 lwn. the Flying Saucers ialah tajuk penggambaran pandangan sisi yang dikeluarkan pada platform Steam pada 21 September 2022, yang merupakan tajuk yang dibuat dengan baik dalam genre yang baik dan berjaya menunjukkan prestasi yang sangat baik. Tetapi kini, setahun kemudian, pada 16 Mac 2023, ia telah dikeluarkan untuk konsol Nintendo Switch supaya ia boleh mengulangi kejayaannya sekali lagi.

Skuad 51 lwn. Flying Saucers ialah penghormatan yang sesuai untuk filem sci-fi 50-an, dengan kedua-dua cerita dan permainan dipersembahkan dalam warna hitam dan putih, dan ia adalah prestasi yang hebat. Adegan FMV sinematik digunakan untuk menerangkan cerita, dan sebenarnya, pembangun mencuba yang terbaik untuk menjadikan adegan ini kelihatan seolah-olah dirakam pada awal 50-an. Cerita ini menyeronokkan dan tipikal zaman Doran dalam bidang sinematografi malah pembuatnya telah berjaya menghasilkan suara-suara yang baik yang telah diterjemahkan ke dalam pelbagai bahasa.

Permainan Skuad 51 lwn. Piring Terbang boleh dimainkan pemain tunggal atau berbilang pemain, dan dalam bahagian ini, anda akan menerbangkan dua pesawat berbeza dan kapal angkasa UFO. Pesawat anda boleh dilengkapi dengan pelbagai peningkatan yang anda peroleh semasa anda maju melalui permainan. Walaupun bilangannya kecil, permainan ini mempunyai jumlah 11 tahap dan bersinar seperti permata kecil di kalangan tajuk indie. Terdapat dua mod dalam permainan: mod biasa dan mod rintangan. Mod biasa pada asasnya ialah mod cerita di mana anda perlu melengkapkan tahap untuk membuka kunci tahap seterusnya sehingga anda mengalahkan Pengarah Zarog pada tahap terakhir.

Mod rintangan adalah serupa tetapi sedikit lebih mencabar. Anda hanya mempunyai 4 kredit langsung untuk pergi sejauh yang anda boleh dalam 11 peringkat dan permainan boleh diulang sehingga lima kali. Mod ini juga mempunyai papan pendahulu yang menyeronokkan untuk pemain yang menyukai aspek persaingan permainan. Anda boleh bermain permainan ini secara solo atau koperasi dengan rakan lain dan ya, terdapat papan pendahulu untuk pemain koperasi. Satu-satunya kelemahan versi Nintendo Switch permainan ini ialah permulaan semula peringkat dan masa pemuatan, yang panjang. Setiap kali anda terbunuh, anda tidak mempunyai pilihan untuk kembali terus ke dalam permainan, anda perlu menunggu sehingga seluruh peringkat dimuat semula dari awal. Kawalan suis responsif sepenuhnya dan mudah serta beroperasi dengan sangat lancar.

Secara estetik, permainan ini mempunyai grafik dan kesan visual yang menakjubkan dalam warna hitam dan putih, yang disepadukan dengan baik dengan jujukan FMV secara langsung. Menampilkan gaya seni yang dilaksanakan dengan teliti sepanjang permainan, adegan potongan FMV yang menarik, dialog yang hebat dan runut bunyi yang tidak dapat dilupakan, keseluruhan siri ini menghasilkan pengalaman yang sangat unik. Dari segi bunyi, permainan ini membawakan pengalaman sinematik, dengan sulih suara cerita yang mengisahkan pertempuran antara dua kumpulan Skuad 51 dan Pengarah Zarog, dilakukan dengan penuh ketepatan dan terperinci.

Skuad 51 lwn. The Flying Saucers lebih seperti rancangan TV hitam putih lama yang dicampur dengan permainan video. Pertempuran adalah menyeronokkan walaupun tidak terlalu rumit dan anda boleh bermain untuk seketika. Saya ingin sekali mendapat senjata dan faedah baharu untuk peringkat seterusnya. Saya menyukai setiap saat permainan ini, tema, cutscenes, segala-galanya tentangnya, pasukan pembangunan melakukan kerja yang hebat dengan grafik dan kesan bunyi dan mencipta pengalaman sinematik yang menakjubkan yang pastinya berbaloi untuk ditonton. Jika anda suka permainan shmup atau tidak dan sukakan estetika permainan ini, saya sangat mengesyorkannya. Tajuk indie ini pastinya dalam senarai lima permainan shmup teratas saya.

Permainan - 9
Cerita - 9
Muzik - 8.5
Grafik - 9

8.9

Start typing and press Enter to search