semakan CyberHeroes Arena DX

Sesetengah permainan video dalam kandungan umum mereka mengambil banyak inspirasi daripada tajuk terkenal lain dan kehebatan genre mereka, supaya produk akhir boleh dianggap sebagai karya yang mengagumkan atau tajuk yang lemah. Jika penyesuaian ini dapat menerapkan unsur-unsurnya dengan betul dan sepenuhnya pada kandungannya, ia boleh menjadi karya yang berbaloi, jika tidak, ia tidak lama lagi akan muncul kelemahan dan kekurangan. CyberHeroes Arena DX tergolong dalam kategori kedua, gelaran dalam gaya aksi sibernetik dan pertempuran automatik dengan elemen gaya rougelite, di mana anda perlu bertahan dari semua gelombang robot. Agak jelas bahawa permainan ini diilhamkan oleh tajuk yang berjaya Vampire Survivors dan cuba menawan semula beberapa elemen ajaib dan berjaya dalam permainan ini dan sebenarnya cuba menjadi sesuatu yang istimewa. Tetapi ia gagal dalam perjalanan ke matlamatnya dan telah mempersembahkan produk dengan permainan yang menarik tetapi dengan prestasi yang sangat lemah.

Vampire Survivors ialah salah satu daripada tajuk yang berjaya dalam genre auto-pertempuran, segala-galanya mengenainya hampir sempurna, menggabungkan gaya permainan yang mudah dengan sejumlah besar kandungan yang boleh dibuka kunci, dan dunia yang menarik dan benar-benar cantik. dipersembahkan dengan cerita yang kaya dan indah gaya seni. Tetapi permainan CyberHeroes Arena DX hanyalah salinan adaptasi dan tidak lengkap tajuk ini, di mana anda hanya perlu menembak, mati dan mengulangi. Malah, anda mengikut matlamat mudah dalam permainan ini: anda memilih salah satu daripada 7 robot dan kemudian cuba bertahan melawan gelombang musuh yang tidak berkesudahan. Tiada kandungan cerita istimewa dalam permainan dan anda hanya perlu bertahan dari serangan musuh dalam beberapa peringkat pendek.

Walaupun permainan CyberHeroes Arena DX pada mulanya luar biasa ketagihan dan menyeronokkan, daya tarikan ini tidak bertahan lama dan selepas beberapa minit bermain, anda berasa bosan dan letih dan berfikir bahawa permainan ini lebih seperti Ia lebih kepada pejuang auto untuk kanak-kanak daripada ia mahu dianggap sebagai permulaan genre. Permainan ini sangat singkat dan boleh diselesaikan dalam masa lebih kurang 1 jam. Anda hanya mengalihkan bot anda di sekitar arena semasa ia menyala secara automatik. Anda perlu sentiasa bergerak untuk bertahan daripada serangan musuh. Malah, pergerakan yang tepat adalah kunci kepada kelangsungan hidup dan kejayaan.

Anda juga boleh menyesuaikan robot anda untuk pertempuran dan keseronokan yang unik. Anda perlu mengumpul wang untuk membeli kemahiran dan item, menyelesaikan misi dan membuka kunci semua bot yang boleh dimainkan. Tiada bahan sebenar dalam permainan dan kandungan keseluruhan permainan ini. Musuh semuanya pada asasnya sama, semua senjata mempunyai warna rasuk yang berbeza, dan tahap cabaran pada dasarnya tidak masuk akal. Saya tidak suka meninggalkan ulasan yang buruk, tetapi secara jujurnya semasa saya bermain permainan ini saya bosan dalam masa kurang dari setengah jam.

Seperti biasa untuk tajuk yang diterbitkan oleh Ratalaika Games, dalam permainan ini anda mungkin akan membuka kunci semua pencapaian sebelum mengawal robot ketiga. Jadi saya hanya bermain selama 15 minit dan mendapat 11/12 pencapaian dan jika saya bermain 15 minit lagi saya akan mendapat pencapaian terakhir. Grafik permainan ini bagus, tetapi tidak begitu menyerlah dan ia adalah sejenis dalam gaya tajuk klasik lama genre ini dan mempunyai rasa seperti retro, bersama-sama dengan latar belakang yang membosankan di mana beberapa watak dan musuh bergabung ke dalamnya ke tahap yang tidak diketahui, dan imej yang tidak menyenangkan. cipta

Malah, yang menjengkelkan, warna latar belakang sangat kuat sehingga anda atau musuh anda bergabung dengannya. Arena pertempuran tidak mempunyai banyak variasi dan selalunya serupa antara satu sama lain. Perkara yang sama berlaku untuk reka bentuk musuh, dan walaupun mereka cukup bagus, ramai daripada mereka tidak mempunyai gaya seni yang padu. Kesan bunyi permainan ini sangat lemah dan hampir tidak dapat didengari. Terdapat juga runut bunyi yang dimainkan dalam setiap peringkat dan tiada apa-apa perhatian.

CyberHeroes Arena DX ialah emulator yang gagal untuk Vampire Survivors yang mengalami banyak kekurangan dan kelemahan. Ia tidak mempunyai cerita, kemajuan dalam permainan adalah terhad dan kerana permainan ini sangat pendek, anda perlu mengulang tahap yang sama berulang kali, dan ini sendiri menyebabkan banyak keletihan dan kebosanan. Malah, tajuk ini tidak boleh menjadi pengganti yang layak untuk permainan yang dinamakan, kerana ia tidak mempunyai sebarang jiwa dan keaslian.

Ini adalah satu lagi permainan separuh masak daripada Ratalaika yang terasa tergesa-gesa dan tidak lengkap dan agak tidak matang, tamat dalam masa lebih 1 jam. Di sebalik semua masalah ini, CyberHeroes Arena DX tidak terlalu teruk, tetapi jika anda ingin mengalami permainan gaya pejuang auto, terdapat alternatif lain untuk tajuk ini yang lebih baik dalam segala hal. Pada masa ini, permainan ini agak sukar untuk disyorkan kepada semua pemain dan tidak berbaloi dengan harga yang diminta.

Permainan - 7
Cerita - 6.5
Muzik - 6.5
Grafik - 7

6.8

Start typing and press Enter to search