semakan Dreamland Solitaire: Dragon’s Fury

Dreamland Solitaire: Dragon’s Fury ialah permainan kedua dalam siri permainan kad fantasi dengan estetika yang hebat, muzik yang tidak dapat dilupakan dan permainan +1/-1 dalam 200 tahap yang dibuka kunci satu demi satu. Masih tiada permainan mini dalam versi ini sama ada, tetapi terdapat sedikit naratif yang berakhir secara tiba-tiba selepas kira-kira 180 tahap, jika tidak, ia hampir sama dengan permainan pertama dan tidak jauh berbeza.

Permainan ini dibangunkan oleh Alawar Entertainment dan diterbitkan oleh ChiliDog Interactive pada 8 Mac 2024 untuk konsol. Sudah tentu, saya mesti menekankan bahawa permainan ini telah tersedia untuk pemilik PC pada tahun 2019, dan jika anda belum berjaya menikmati versi PC lagi, terima kasih kepada pelancaran semulanya untuk konsol, anda mempunyai peluang yang baik untuk mencuba salah satu daripadanya. Semak permainan kad Solitaire terbaik.

Tidak seperti versi sebelumnya, berikut adalah plot yang menarik: seekor naga yang memusnahkan kerajaan tanah anda dan kembali ke alamnya yang penuh dengan khazanah emas. Anda, sebagai wira permainan, yang merupakan dongeng, mengejar hanya satu matlamat untuk membina semula tanah anda. Selepas sampai ke sebuah perkampungan tempatan, kami mendapat tahu bahawa naga telah membakar seluruh bandar. Ia adalah premis yang bagus, kerana walaupun seorang ahli sihir akan melakukan perkara yang buruk seperti memburu petunjuk atau apa sahaja, dongeng kita boleh meningkatkan resumenya dengan membina semula bandar. Kemudian, dia juga mengukir dan membina monumen.

Kami memerlukan Mana untuk melakukan semua pembinaan ini dan kami mendapatkannya dengan bermain Solitaire. Jadi kita perlu mengosongkan banyak kad untuk mengumpul beberapa mana atau syiling yang tersembunyi di bawahnya. Kita boleh menggunakan syiling untuk membeli kebolehan ajaib, naik taraf atau kad menipu. Untuk mencapai matlamat ini, kita perlu mengatasi banyak halangan.

Mekanik ini semuanya dijelaskan dengan baik dengan tutorial dalam permainan Dreamland Solitaire: Dragon’s Fury yang muncul apabila kita melihat sesuatu yang baharu. Satu-satunya perkara yang boleh saya katakan ialah menerangkan kebolehan istimewa yang anda beli dan apa gunanya menaik tarafnya. Sebagai contoh, keupayaan sihir keempat hanya mengatakan ia menukar kad kepada kad bersebelahan, tetapi jika anda menaik tarafnya, anda akan mendapat pelawak.

Mengenai kesukaran permainan, terdapat 3 pilihan. Biasa, Mudah dan Kilat. Perbezaannya ialah mudah mempunyai dek dua saiz dan mod kilat mempunyai had masa. Setiap kesukaran mempunyai slot simpanan sendiri, jadi anda tidak boleh mengubahnya pada pertengahan permainan untuk tahap tertentu. Selagi anda ingat untuk membelanjakan syiling anda dan menggunakan kad menipu itu sekali-sekala, Normal ialah cabaran yang agak mudah.

Nasib baik, kesukaran boleh diubah pada bila-bila masa, dan terdapat tutorial pilihan untuk menunjukkan mekanik permainan. Seperti yang saya katakan, matlamatnya adalah untuk mengeluarkan semua kad untuk kedudukan 3 bintang. Cahaya keemasan di sekeliling kad bermakna wang yang boleh digunakan untuk membeli power-up, ungu adalah untuk mana, yang digunakan untuk menaik taraf lokasi. Yang pertama termasuk suspek biasa, pasif seperti lebih banyak pembatalan, lebih banyak kad, pelawak dan kad bebas untuk dicari dalam tahap (ini boleh dibeli), dsb. Setelah dibuka kunci, aktif seperti bola api atau shuffle mengecas dengan memadankan pakaian tertentu.

Menaik taraf tempat itu masih cantik, seperti siri Jewel Match Solitaire, kecuali kali ini anda membersihkan dan menghias bahagian dalam untuk dongeng yang malas. Apabila naga bergelar dan kemarahannya memasuki gambar, perkara menjadi nyata, dan secara nyata, maksud saya, terdapat lebih banyak pembersihan dan hiasan. Terdapat juga kad tukul yang mudah dikelirukan dengan kad kapak yang memusnahkan batu. Walaupun kuasa dan peningkatan adalah sama dengan permainan Dreamland Solitaire yang asal, Dragon’s Fury mewakili peningkatan beransur-ansur.

Permainan ini menunjukkan prestasi yang mengagumkan dengan pengawal dan boleh dimainkan oleh hampir semua orang, dengan mana-mana tahap kemahiran daripada permainan kad Xbox atau pengalaman solitaire. Secara fungsional, saya tidak melihat sebarang masalah dengan permainan, semuanya berjalan lancar dan semua pencapaian nampaknya berfungsi. Selain itu, permainan ini mempunyai beberapa trek muzik yang sesuai yang sangat sepadan dengan mood permainan. Akhirnya, ia mempunyai grafik yang menakjubkan dan mengasyikkan yang menjadikan Dragon’s Fury salah satu permainan solitaire kad paling menyeronokkan yang pernah saya mainkan.

Secara keseluruhan, Dreamland Solitaire: Dragon’s Fury adalah peningkatan yang hebat berbanding versi sebelumnya dan dianggap sebagai permainan kad solitaire terbaik yang pernah saya alami pada konsol Xbox. Permainan pemain perseorangan yang santai dan mempunyai sedikit cerita untuk diikuti dan apabila anda naik tahap dan memperoleh mana, anda kemudian boleh membeli item untuk meneruskan cerita. Pencapaian juga berkesan dan mudah diperolehi hanya dengan bermain dalam mod biasa. Jika anda sedang mencari permainan berasaskan solitaire ini adalah satu-satunya yang boleh saya cadangkan dan saya pasti anda tidak akan menyesal bermainnya.

Permainan - 8
Cerita - 8
Muzik - 8.5
Grafik - 9

8.4

Start typing and press Enter to search