semakan Escape Academy

Bilik melarikan diri boleh dianggap sebagai salah satu hiburan yang menarik dan indah, di mana pemain, secara individu atau bersama rakan mereka, memasuki bilik yang penuh dengan teka-teki yang berbeza dan dengan menyelesaikannya, mereka boleh mencari jalan untuk melarikan diri. Sememangnya dalam pada itu, jumlah masa telah ditetapkan untuk anda, jika anda tidak memberi perhatian kepadanya dan ia habis, anda akan menjadi orang yang rugi.
Kini studio Coin Crew Games cuba memberikan pengalaman istimewa melalui permainan Escape Academy dan menggunakan idea ruang melarikan diri, tetapi persoalannya, adakah ia berjaya melakukan ini? Secara keseluruhannya, Escape Academy ialah pengalaman yang menyeronokkan dan menggemari dan kadangkala mencabar, tetapi terdapat juga masalah dalam reka bentuk teka-teki dan teka-teki yang menjadikannya tidak sempurna seperti yang sepatutnya.

Kisah permainan ini adalah tentang seorang pelajar yang memasuki akademi melarikan diri. di mana dengan menyertai pelbagai ujian, dia mesti lulus dengan jayanya dan akhirnya mendapat sijil lulus. Ujian yang dipertimbangkan direka bentuk dalam bentuk bilik melarikan diri yang berbeza oleh tuan bilik melarikan diri akademi, dan setiap satu daripadanya mencabar anda dengan cara tertentu. Escape Academy bukanlah salah satu permainan yang ingin menyampaikan cerita istimewa dan menghiburkan penonton melaluinya. Namun, kisah Escape Academy memang menyeronokkan dan sesuai dengan suasana permainan.
Dari segi permainan, Escape Academy ialah permainan orang pertama di mana anda perlu melalui peringkat yang berbeza semasa setiap bab. Setiap peringkat mempunyai tema dan semua teka-teki yang direka adalah berdasarkan tema yang sama. Perkara pertama dan terpenting tentang bilik melarikan diri ialah teka-teki dan reka bentuk mereka. Dengan cara yang mengikut tahap kesukaran mereka, mereka harus mempunyai struktur yang betul dan reka bentuk setiap teka-teki harus dikaitkan dengan teka-teki yang lain dan disambungkan antara satu sama lain seperti rantai. Permainan Escape Academy mempunyai 12 peringkat berbeza sepanjang tiga babnya, setiap satu mempunyai tahap kesukaran dan masanya sendiri.

Semakin anda maju dalam cerita permainan, semakin tinggi tahap kesukaran. Secara keseluruhannya, teka-teki dan tema untuk peringkat Escape Academy menyeronokkan untuk direka bentuk, dan sesetengah daripada mereka melakukan kerja yang baik untuk membangkitkan rasa bilik melarikan diri yang sebenar. Sementara itu, perkara yang boleh menjadi lebih baik ialah reka bentuk sistem panduan permainan. Sistem panduan permainan tidak mempunyai struktur dinamik dan sentiasa menunjukkan kepada anda item statik. Sementara itu, pasukan produksi boleh mereka bentuk sistem panduan penyelesaian teka-teki sedemikian rupa sehingga penonton boleh mendapatkan lebih banyak maklumat dan lebih dekat dengan penyelesaian akhir dengan setiap penggunaan, walaupun mereka belum menyelesaikan teka-teki yang dipersoalkan. Tetapi, malangnya, kami melihat menyediakan item yang tidak jelas untuk membimbing pengguna.
Tahap kesukaran teka-teki itu sendiri sepadan dengan tahap kesukaran yang dipilih untuk pentas, dan untuk menyelesaikannya, anda hanya perlu memberi perhatian kepada persekitaran dan perkara yang anda lihat. Kepelbagaian adalah salah satu perkara penting dalam permainan teka-teki. Hakikat bahawa pengilang boleh menggunakan idea-idea baru dan segar dalam mencipta teka-teki akan sangat menyumbang kepada daya tarikan produknya. Secara umum, proses bermain di Escape Academy mungkin sama, tetapi teka-teki yang disediakan untuk anda semasa 12 peringkat tidak diulang dalam apa-apa cara dan tidak mengambil proses yang sama. Semua daya tarikan bilik melarikan diri adalah untuk mengalaminya bersama rakan-rakan dan Akademi Escape tidak terkecuali.
Walaupun teka-teki permainan dan menyelesaikannya dalam pemain tunggal menarik dan menyeronokkan, tetapi kerana bersendirian, ia mungkin tidak begitu menarik seperti yang sepatutnya dan mungkin bukan untuk anda. Pada masa yang sama, jika anda mengalami Escape Academy dalam talian dan bersama rakan anda, permainan ini akan menjadi lebih menyeronokkan dan menyeronokkan untuk anda, kerana dalam mod ini, perasaan bilik melarikan diri akan diterapkan dalam diri anda. Secara visual, Escape Academy mempunyai grafik artistiknya sendiri dan memberi inspirasi kepada mood yang berbeza. Selain itu, perbualan watak antara satu sama lain mempunyai struktur novel visual dan melalui mereka cerita permainan diceritakan kepada penonton.
Dari sudut pandangan teknikal, Escape Academy berjalan tanpa pepijat atau bingkai jatuh, dan dalam pengertian ini, pengguna akan mempunyai pengalaman yang lancar dan bebas masalah. Dari segi reka bentuk dan jumlah kandungan yang dipertimbangkan, menyelesaikan 12 peringkat yang dipertimbangkan akan mengambil masa kira-kira empat jam masa anda, tetapi jika anda berminat untuk merakam dan mengumpul pelbagai item semasa peringkat permainan video, Escape Academy disebabkan oleh ciri Mengulangi anda. langkah boleh memanjangkan masa pengalaman anda.

Kesan bunyi permainan dilakukan pada tahap yang baik. Semestinya, tiada lakonan suara khusus untuk watak-watak tersebut dan pihak produksi lebih menumpukan kepada komunikasi melalui dialog bertulis. Sebaliknya, daripada menyaksikan muzik yang dimainkan semasa pentas, penerbit telah cuba melaksanakan suasana yang diinginkannya dengan membunyikan atau kadang-kadang senyap bersama dengan memainkan muzik yang sangat tenang di latar belakang, yang telah berjaya dalam kebanyakan kes.

Akhirnya, Escape Academy ialah pengalaman yang berbeza dan menyeronokkan berbanding permainan video lain yang boleh membawa anda dan rakan anda beberapa detik yang singkat tetapi menyentuh hati.

Escape Academy

permainan - 7
cerita - 7.5
muzik - 8
grafik - 8

7.6

Start typing and press Enter to search