semakan Xenoblade Chronicles 3

Apabila bercakap mengenai eksklusif Nintendo dan RPG, Xenoblade Chronicles adalah salah satu yang selalu diperkatakan. Versi pertama siri ini telah dilancarkan pada tahun 2010 dan dapat mendapat maklum balas yang baik. Sudah tentu, Xenoblade Chronicles sendiri adalah subset daripada siri Xeno, yang merupakan salah satu siri tertua Nintendo.

Sudah agak lama sejak Xenoblade Chronicles 3 dikeluarkan, dan adakah Monolith Soft, pencipta siri Xenoblade, dapat memberikan pengalaman yang sesuai untuk pengguna dan peminat permainan lakonan aksi? Sebagai tindak balas, saya mesti mengatakan bahawa Xenoblade Chronicles 3 boleh dianggap bukan sahaja sebagai Nintendo Switch eksklusif terbaik pada tahun 2022 setakat ini, tetapi juga salah satu permainan main peranan terbaik beberapa tahun kebelakangan ini, yang telah menyebabkan beberapa masalah untuk tidak menjadi. mampu memberikan produk yang sempurna.
Kisah sekuel versi kedua diceritakan di dunia yang dipanggil Aionios. Di mana dua negara Keves dan Agnus berada dalam peperangan yang tidak berkesudahan. Selepas dibunuh, tentera dikembalikan ke kitaran hidup dalam bentuk askar oleh ratu tanah, dan semua tentera boleh hidup selama maksimum 10 tahun. Sementara itu, terdapat Off-Seers di negara Agnus dan Keves yang, dengan seruling istimewa dan melodi istimewa, dapat mengawal tenaga tentera yang mati dan menghiburkan jiwa mereka.

Kini anda berperanan sebagai Off-Seer dari tanah Keves bernama Noah, yang memerangi askar Agnus melalui dua rakannya yang lain. Sementara itu, pertempuran antara dua negara Agnus dan Keves dan cara askar hidup semula adalah permulaan kepada peristiwa yang lebih besar. Di mana protagonis menyedari realiti kehidupan mereka dan matlamat akhir mereka dan berusaha untuk mencapainya. Tema umum cerita adalah untuk menghapuskan kejahatan dan memulihkan ketenteraman dunia dan kehidupan, tetapi jenis penceritaan Xenoblade Chronicles 3 adalah sesuatu yang menjadikan cerita itu kelihatan mendalam dan menarik.
Permainan bermula dengan beberapa soalan, dan dengan berlalunya masa dan mencapai penghujung permainan, kesemuanya terjawab dan pengakhiran yang sangat baik dan mengharukan tersedia untuk penonton. Dengan kata lain, Xenoblade Chronicles 3 boleh menghiburkan penontonnya melalui cerita dari detik pertama hingga akhir. Cerita ini penuh dengan detik-detik dramatik dan menarik yang telah memberi impak dengan cara yang terbaik kerana penceritaan dan perwatakan yang sesuai. Bercakap tentang perwatakan, saya mesti mengatakan bahawa semua watak utama dalam Xenoblade Chronicles 3, serta semua watak yang anda temui semasa cerita dan membantu anda mencapai matlamat anda, mempunyai perwatakan mereka sendiri dan pemain boleh berhubung dengan mereka. perlahan

Xenoblade Chronicles 3 bukanlah salah satu permainan yang menggambarkan masa lalu watak utamanya dari awal, tetapi Noah berkembang dari masa ke masa dan dengan memajukan jalan cerita, dan penonton dapat mengetahui lebih lanjut tentang masa lalunya. Ini juga terpakai kepada semua rakan sepasukan anda dan watak lain. Perwatakan yang baik bagi watak-watak dalam permainan tidak hanya berakhir dengan watak positif, tetapi penjahat Xenoblade Chronicles 3 juga mempunyai penceritaan mereka sendiri. Kerumitan yang dipersembahkan dalam cerita, yang sebahagiannya berkaitan dengan watak negatif, telah mencipta kombinasi yang baik dengan perwatakan mereka, dan ini telah menyebabkan pemain terkejut semasa cerita.
Sementara itu, saya ingin menyebut bahawa kisah Xenoblade Chronicles 3 adalah berkaitan dengan edisi kedua dan pertama, tetapi tidak dalam cara yang tidak mengalaminya akan menyebabkan kekeliruan anda dalam cerita. Sebaliknya, kewujudan watak dari edisi kedua dan pertama telah membuatkan pemain mengenali dunia yang dicipta oleh Schalke dalam edisi pertama dengan lebih baik dan lebih memahami peristiwa yang berlaku di dalam permainan. Dengan tafsiran ini, cerita bukanlah satu-satunya perkara yang cuba menghiburkan penonton, dan permainan adalah tuil yang menjadikan kerja ini dilakukan dengan cara yang terbaik.

Permainan Xenoblade Chronicles 3 diperoleh daripada elemen edisi kedua dan pertama serta gabungannya dengan idea baharu yang menarik minat pemain dengan baik. Sistem pertempuran permainan sedemikian rupa sehingga tiada butang untuk memukul musuh. Malah, strok biasa anda digunakan secara automatik. Kini, setiap watak mempunyai tiga seni biasa dan satu seni khas, yang boleh menyebabkan lebih banyak kerosakan kepada musuh. Sementara itu, dengan peredaran masa dan pelepasan ciri yang lebih baru, pemain boleh menggunakan seni watak lain dan menggabungkannya antara satu sama lain. Dalam erti kata lain, anda mengarahkan seni dan kemahiran anda dalam permainan bersama-sama dengan jenis penempatan di persekitaran, kerana sesetengah seni berkesan apabila anda berada pada sudut tertentu dari musuh.

Setiap subkelas ini sepadan dengan salah satu watak dalam pasukan anda dan anda boleh menukar kelas atau subkelas setiap watak dengan mudah. Anda juga boleh mengalihkan subkelas dan kelas utama semua aksara bersama-sama dan membawa mereka ke peringkat terakhir mereka. Ini akan membolehkan anda menggunakan kemahiran istimewa mereka dan meningkatkan fleksibiliti anda dalam pertempuran. Permainan permainan peranan bukan sahaja berkaitan dengan sistem pertempurannya, tetapi misi utama dan sekunder bersama dengan dunia permainan dan kandungannya adalah perkara lain yang sangat penting.
Xenoblade Chronicles 3 mempunyai tujuh peringkat, setiap peringkat merangkumi misi utama yang berbeza. Semua misi direka dengan sangat baik dan membuatkan anda terhibur. Juga, bos yang dipertimbangkan untuk peringkat utama mempunyai reka bentuk yang sangat baik dan sistem pertempuran mereka adalah unik dan mencabar. Sementara itu, sub-misi juga berada pada tahap yang baik. Salah satu perkara yang menjadikan siri Xenoblade Chronicles mungkin tidak dapat ditanggung oleh pengguna baharu ialah pengisaran dan pertanian yang berlebihan untuk mendapatkan Xp dan meningkatkan tahap. Jika sistem perataan dan perataan tidak direka bentuk dengan betul, ia akan menjadikan cerita permainan tidak dapat ditunjukkan seperti yang sepatutnya, dan kelajuan penceritaannya akan berkurangan.

Sementara itu, Xenoblade Chronicles 3 mempunyai sistem perataan baharu supaya pengisaran dan pertanian tidak menjadi masalah besar. Anda memperoleh XP dengan membunuh musuh, bos utama, sub-bos, musuh elit dan menyelesaikan utama dan sub-peringkat. Selain memperoleh Xp, beberapa Xp tambahan juga dianggap bahawa dengan membunuh musuh elit, anda boleh meningkatkan pekalinya dan kemudian menggunakan XP yang dikumpul ini untuk watak permainan melalui kem rehat. Dalam erti kata lain, permainan ini mempunyai dua sistem peningkatan tahap, memberi perhatian kepada mereka dengan cepat boleh meningkatkan tahap dan kekuatan watak pasukan. Sudah tentu, sub-misi permainan dan banyaknya mereka di sudut dunia Xenoblade Chronicles 3 telah menyebabkan bahawa sentiasa ada kepuasan untuk dialami.
Juga, versi ini sangat luas dan pelbagai dari segi saiz peta dan bilangan persekitaran, dan setiap persekitaran yang dipertimbangkan mempunyai struktur dan reka bentuk tersendiri supaya pemain tidak mengalami perasaan monotoni dan pengulangan persekitaran. Satu lagi pertimbangan untuk permainan ialah penggunaan elemen Metroidvinia untuk Xenoblade Chronicles 3. Dengan peredaran masa, anda akan memperoleh ciri yang melaluinya anda boleh meneroka persekitaran dengan lebih baik daripada sebelumnya dan mengakses tempat yang anda tidak mempunyai akses. Dengan cara ini, pasukan produksi telah meletakkan pemain dalam perjalanan yang berterusan dalam persekitaran lama dan baharu supaya mereka boleh menemui perkara baharu.

Secara visual, Xenoblade Chronicles 3 tidak menawarkan visual moden sebanyak yang sepatutnya. Walaupun struktur reka bentuk orientalnya adalah sedemikian rupa sehingga seseorang tidak boleh mengharapkan grafik yang realistik daripadanya, tetapi memandangkan permainan yang serupa, pasukan pengeluaran boleh memberikan tekstur dan pencahayaan permainan dengan kualiti yang lebih baik. Sudah tentu, reka bentuk cutscenes sinematik permainan berada pada tahap yang baik, dan atas sebab ini, Chronicles 3 menawarkan pengalaman yang baik. Selain itu, secara teknikalnya, saya melihat segelintir pepijat, tetapi sebahagian daripada mereka secara langsung menjejaskan pertempuran yang dipersoalkan dan membuatkan saya mahu memulakan pertempuran dari awal. Walau bagaimanapun, disebabkan pertempuran yang sibuk dan menarik, permainan ini tidak mempunyai bingkai jatuh dan menawarkan pengalaman yang lancar sama ada disambungkan ke dok atau mudah alih.
Muzik adalah sebahagian daripada siri Xenoblade Chronicles, dan Chronicles 3 tidak terkecuali. Semasa pertempuran, meneroka persekitaran dan cutscene, kami melihat muzik yang berbeza dan ia sepadan dengan mood permainan. Selain itu, pasukan produksi telah cuba menunjukkan perasaan tidak selesa, kemarahan dan keterujaan dalam beberapa pertempuran sensitif permainan melalui muzik, dan dengan cara ini ia telah menunjukkan prestasi yang baik. Kesan bunyi Xenoblade Chronicles 3 juga berada pada tahap yang baik. Perbezaan antara alih suara Jepun dan Inggeris permainan dari segi nada suara watak-watak dan reaksi yang mereka tunjukkan, telah menjadikan permainan itu menarik kepada kedua-dua peminat alih suara bahasa Inggeris dan mereka yang suka mengalami permainan oriental dengan bahasa Jepun.

Pada akhirnya, Xenoblade Chronicles 3 boleh dianggap sebagai salah satu eksklusif Nintendo Switch terbaik hari ini dan salah satu permainan main peranan terbaik dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Produk yang mengumpul semua elemen baik versi terdahulu selama 70 hingga 80 jam dan dengan menambah item baharu, menyediakan pakej yang menarik, menarik dan menghiburkan kepada penontonnya.

Xenoblade Chronicles 3

permainan - 9.5
cerita - 9
muzik - 9
grafik - 9.5

9.3

Start typing and press Enter to search