semakan FIFA 23

Nama siri permainan bola sepak FIFA telah dikaitkan dengan Seni Elektronik selama lebih daripada 20 tahun, dan kami sudah biasa melihat logo syarikat ini dan frasa terkenalnya pada permulaan setiap versi. Bagaimanapun, ia menjadi jelas sebentar tadi bahawa kontrak Electronic Arts dengan Persekutuan Bola Sepak Dunia telah tamat dan tidak akan diperbaharui, supaya FIFA 23 akan menjadi versi terakhir siri ini yang dibangunkan dan diterbitkan oleh EA. Mulai tahun depan, syarikat ini akan menerbitkan permainannya di bawah nama EA Sports FC, dan masih belum dapat dilihat bagaimana nasib FIFA. Sejak pengumuman berita ini, EA telah berkata bahawa ia merancang untuk menjadikan perlawanan terakhirnya dalam siri ini sebagai salah satu yang terbaik, yang tentunya kami melihat janji yang sama daripada mereka hampir setiap tahun!

Tidak dinafikan, apa yang menentukan kualiti permainan bola sepak adalah keseluruhan permainan dan pengalaman yang ditawarkannya dalam sukan itu dalam bentuk permainan video. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, siri FIFA sentiasa mengalami pasang surut dalam bidang ini dan telah terlibat dalam isu-isu seperti mengatasi beberapa ciri atau malah beberapa pemain, serta perkara seperti Dynamic Difficulty Adjustment atau DDA, yang menjadikannya nampaknya kadangkala permainan Memberi lebih banyak peluang untuk satu pihak menang dalam mod kompetitif. Di samping itu, kemas kini yang berbeza sentiasa berkesan dalam versi sebelumnya dan kadangkala, sebagai contoh, versi awal permainan, walaupun terdapat beberapa pepijat, secara amnya berkualiti baik, tetapi selepas pengeluaran beberapa kemas kini, proses berjalan ke arah di mana kepantasan pemain sepatutnya menjadi perkara pertama dalam permainan, memukul

Dengan mentaliti ini dan mengetahui bahawa kualiti permainan FIFA 23 secara semula jadi akan bergantung pada kemas kininya, dalam keadaan semasa permainan, boleh dikatakan bahawa versi ini bukanlah pengalaman yang sangat berbeza sama sekali; Sebaliknya, jika anda telah memainkan versi sebelumnya, anda ingat bahawa pada penghujung permainan, pencipta mengeluarkan kemas kini besar yang memfokuskan pada perubahan yang agak besar dari segi permainan, yang merupakan asas utama FIFA 23. Apabila anda memulakan perlawanan pertama dalam versi ini, anda akan melihat bahawa kelajuan keseluruhan permainan telah menurun dengan ketara, dan sudah tentu, ini tidak menjadi masalah sama sekali; Kerana hasilnya mempunyai lebih kawalan ke atas permainan dan membolehkan anda melaksanakan perkara yang anda fikirkan dengan cara yang lebih baik. Irama keseluruhan permainan, sambil menjadikan FIFA 23 lebih serupa dengan bola sepak sebenar, juga mempunyai keterujaan yang cukup untuk permainan video, dan kita boleh mengatakan bahawa kita menyaksikan situasi yang baik dalam hal ini.

Perkara penting seterusnya ialah FIFA 23 hampir seimbang dalam keadaan semasa; Alasan yang hampir saya gunakan ialah anda kadang-kadang akan berasa dalam mod persaingan yang walaupun anda berusaha dan keunggulan anda dalam segala hal ke atas lawan, nampaknya permainan ini tidak berminat untuk anda menang, dan ini adalah salah satu perkara yang selalu berlaku dalam Kami telah melihatnya dalam FIFA pada tahun-tahun lepas. Walau bagaimanapun, baki keseluruhan bermakna dalam FIFA 23, kualiti keseluruhan prestasi anda tidak bergantung pada komponen seperti kelajuan pemain, dan kami tidak mempunyai mekanik yang terlalu berkuasa yang boleh digunakan untuk meningkatkan peluang untuk menang. Sudah tentu, aspek permainan ini masih mempunyai ruang untuk penambahbaikan dan, sebagai contoh, dalam versi awal, pukulan luar terlalu kuat, dan selepas kemas kini permainan, keberkesanannya menjadi lebih logik. Walau bagaimanapun, secara umum, dalam FIFA 23, anda boleh mencapai matlamat dengan cara yang berbeza; Pemain fizikal dan serangan sangat berguna bagi mereka yang suka penyerahan; Walaupun mereka tidak mempunyai kelajuan tinggi, dan sebaliknya, anda masih boleh bergantung pada hantaran pendek, penembusan dari dalam, dan juga pukulan dari jauh, yang, terutamanya yang terakhir ini, telah menyebabkan kurang pemain merendahkan kedalaman. pertahanan dan berkumpul di kawasan itu. Penalti orang dalam menunjukkan minat, yang pada tahun-tahun lalu menjengkelkan dan menjadikannya sangat sukar untuk menjaringkan gol.

Tahun ini, EA telah menambah beberapa ciri baharu pada FIFA 23 yang mempengaruhi keseluruhan proses. Yang pertama ialah sistem Hypermotion 2, ia memfokuskan pada peningkatan keseluruhan animasi dan impak pergerakan, dan secara jujur, kami melihat butiran yang lebih lancar dan lancar dalam hal ini dalam permainan. Walau bagaimanapun, kadangkala terdapat beberapa pepijat fizikal yang tidak terlalu banyak. Ciri penting seterusnya ialah tiga bentuk larian yang berbeza atau lebih tepat lagi pecutan awal pemain dalam versi permainan generasi ke-9. Dalam konteks ini, kita melihat mod Letupan, Terkawal dan Panjang, mod pertama adalah untuk pemain pendek dan menggelecek yang boleh mempunyai pecutan yang sangat tinggi pada permulaan larian, mod ketiga atau Lenghty adalah untuk pemain fizikal dan tinggi yang selepas agak mula perlahan, Mereka boleh mencapai kelajuan tinggi dan keadaan kedua ialah keadaan tengah kedua-duanya. Ciri ini penting dalam erti kata bahawa ia menjadikan pemain yang tidak begitu pantas, tetapi kuat dari segi fizikal, dapat mencapai pemain yang lebih pantas dalam kursus, dan hasilnya, mereka boleh digunakan secara praktikal dalam komposisi pasukan. . Di bahagian pasukan utama, anda boleh menukar jenis larian untuk sesetengah pemain dengan gaya kimia.

FIFA 23

permainan - 7
cerita - 7.5
muzik - 8
grafik - 7.5

7.5

Start typing and press Enter to search