semakan Overwatch 2

Pada tahun 2016, permainan Overwatch telah dilancarkan dan dapat menerima maklum balas yang sangat positif dan telah dipilih sebagai permainan terbaik tahun ini di Anugerah Permainan. Blizzard, pencipta dan penerbit Overwatch, telah cuba memastikan dunia penembak orang pertama sentiasa segar dengan menawarkan acara sepanjang enam tahun yang lalu. Walau bagaimanapun, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah melihat masalah seperti ketidakseimbangan antara watak dan ketidakpuasan hati pengguna dengan permainan ini sehingga pasukan pembangun memperkenalkan Overwatch 2.

Pada masa pengenalan, telah diumumkan bahawa Overwatch 2 akan mempunyai bahagian kempen dan bahagian dalam taliannya akan tersedia kepada pengguna secara percuma. Semua kes ini, manakala Blizzard belum mengeluarkan kempen dan bahagian berbilang pemain Overwatch 2 pada masa yang sama, dan kita akan melihat kempen Overwatch 2 tahun depan. Sekarang persoalan utama ialah, adakah Overwatch 2 berbaloi dengan pengalaman itu? Adakah ia dapat menyelesaikan masalah versi sebelumnya dan menjadi pengalaman yang menyeronokkan? Sebagai tindak balas, saya mesti mengatakan bahawa walaupun dua pertiga daripada struktur permainan adalah sama seperti sebelumnya, kami melihat perubahan yang mempunyai hasil yang positif, dan penerusan daripadanya oleh pasukan pengeluaran boleh mengembalikan Overwatch 2 ke hari kemuncaknya.

Teras dan permainan Overwatch 2 adalah sama seperti sebelumnya. Mod tidak berperingkat dipertimbangkan, yang pemain boleh alami seperti biasa atau Role Queue. Selain itu, mod arked masih ada dalam permainan dan mod berbeza tersedia untuk pengguna setiap hari. Sudah tentu, tidak semua pengguna dapat mengalami semua kandungan permainan pada masa yang sama. Pengguna baharu mesti terlebih dahulu melengkapkan bahagian latihan dan membuka kunci semua mod dengan bermain permainan yang berbeza.

Ini juga terpakai kepada wira permainan. Semua wira tidak tersedia dari awal, dan untuk melepaskan mereka, anda perlu mengalami permainan supaya mereka akan dikeluarkan dari semasa ke semasa. Walau bagaimanapun, intinya ialah Blizzard telah mempertimbangkan kelebihan untuk pengguna lama. Jika anda adalah pengguna Overwatch, dengan menyepadukan akaun pengguna anda dengan Blizzard, anda boleh memindahkan kemajuan anda ke versi ini dan, tidak seperti pengguna baharu, semua wira dan kandungan permainan adalah percuma untuk anda dari awal; Walaupun mod persaingan permainan, untuk mengaktifkannya, anda perlu mendapat 50 kemenangan terlebih dahulu.

Ia mungkin kelihatan agak tidak adil untuk melakukan ini dan perbezaan yang telah dibuat oleh Blizzard untuk penggunanya, tetapi ia membolehkan pendatang baru mengenali dunia permainan dan struktur permainan Overwatch 2 dengan baik dan dapat beraksi dengan baik bersama pemain lama. Selain itu, wira yang dikunci dan dibuka secara beransur-ansur adalah satu lagi perkara yang membantu pendatang baru untuk bermain lebih banyak dengan wira dan mempelajari kemahiran mereka.

Cara mod kedudukan permainan berfungsi adalah sama seperti sebelumnya. Pemain dalam salah satu daripada tiga kelas sokongan, DPS, dan tangki boleh bermain permainan meratakan dan kedudukan terakhir mereka akan ditentukan berdasarkan prestasi mereka. Sementara itu, saya ingin menyebut bahawa pangkat ketiga-tiga kelas Overwatch 2 adalah berbeza antara satu sama lain. Sebagai contoh, anda boleh menjadi Emas dalam kelas Sokongan dan Platinum dalam kelas DPS. Perubahan yang diterapkan pada permainan Overwatch 2 tidak berakhir hanya dengan penambahan beberapa peta baharu bersama wira dan mod baharu, tetapi sistem kemajuan dalam Overwatch 2 telah diubah sepenuhnya.

Overwatch 2 mempunyai sistem hantaran pertempuran dan pemain boleh memperoleh Xp dengan melengkapkan cabaran harian, mingguan, bermusim dan tetap dan dengan itu meningkatkan tahap mereka dalam hantaran pertempuran permainan. Sementara itu, selain daripada ganjaran premium, Battlepass turut menyertakan ganjaran percuma untuk pengguna yang belum membeli Battlepass. Selain daripada kandungan, perkara yang paling penting dalam penembak orang pertama yang kompetitif ialah reka bentuk watak dan keseimbangan antara mereka. Semasa permainan Overwatch 2, kami melihat dua wira baharu, dan sementara itu, perubahan telah dibuat kepada beberapa wira permainan, seperti Bastion.

Watak Overwatch 2 memberikan pengalaman yang baik dan kesemuanya boleh berguna dalam pasukan, tetapi beberapa wira seperti D.Va dan Zarya terlalu kuat dan menyebabkan ketidakseimbangan dalam beberapa mod permainan. Walau bagaimanapun, kemahiran adalah perkara pertama dan kekurangan kemahiran dalam menggunakan wira permainan, walaupun wira yang sangat kuat, akan membuat pasukan anda menuju ke arah kegagalan. Oleh itu, kerja berpasukan dan memperoleh kemahiran dalam wira yang anda inginkan adalah perkara paling penting yang perlu anda perhatikan.

Dari segi kualiti sistem Matchmaking, dalam mod bukan peringkat, semua pemain dengan mana-mana tahap kemahiran boleh bersebelahan, dan ini mungkin membosankan bagi sebilangan pengguna, kerana kemungkinan anda telah bekerjasama dengan pendatang baru. untuk beberapa perlawanan berturut-turut, dan pasukan lawan Anda juga terdiri daripada pemain profesional. Sementara itu, sistem mencari jodoh mod permainan berperingkat mempunyai reka bentuk yang baik dan anda akan menjadi rakan sepasukan dengan orang yang hampir berada pada tahap anda. Selain itu, pasukan pembangun telah mempertimbangkan sistem hukuman untuk pengguna dalam mod kedudukan.

Jika anda meninggalkan permainan sebelum tamat setiap tangan dan menyebabkan ketidakseimbangan dalam bilangan pemain, anda akan dihukum, dan lama-kelamaan hukuman ini akan menjadi lebih berat daripada sebelumnya, dan akhirnya, ia boleh menyebabkan akaun anda diharamkan daripada bermain perlawanan peringkat. Dari segi kualiti pelayan, saya mesti mengatakan bahawa pemain Iran harus menukar IP mereka untuk pengalaman yang lebih baik dan untuk menyambung ke pelayan permainan dengan mudah. Walau bagaimanapun, walaupun dengan pertukaran IP, ping anda tidak akan berubah seperti yang sepatutnya dan mungkin jika internet anda berkualiti, anda akan dapat mengalami Overwatch 2 dengan mudah. Secara umum, walaupun tiada perubahan ketara, permainan Overwatch 2 telah menyediakan platform yang menyeronokkan dan ketagihan dengan mengalih keluar kotak rampasan dan dengan bantuan sistem kemajuan baharunya serta perubahan yang telah dibuat dalam beberapa wira. Tetapi, platform ini perlu menyediakan acara dan kandungan yang boleh menjadikannya lebih baik dan lebih baik dari semasa ke semasa.

Overwatch 2 juga telah bertambah baik secara visual, tetapi kemajuan permainan tidak begitu ketara seperti yang sepatutnya. Pencahayaan persekitaran dan kesan daripada letupan dan seumpamanya adalah antara perkara yang telah ditambah baik dalam versi ini. Selain itu, Blizzard telah mengubah sedikit rupa beberapa aksara untuk menggunakan lebih banyak perubahan. Dari sudut pandangan teknikal, permainan ini menunjukkan prestasi yang baik dan mungkin terdapat beberapa pepijat dalam permainan, tetapi ia tidak menjejaskan permainan anda dalam apa cara sekalipun. Muzik dan bunyi permainan adalah sama seperti sebelumnya dan tidak menawarkan pengalaman baharu.

Overwatch 2

permainan - 8.5
cerita - 9
muzik - 8
grafik - 7.5

8.3

Start typing and press Enter to search