semakan Steelrising

Subgenre seperti Souls kini telah menjadi sebahagian daripada ensiklopedia seni kelapan. Cawangan kecil gaya aksi yang memperkenalkan dirinya kepada pemain berkat ciptaan studio FromSoftware (siri Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodborne dan Elden Ring) dan mendapat populariti tinggi. Selain daripada minat yang besar daripada sejumlah besar penonton dalam permainan ini, seseorang tidak boleh mengabaikan reka bentuk asal dan struktur yang difikirkan dengan baik bagi hasil kerja studio FromSoftware; Produk yang dibuat dengan sangat baik dan memberi inspirasi, yang komponen asasnya, bersama-sama dengan populariti permainan seperti Jiwa yang “berkualiti tinggi” di pasaran, memberi inspirasi kepada pasukan permainan lain untuk menghasilkan karya sedemikian.

Keluaran permainan seperti Tunic, Salt and Sacrifice, dan Thymesia, yang tersedia baru-baru ini, bersama-sama dengan produk unggulan seperti Souls tahun ini, Elden Ring, menjadikan portfolio produk seperti Souls pada 2022 sangat penuh. Steelrising, karya terbaharu pencipta permainan Greedfall, Spiders Studio, boleh dianggap sebagai produk terbaru seperti Souls tahun ini, yang dihasilkan dan dikeluarkan pada skala bebas. Apabila menghadapi permainan bebas dan seperti Jiwa, sementara kita mesti tahu sama ada kerja ini boleh melaksanakan semua piawaian dalam rangka kerja seperti Jiwa atau tidak, kita mesti bertanya kepada diri sendiri sama ada produk berkenaan mempunyai keupayaan untuk melaksanakan idea baharu. Adakah ia akan menjadi karya yang inovatif, bernilai dan tersendiri di kalangan pelbagai produk bebas dan seperti jiwa atau tidak? Kekal bersama Zumji dan kami akan menjawab semua soalan ini dalam ulasan Steelrising.

Permainan Steelrising menggambarkan satu lagi bentuk Revolusi Perancis Besar. Di mana Louis XVI, dengan bantuan tentera mekanikal (robotik), telah kehilangan nyawanya kepada kuasa revolusioner dan sedang bergelut untuk mengekalkan kuasa dan kedudukan raja dalam apa jua keadaan. Sementara itu, kami mengawal robot bernama Aegis. Robot yang melindungi Marie Antoinette, isteri Louis XVI, dan semasa peristiwa Steelrising, dengan melangkah pada laluan gabungan penemuan diri dan pertahanan terhadap robot penghisap darah raja, menyertai penonton dalam kisah yang mengharukan ini. Dalam Steelrising, kita melihat penceritaan kisah yang menarik. Sebuah cerita yang, dengan watak yang dibangunkan dengan baik dan suasana artistik, akan mengekalkan pemain itu bersamanya sehingga saat terakhir. Menceritakan kisah yang menggabungkan unsur-unsur Revolusi Perancis dengan unsur-unsur cerita Frankenstein dan melaksanakannya dalam suasana steam-punk merupakan salah satu ciptaan mengagumkan pasukan permainan yang memisahkan Steelrisnig daripada rakan sejawat indie dan Souls yang lain.

Dari sudut permainan, permainan ini tidak sesempurna penceritaannya. Seperti hampir semua permainan seperti Souls, Steelrising membina rangka kerja kemajuan tindakannya di sekitar pengurusan bar mengelak, menyerang dan stamina. Dengan elemen pertahanan/pengawal menjadi ciri khas untuk beberapa senjata permainan, kita dapat melihat bahawa Spiders Studio sedang berusaha untuk mendorong pemain untuk menggunakan strategi serangan dengan mengambil petunjuk daripada struktur permainan Bloodborne dan mengehadkan komponen pertahanan. Terima kasih kepada susunan musuh yang sangat baik dalam peta permainan, kami melihat penciptaan senario tindakan dan duel yang menarik. Walaupun pasukan musuh mempunyai penampilan yang sangat menakjubkan dan menarik perhatian, jika mereka mempunyai variasi yang lebih tinggi, karya yang lebih mencabar dan menarik akan ditawarkan kepada penonton. Kelemahan dalam kepelbagaian musuh adalah sedemikian rupa sehingga apabila anda mencapai pertengahan permainan, anda telah melihat semua jenis musuh dan sehingga akhir pengembaraan kerja, tidak akan ada berita tentang musuh baru atau kejutan baru.

Ini adalah walaupun pada hakikatnya hampir semua musuh yang diperkenalkan kepada anda, semuanya mempunyai satu siri corak pergerakan yang sangat jelas, dan apabila melawan mereka, mereka memberi anda petunjuk yang cukup tentang serangan seterusnya yang menjadi sangat mudah untuk mengalahkan mereka; Ini juga berlaku untuk pergaduhan bos. Malah, pergaduhan bos boleh menjadi salah satu kad truf permainan, yang kini telah menjadi tumit Achilles. Bos kerja itu sangat cantik sehingga merenung watak mereka dan meneroka kehalusan reka bentuk watak mereka akan menyegarkan mata anda! Pergaduhan bos, sebaliknya, cukup mudah bahawa ia lebih seperti melawan jenis musuh biasa yang hanya mempunyai lebih banyak kesihatan. Kesederhanaan untuk mengalahkan musuh dan bos biasa menjadikan Steelrising salah satu permainan yang kurang mencabar/mudah seperti Jiwa. Steelrising juga menyediakan mod bantuan yang dipanggil Mod Bantuan yang tersedia untuk pemain. Satu langkah yang mengagumkan oleh pasukan produksi yang telah meningkatkan kebolehaksesan permainan supaya orang kurang upaya atau orang yang hanya mencari pengalaman berorientasikan cerita juga boleh menikmati permainan.

Salah satu petunjuk terpenting bagi permainan bahagian pertempuran ialah pengurusan bar stamina. Ketahanan Aegis dalam Steelrising adalah berkaitan dengan pengaktifan sumber penyejukan dalam strukturnya. Semasa pertempuran, anda harus memberi perhatian kepada bar stamina, kerana apabila ia berakhir dan pemain terus menerima arahan serangan, pemain diberi peluang terhad untuk memulihkan sebahagian daripada bar staminanya dalam keadaan kecemasan. Pemain mesti berhati-hati untuk menekan butang pemulihan pada masa yang terbaik untuk mengisi lebih banyak bar ini.

Steelrising

permainan - 7
cerita - 6.5
muzik - 7.5
grafik - 8

7.3

Start typing and press Enter to search