semakan Metal: Hellsinger

The Ousiders ialah sebuah studio yang terdiri daripada bekas pembangun permainan daripada syarikat seperti Dice, yang sebelum ini bekerja di Darkborn, tetapi selepas menghentikan pembangunan, memfokuskan pada Metal: Hellsinger, yang baru-baru ini dikeluarkan untuk konsol generasi ke-9 dan PC oleh Funcom. Metal: Hellsinger, dari pertunjukan pertama, menjanjikan kerja penembak dengan suasana yang hampir dengan permainan Doom, dan kami akan bercakap tentang kualiti, kekuatan dan kelemahan karya ini.

Metal: Hellsinger memperkenalkan kita kepada watak bernama Unknown; Makhluk dengan rupa yang aneh yang telah kehilangan suaranya dan mencarinya, pergi ke neraka dan mesti melawan dengan syaitan sendiri untuk mendapatkan suaranya. Sudah tentu, laluan ini tidak semudah itu dan permainan ini membawa kita ke tengah-tengah pelbagai peringkat di mana kita menghadapi semua jenis makhluk jahat dan juga berperang dengan bos. Metal: Hellsinger bukanlah salah satu permainan di mana kita mencari cerita tertentu, dan mengetahui hanya beberapa baris naratif umum permainan itu akan mencukupi untuk penonton. Mungkin perkara yang paling penting tentang kisah permainan ini ialah penceritaannya oleh Troy Baker yang terkenal, yang menceritakan butiran cerita pada permulaan dan akhir pentas dan meletakkan pemain dalam perjalanan pengembaraan watak permainan.

Dengan itu, perkara yang menjadikan Metal: Hellsinger pengalaman unik dalam kalangan penembak orang pertama arus perdana ialah reka bentuk keseluruhan permainan teras. Dalam permainan ini, kami berada di sisi pengalaman orang pertama di mana pemain perlu pergi berperang dengan musuh menggunakan senjata yang berbeza, daripada pedang yang sentiasa bersama Unknown kepada tengkorak aneh dan senjata api yang berbeza. Walau bagaimanapun, teras utama dan mekanik am permainan adalah berbeza sedikit daripada karya biasa genre ini, dan anda tidak akan maju dan melengkapkan peringkat dengan hanya menembak musuh atau menyembelih mereka dengan klik berturut-turut.

Lebih khusus lagi, Metal: Hellsinger menggabungkan gaya penembak dengan gaya permainan irama. Dengan cara ini, dalam setiap peringkat permainan, muzik heavy metal dimainkan dan pemain mesti menyelaraskan pukulan mereka dengan rentak muzik ini untuk menyebabkan kerosakan yang paling mungkin kepada musuh. Untuk tujuan ini, di tengah-tengah skrin kami mempunyai tanda-tanda yang serupa dengan tanda-tanda yang semakin berkurangan yang bergerak dan anda perlu merakam tepat apabila tanda-tanda bergerak ini diletakkan pada bahagian tetap yang dipertimbangkan dan dalam kes ini pukulan yang sempurna anda akan mempunyai Jika perbezaan masa anda dalam ini terlalu kecil, pukulan anda akan menjadi baik, dan jika anda melakukan ini dengan perbezaan yang terlalu banyak, anda akan mendapat pukulan yang buruk. Bergantung pada kualiti pukulan, kerosakan yang dikenakan pada musuh adalah berbeza, dan atas sebab ini, jika anda hanya mengklik satu demi satu atau menekan pengawal picu secara tidak rasional, anda akan mendapat pukulan buruk yang tidak menyebabkan banyak kerosakan pada musuh dan jangan membunuh mereka. Ini akan menyebabkan kematian watak anda sendiri.

Metal: Hellsinger telah mereka bentuk keseluruhan permainannya berdasarkan mekanik ini, yang telah memberi kesan positif pada keseluruhan proses permainan dalam beberapa cara. Pertama, kami berada di sisi pengalaman yang berbeza di mana peranan kemahiran lebih ketara daripada penembak biasa, dan melaraskan pukulan dengan rentak lagu memerlukan latihan, malah mungkin membuat anda mengulangi setiap langkah beberapa kali untuk mencapai kejayaan . Isu ini amat ketara apabila kita tahu bahawa setiap peringkat permainan mempunyai muziknya sendiri dan membiasakan diri dengan kepantasan rentaknya boleh menjadi cabaran yang manis untuk pemain. Satu lagi kesan ciri ini ialah pergantungan mekanik sampingan permainan padanya; Apabila penunjuk di bahagian atas skrin menunjukkan pekali kerosakan tangkapan anda, dan pekali ini, yang mempunyai had akhir sebanyak 16 kali, akan diisi apabila anda terus mendapat tangkapan yang sempurna dan jika anda menembak dengan tergesa-gesa atau dengan ketepatan yang rendah, saksikan Ia akan dikurangkan atau tidak diisi yang akan membuat kerosakan yang dilakukan kepada musuh turun dan tugas anda untuk membunuh mereka benar-benar sukar.

Mematuhi rentak lagu bukan sahaja terhad kepada menembak musuh, dan sebagai contoh, ciri Dash dalam permainan akan berprestasi lebih baik jika ia berada pada rentak yang betul, atau andaikan anda boleh mendapatkan lebih banyak jarak dengan tiga Dash yang sempurna pada rentak kanan berturut-turut.juga melalui Malah menembak pada bahan letupan dalam persekitaran atau kristal hijau yang menjana semula kesihatan akan meningkatkan keberkesanannya jika rentaknya sempurna. Mengisi kemahiran muktamad setiap senjata, kelajuan yang bergantung pada ketepatan anda dalam tembakan, atau keupayaan Penyembelihan, yang membolehkan anda memulihkan kesihatan anda sendiri selepas membawa tahap kesihatan musuh ke tahap tertentu dan kemudian membunuhnya, adalah lain-lain. kecil tetapi penting mekanik menarik yang Mereka wujud dalam permainan.

Sememangnya, dengan penerangan ini, jelas kepada anda betapa pentingnya muzik dalam Metal: Hellsinger, dan secara jujurnya, di sinilah pencipta permainan benar-benar menanam bunga. Muzik yang digunakan dalam peringkat permainan semuanya dibuat khas untuknya, dan dengan cara ini, pembangun telah bekerjasama dengan beberapa kumpulan muzik metal yang paling terkenal; Daripada Lamb Of God to Arch Enemy, Dark Tranquility dan System of a Down hanyalah beberapa nama yang telah menghasilkan muzik untuk permainan itu, dan sebagai contoh, bertarung dengan semua jenis musuh dengan lagu No Tomorrow, dinyanyikan oleh Serge Tankian, adalah satu pengalaman yang sangat menyeronokkan. Markah.

Metal: Hellsinger

permainan
cerita
muzik
grafik

Start typing and press Enter to search