semakan Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Fire Emblem Warriors: Three Hopes ialah pengalaman yang menyeronokkan dan boleh diterima oleh pemain yang berminat dengan permainan Muso atau siri Fire Emblem.
Pada tahun 2019, permainan Fire Emblem: Three Houses telah dikeluarkan di pasaran dan dapat mendapat maklum balas yang sangat baik daripada pengkritik serta memberikan pengalaman yang menghiburkan kepada pengguna Nintendo Switch. Sementara itu, semasa Nintendo Direct pada bulan Februari, permainan Fire Emblem Warriors: Three Hopes diumumkan. Produk yang mempunyai semua watak Three Houses, tetapi dari segi permainan, ia mempunyai unsur permainan Muso. Sebenarnya, Fire Emblem: Three Houses ialah ansuran kedua siri Fire Emblem Warriors yang dibangunkan oleh Omega Force Studio.

Studio yang kebanyakan pengguna tahu dengan permainan seperti Dynasty Warriors atau Samurai Warriors dan mereka mempunyai kemahiran istimewa dalam menyediakan permainan gaya Muso. Sekarang persoalan utama ialah, adakah Fire Emblem: Three Houses menawarkan pengalaman yang baik? Secara umum, Fire Emblem: Three Houses ialah permainan yang menyeronokkan, tetapi prestasinya yang lemah di sesetengah kawasan menyebabkan ia tidak dapat menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan seperti Fire Emblem: Three Houses.

Kisah permainan ini diceritakan dalam garis masa yang berbeza daripada Three Houses; Di mana protagonis dikalahkan semasa pertempuran dengan Bilith, pejuang terbaik penyamun Geralt, dan memutuskan untuk membalas dendam terhadap Bilith. Sementara itu, takdir memperkenalkannya kepada pemimpin tiga keluarga utama tanah Fodlan, dan anda sendiri yang memutuskan keluarga mana yang akan disertai. Fire Emblem Warriors: Three Hopes mempunyai tiga jalan cerita yang berbeza, dalam perjalanan setiap satu daripada mereka, permainan mungkin sama, tetapi kami melihat jalan cerita dan peristiwa yang berbeza yang menjadikan Three Hopes mempunyai tiga jalan cerita yang sama sekali berbeza. Dalam erti kata lain, permainan ini mempunyai empat penghujung (tiga pengakhiran biasa dan satu pengakhiran rahsia), yang akan anda capai melalui keluarga yang dipilih dan keputusan anda semasa permainan.

Biasanya, Fire Emblem bukanlah salah satu permainan yang wataknya mempunyai personaliti istimewa, dan Fire Emblem Warriors: Three Hopes tidak terkecuali daripada peraturan ini. Walau bagaimanapun, melalui permainan dan kemajuan dalam cerita, anda boleh mengenali rakan sepasukan anda dan Shez, watak utama, dengan lebih baik. Masalah utama cerita ialah bagaimana ia diceritakan. Apabila pasukan pembangunan ingin menggambarkan garis masa yang berbeza daripada cerita utama permainan, mereka mesti menceritakan kisah itu dengan cara yang membolehkan pengguna lama mengaitkan dengan perubahan yang dibuat dan pengguna baharu boleh tertarik dengan dunia permainan dan watak.
Walaupun Three Hopes bermula dengan menarik dan menampilkan wajah yang berbeza daripada Blythe, protagonis permainan asal, naratif terus menurun dan akhirnya mencapai kemuncaknya sekali lagi. Kekurangan kestabilan bahagian ini telah menyebabkan pengguna tidak dapat berkomunikasi dengan watak dan dunia Fire Emblem Warriors: Three Hopes seperti yang sepatutnya; Terutamanya pengguna yang pernah mengalami Fire Emblem: Three Houses.

Dari segi permainan, Omega Force Studio telah cuba memberikan pengalaman yang berbeza dan menyeronokkan dengan mengambil inspirasi daripada elemen Fire Emblem: Three Houses dan menggabungkannya dengan elemen biasa permainannya. Fire Emblem Warriors: Three Hopes ialah permainan orang ketiga berasaskan pasukan dengan unsur-unsur hack dan slash dan muso di mana pemain mesti menyelesaikan pelbagai misi semasa setiap peringkat. Tanda tangan kategori permainan ini ialah anda akan menghadapi banyak musuh di medan perang dan anda boleh membimbing rakan sepasukan anda ke bahagian yang berlainan dalam peta permainan. Kini, panduan ini boleh memberi kepercayaan kepada mereka untuk melakukan pelbagai tugas atau anda boleh memainkan peranan watak pasukan lain dan mengalami sendiri permainan itu.

Oleh itu, bertukar antara watak dianggap sebagai salah satu tugas yang menyeronokkan dalam permainan Muso; Dengan syarat bahawa pencipta telah mereka musuh, bos dan watak itu sendiri sedemikian rupa sehingga penggunaan ciri ini kelihatan berkesan. Masalah terbesar dengan Fire Emblem Warriors: Three Hopes ialah reka bentuk musuh dan bos tidak begitu menarik seperti yang sepatutnya. Dalam erti kata lain, kita melihat musuh dan bos, yang masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangan sendiri. Contohnya, bos dengan perisai beraksi dengan sangat baik terhadap watak pendekar, atau watak dengan busur boleh menjadi pilihan yang baik terhadap watak yang menggunakan sihir.

Tetapi, cukuplah bahawa tahap setiap watak anda adalah satu hingga dua tahap lebih tinggi daripada musuh atau bos sasaran, dan peraturan lain yang disebutkan tidak akan memberi kesan kepada hasil pertempuran, dan anda akan menjadi pemenang akhir . Oleh itu, pengalaman peringkat permainan, walaupun pada hakikatnya ia mempunyai banyak dan pelbagai watak, selepas beberapa jam, ia mengambil perasaan berulang. Sudah tentu, terima kasih kepada mekanisme menaik taraf watak dan menukar tahap, anda boleh memecahkan permainan sedikit sebanyak. Dari segi kepelbagaian watak, permainan ini akan membuatkan anda terbuka dan anda akan melihat watak yang berbeza dalam setiap kelas. Selain itu, terima kasih kepada sistem peningkatan kelas Fire Emblem Warriors: Three Hopes, pemain boleh menukar sepenuhnya kelas setiap watak dalam permainan dan menyesuaikan jenis kuasa mereka mengikut citarasa mereka.
Permainan Fire Emblem Warriors: Three Hopes bukan sahaja terhad kepada pertempuran dengan banyak musuh dan bos, tetapi sebahagian daripada permainan ialah cara meningkatkan rakan sepasukan anda dan meluangkan masa bersama mereka. Permainan ini mempunyai sistem mengeratkan persahabatan dengan rakan sepasukan, dan lebih banyak masa yang anda luangkan bersama mereka, selain daripada mengenali mereka dengan lebih baik, anda boleh membuka kunci syot kombo yang berbeza. Oleh itu, pertempuran akan menjadi lebih mudah untuk anda daripada sebelumnya. Sebaliknya, anda boleh meletakkan rakan sepasukan anda dalam kumpulan dua orang untuk berlatih antara satu sama lain dan meningkatkan tahap kelas mereka. Sudah tentu, untuk meningkatkan tahap watak itu sendiri, anda perlu mengambil bahagian dalam pertempuran atau membeli tahap yang lebih tinggi dengan wang dalam permainan.

Semua perkara ini dan menghabiskan masa untuk watak-watak adalah berharga dan mempunyai kesan yang baik pada permainan. Walaupun reka bentuk musuh lemah dan mereka tidak mencabar, menaik taraf watak, memberi perhatian kepada tahap mereka dan bertukar antara mereka membolehkan anda mencipta pertarungan yang hampir pelbagai untuk diri sendiri. Anda mungkin berkata kepada diri sendiri bahawa mempunyai berbilang subaktiviti dan memberi perhatian kepada butirannya boleh mengelirukan pengguna baharu. Fire Emblem Warriors: Three Hopes mengajar penonton dengan baik dan langkah demi langkah semua aktiviti, bahagian dan perkara penting dalam permainan, dan anda boleh menguasainya dari semasa ke semasa.

Kesan visual Fire Emblem Warriors: Three Hopes mempunyai rupa anime, dan sementara itu, kita melihat adegan potong di mana beberapa peristiwa cerita penting ditunjukkan. Walau bagaimanapun, secara visual, Fire Emblem Warriors: Three Hopes tidak banyak bercakap dan boleh menawarkan pengalaman yang lebih baik. Bos utama sebenarnya adalah watak fiksyen yang berbeza bergantung pada laluan yang anda pilih, dan sementara itu, beberapa bos mini lain telah direka bentuk yang akan anda hadapi semasa peringkat yang dipertimbangkan.

Reka bentuk pentas Fire Emblem Warriors: Three Hopes boleh diterima dari segi kepelbagaian, tetapi bahagian terbaik reka bentuk permainan adalah berkaitan dengan aktiviti di mana anda boleh meningkatkan tahap persahabatan anda dengan rakan sepasukan anda dan meningkatkan tahap watak mereka. Dari segi teknikal, Three Hopes berjalan lancar, menawarkan pengalaman lancar tanpa bingkai sama ada berlabuh atau mudah alih.

Suara Fire Emblem Warriors: Three Hopes adalah sedemikian rupa sehingga jika anda tidak dapat mengalami permainan timur dengan alih suara Jepun, alih suara bahasa Inggeris boleh membawa penonton rasa perbualan yang paling sedikit. Perkara yang diperhatikan di sini ialah semua perbualan utama watak antara satu sama lain dirakam dalam bentuk audio dan anda tidak perlu menghabiskan berjam-jam masa anda membaca perbualan watak antara satu sama lain. Begitu juga dengan protagonis, dan sama ada anda memilih Shez sebagai watak perempuan atau lelaki, kedua-duanya disuarakan dengan baik. Selain itu, muzik permainan semasa pertempuran dan melengkapkan peringkat juga telah menjadikan pertempuran mengambil bentuk dan imej yang lebih baik.
Akhirnya, melengkapkan kisah ketiga-tiga keluarga dalam Fire Emblem Warriors: Three Hopes akan menghiburkan anda selama hampir 40 jam, dan jika anda peminat permainan gaya musou atau Fire Emblem, Three Hopes boleh memberikan pengalaman yang baik dengan semua masalah, tetapi malangnya nilai ulangannya tidak begitu tinggi sehingga anda ingin mengalaminya beberapa kali dan mungkin hanya pergi untuk menyelesaikan jalan cerita salah satu keluarga permainan.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes

permainan - 6.8
cerita - 10
muzik - 6.5
grafik - 7.5

7.7

Start typing and press Enter to search