semakan Poosh XL

Poosh XL ialah permainan arked retro ringkas dengan grafik yang menarik secara visual yang menggunakan mekanik butang tunggal dan anda perlu mengalihkan bola ke bahagian atas skrin dengan menekan satu butang sambil mengelak halangan. Masa dan segala-galanya adalah penting dalam permainan ini. Anda harus sentiasa cuba untuk mencapai skor tertinggi yang mungkin dan mendapat tempat anda di kalangan kedudukan teratas.

Jangan pernah berfikir bahawa Poosh XL adalah permainan yang mudah, kerana ia mempunyai permainan yang tidak berkesudahan dan pantas yang sentiasa menjadi lebih sukar dan menawarkan pengalaman mengejar skor “hanya satu pusingan lagi” yang ketagihan. Adamvision Studios selaku pembangun permainan ini merupakan salah satu syarikat kreatif dalam bidang pembikinan tajuk serupa dan sebelum ini pernah menerbitkan permainan Ding Dong XL yang mempunyai struktur yang hampir sama dengan permainan ini.

Poosh XL adalah pengalaman luar biasa dari atas ke bawah yang saya pasti anda tidak akan menyesal. Daripada susun atur futuristik yang bergaya dan skema warna kepada muziknya yang indah dan permainan yang mahir dan mudah, semuanya adalah yang terbaik. Estetika permainan Adamvision Studios sentiasa mudah, menyenangkan dan menyeronokkan. Mekaniknya mudah dan ia bagus jika anda boleh melompat ke dalam permainan beberapa kali atau menghabiskan berjam-jam mengejar skor tinggi.

Ini adalah satu lagi permainan hebat daripada tajuk kegemaran saya Ding Dong yang saya sangat suka bermain sehingga tamat. Saya sebenarnya menyukai keseluruhan siri tajuk Adamvision, tetapi saya harus mengatakan bahawa mereka telah benar-benar mengatasi diri mereka sendiri dalam membangunkan permainan Poosh XL dan membuat peningkatan yang ketara. Runut bunyi permainan ini sangat menyeronokkan sehingga saya sering hanya menumpukan pada muzik yang membawa kepada kematian saya yang cepat dan mutlak.

Walau bagaimanapun, saya tidak gentar, saya cuba mencari tahu bahawa muziknya berbeza pada percubaan saya yang seterusnya dan saya kembali dalam ayunan untuk cuba meraih bintang…suka. Ini adalah permainan yang sangat cemerlang. Kawalan ringkas digabungkan dengan reka bentuk yang mudah difahami dan penguasaan yang sukar menjadikan permainan ini permainan Adamvisions terbaik.

Terdapat dua mod yang boleh dimainkan dalam Poosh XL: Survival dan Endless. Mod tidak berkesudahan dijana secara rawak tetapi cabarannya tidak dan ia menjadi lebih sukar apabila anda pergi lebih jauh. Dalam mod kelangsungan hidup, anda menghadapi gelombang halangan yang muncul dengan cepat dan anda mesti mengelakkannya sebanyak mungkin. Di samping mod Survival ialah satu set cabaran yang menawarkan kursus yang lebih singkat dan kemudian jumlah masa yang diperlukan untuk diselesaikan.

Fokus utama permainan ini adalah pada permainan dan memberikan pengalaman yang pantas dan mencabar. Oleh itu, jika anda sedang mencari permainan untuk menguji kemahiran anda dan berseronok, “Poosh XL” boleh menjadi pilihan yang menarik. Objektifnya mudah, pergi lurus dan elakkan halangan, tetapi mencapai penghujung tahap boleh menjadi bahagian yang sukar. Bola anda dilengkapi dengan denyar yang mengecas semula antara pergerakan, bermakna semakin banyak anda melepaskannya, semakin jauh jarak yang anda tempuh. Penjanaan tahap rawak menjadikannya permainan ketagihan yang anda ingin cuba lagi.

Selain itu, untuk dapat mengelakkan halangan sebanyak mungkin, anda juga harus berfikir tentang mengumpul beberapa kuasa di sepanjang jalan. Salah satu kuasa ini ialah bom yang meletup dan semua halangan di sekeliling anda hilang. Kuasa ini mempunyai kesan yang hebat dalam mengurangkan kesukaran permainan dan anda boleh mengambil tindakan dengan lebih mudah untuk mendapatkan skor terbaik untuk setiap larian.

Terdapat beberapa ciri hebat juga, seperti melihat sejauh mana rakan Steam anda telah berjaya dan mencabar anda untuk menjadi lebih tinggi di papan pendahulu. Permainan ini juga mempunyai pelbagai kulit kosmetik yang unik untuk dibuka kunci oleh pemain dengan melepasi markah mereka sebelum ini.

Pendek kata, jika anda sedang mencari permainan yang semudah menekan butang dan mengelakkan halangan, ini adalah permainan untuk anda! Maksud saya, siapa yang memerlukan kawalan yang rumit atau mekanik permainan yang mendalam apabila anda boleh berlari tanpa berfikir panjang melalui lautan halangan neon dan bahagian yang terbaik ialah permainan ini sangat ketagih sehingga anda akan melupakan semua tanggungjawab anda dalam masa yang singkat. Walaupun anda seperti saya – seseorang yang jarang bermain jenis permainan ini – saya rasa Poosh XL masih bernilai wang, dan jika anda benar-benar menikmati jenis permainan ini, ia mungkin berbaloi untuk berbelanja. Anda akan menghadapi masalah.

Permainan - 10
Cerita - 8.5
Muzik - 9.5
Grafik - 9

9.3

Start typing and press Enter to search