semakan Sakura Cupid

Siri permainan Sakura adalah antara siri permainan lucu, ceria dan menarik dalam gaya novel visual, yang boleh berbeza dari segi kualiti dan sebagainya, dan pada pendapat saya, hanya permainan Sakura Dungeon yang mempunyai permainan dalam erti kata yang benar dan biasa, selebihnya tajuk Siri ini adalah semua novel visual yang biasanya hanya mempunyai beberapa pilihan dan membuat keputusan untuk anda. Jika anda bukan peminat permainan lucu dengan cerita yang menyentuh hati atau novel visual, siri ini mungkin bukan untuk anda.

Sakura Cupid adalah siri terbaharu dalam siri ini, komedi romantis antara beberapa watak wanita yang kini mempunyai senapang penembak tepat yang pelurunya mempunyai kesan romantis kepada orang lain. Dalam permainan ini, latarnya menyimpang daripada kandungan biasa francais Sakura, bukannya pemain yang memainkan watak sebagai watak lelaki tidak berwajah, dalam Sakura Cupid anda mengambil watak Lilim, bidadari cinta wanita. Itu sahaja menjadikan novel visual menarik, dan selain itu, percintaan yang (boleh) berkembang hanya antara gadis.

Kisah permainan ini bermula dimana bidadari Lilim diusir dari syurga kerana malas. Budak comel ini tidak menjalankan tugasnya dengan baik. Apa yang dia perlu lakukan ialah menembak peluru ajaib untuk membuat orang jatuh cinta. Sekarang dia perlu tinggal di Tokyo, tetapi dia hanya gembira tentang itu. Anda boleh membaca buku komik dan menonton TV seberapa banyak yang anda suka dan yang paling penting – kini anda tidak perlu bekerja! Semuanya sempurna sehingga saat ini, sehingga malaikat kami memesan secawan kopi dan tidak dapat membayar. Dia datang dengan idea bernas – menembak peluru cinta ajaib ke arah pelayan bernama Mitsuki. Tindakan melulu memandangkan ia dilarang oleh undang-undang langit dan pembantu rumah comel itu kini jatuh cinta dengan Lilim dan mendakwa dia akan mati jika Lilim tidak membalas perasaannya.

Kini, Lilim tinggal bersama Mitsuki sehingga kesan peluru cinta itu hilang. Pada asasnya anda mengikuti pengembaraan (salah) malaikat pemalas bernama Lilim yang mendapat masalah dengan tidak menggunakan kuasa cupidnya untuk minum kopi percuma dan cara ia menjadi bumerang secara romantis/komik. Selain Lilim, terdapat 3 watak lain – Mitsuki, pelayan cantik kami, Serra, seorang lagi bidadari cinta yang merupakan teman zaman kanak-kanak Lilim, dan Archangel Gabriel, yang merupakan ketua Cupids di syurga.

Kandungan cerita Sakura Cupid mempunyai banyak humor dan mengekalkan mood yang ringan dan komedi sepanjang cerita (walaupun apabila mencapai pengakhiran yang buruk) dan memutuskan untuk melakukan apa yang sepatutnya dilakukan. . Saya sangat menyukai novel ini dan watak-watak aneh yang anda temui sepanjang cerita bermakna terdapat sedikit detik yang membosankan. Anda boleh membuat beberapa keputusan sepanjang cerita yang akan menjejaskan hubungan Lilim dengan Mitsuki dan Sera, yang membawa kepada salah satu daripada lima pilihan penamat. Saya tidak menjangkakan terdapat begitu banyak pengakhiran yang berbilang, dan sudah tentu salah satu daripadanya agak mengejutkan.

Kisah manis dan romantik berserta lukisan dan lukisan yang cantik akan menggembirakan semua pencinta anime. Kebanyakannya menyenangkan dan mempunyai latar belakang yang berwarna-warni dan cantik. Saya gembira kerana dalam versi ini anda boleh mengalih keluar dialog dari skrin dan melangkaunya. Gaya seni permainan yang menarik perhatian dapat dilihat dengan baik dalam latar belakang animasi (awan terapung di langit, sinaran matahari bersinar).

Permainan ini menggunakan gaya seni unik yang sama yang digunakan dalam tajuk Winged Cloud Studio yang lain, yang diiktiraf sebagai standard antara permainan gaya novel visual, yang baik dan bersih, dan sesuatu yang benar-benar menarik perhatian anda. perlahan Saya mendapati muziknya sangat bagus, ia mengejutkan saya bahawa terdapat beberapa lagu yang sangat bagus dalam tajuk ini. Di sisi negatif permainan ialah terdapat saat-saat di mana ia menjadi senyap sepenuhnya tanpa diduga dan memberikan anda sejenis perasaan tidak selesa.

Sakura Cupid adalah novel visual yang penuh emosi, sangat menarik dan sangat lucu dengan gadis-gadis cantik dalam genre yuri (cinta antara gadis) tentang bidadari bernama Lilim yang dihalau keluar dari syurga. Permainan ini adalah tentang sejauh mana seseorang akan pergi untuk mencapai cinta dan kebahagiaan bersama dengan perasaan yang diluahkan terhadap orang lain. Saya sangat mengesyorkan permainan ini kepada sesiapa sahaja yang suka novel visual dan anime dan ingin mengalami jalan cerita yang baik tentang percintaan dan perasaan orang lain dan bagaimana cinta akan sentiasa berlaku. Jika anda sedang mencari sesuatu yang tidak terlalu rumit dan tidak terlalu serius dan suka menikmati bacaan yang baik dan misteri yang mudah, ini boleh menjadi pilihan yang baik.

Permainan - 8
Cerita - 8
Muzik - 8.5
Grafik - 8

8.1

Start typing and press Enter to search