semakan The Last of Us Part 1

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah melihat pembuatan semula dan penguasaan semula pelbagai permainan, dan dengan cara ini, pengeluar cuba membuat ciptaan mereka sebelum ini, yang tidak lagi boleh dimainkan atau tidak memberi inspirasi kepada perasaan lama itu, tersedia kepada pengguna hari ini. Walau bagaimanapun, dalam pada itu, terdapat satu perkara yang sangat penting, dan itu ialah semakin pendek tempoh masa antara keluaran permainan asal dan keluaran versi yang dipulihkan, semakin sukar kerja pasukan pengeluaran. Lebih sukar kerana perubahan yang diterapkan haruslah sedemikian rupa sehingga penonton dapat merasainya dengan baik dan mempunyai kualiti yang baik.

Dengan pengenalan permainan The Last of Us Part 1, sebilangan pengguna berpendapat bahawa The Last of Us masih merupakan produk yang hebat dan boleh dimainkan dan tidak perlu dibina semula; Pada masa itulah ia dimaster semula untuk konsol generasi ke-8 Sony setahun selepas dikeluarkan. Walau bagaimanapun, Natidog mengumumkan bahawa mereka telah membangunkan The Last of Us Part 1 dari awal dan dengan bantuan kuasa dan perkakasan PlayStation 5, mereka berhasrat untuk memberikan pengalaman terbaik dan memberikan suasana yang berbeza kepada pengguna lama. Secara keseluruhan, saya harus mengatakan bahawa The Last of Us Part 1 adalah perkara yang diharapkan oleh peminat daripada permainan ini.

The Last of Us Bahagian 1 bermula dengan pengenalan. Ia adalah tahun 2013 dan Jewel, protagonis cerita, tinggal bersama anak perempuannya. Segala-galanya nampaknya berjalan lancar sehingga mereka mengetahui bahawa orang dijangkiti virus yang tidak diketahui. Ini adalah punca tragedi untuk Joule. 20 tahun telah berlalu sejak kejadian ini dan Jewel dan Tess sibuk melakukan perkara yang berbeza sebagai penyeludup. Jewel, yang telah melarikan diri dari masa lalu dan mencari jalan untuk mengabaikannya, bertemu dengan seorang gadis bernama Ellie. Keakraban ini mencipta peristiwa baharu dalam kehidupan Jewel.

Penceritaan adalah antara perkara utama yang menjadikan cerita The Last of Us menarik, menarik dan mengagumkan. Walaupun permulaan permainan mempunyai idea yang klise, klise ini diceritakan dengan cara yang terbaik dan paling tragis untuk menarik perhatian penonton. Selain itu, penceritaan permainan ini terus mengekalkan aliran yang baik dan pada akhirnya, memberikan penonton pengakhiran yang hebat. Dalam pada itu, seseorang tidak seharusnya mengabaikan perwatakan yang sangat baik bagi watak-watak tersebut. Jewel dan Ellie, dua bintang utama cerita, dicirikan sedemikian rupa sehingga jatuh bangun hubungan mereka semasa cerita akan mempengaruhi pemain dengan baik dan anda boleh berhubung dengan mereka.

Ini juga terpakai kepada watak fiksyen lain seperti Tommy, Tess dan David. Anda mungkin berfikir sendiri bahawa The Last of Us Part 1 hanyalah pembinaan semula grafik dan bahagian lain permainan tidak mengalami perubahan, tetapi Natidog telah membina semula The Last of Us dari segi grafik dan reka bentuk sedemikian rupa sehingga ia mempunyai kesan positif pada semua bahagian.Antara cerita yang kita lihat. Wajah watak-watak menjadi lebih realistik dan pergerakan wajah serta animasi mereka telah bertambah baik supaya cerita permainan dapat lebih menyelami pemain.

Dari segi permainan, The Last of Us Part 1 ialah permainan pengembaraan aksi dengan unsur kelangsungan hidup. Semasa permainan, Jewel dapat menghapuskan musuhnya melalui pelbagai dan pelbagai senjata jarak jauh dan jarak dekat yang dia ada atau temui. Kepelbagaian senjata, permainan tembak, stealth, sistem pembinaan dan peningkatan senjata adalah antara perkara yang telah menjadikan sistem pertempuran permainan berada dalam kedudukan yang baik. Setiap senjata mempunyai strukturnya sendiri dan prestasinya menimbulkan perasaan yang berbeza. Selain itu, terima kasih kepada sistem peningkatan senjata, anda boleh mengurangkan kecacatan senjata anda untuk menunjukkan prestasi yang lebih baik.

Sebaliknya, item pembinaan permainan yang telah dinaik taraf dengan mencari manual mempunyai kesan yang ketara pada pertempuran permainan, dan anda boleh mencipta kaedah pertempuran yang berbeza untuk diri sendiri. Dalam pada itu, adalah tidak baik untuk menyebut peningkatan prestasi Joule, seperti meningkatkan bar kesihatan, meningkatkan keupayaan untuk mendengar bunyi, penggunaan pembalut yang lebih pantas dan perkara yang serupa, yang membantu menjadikan permainan lebih mudah untuk penonton. Oleh itu, meneroka dunia The Last of Us Part 1 dan mencari item yang berkaitan akan menjadikan kemajuan anda dalam permainan lebih baik daripada sebelumnya dan memperoleh ganjaran yang baik.

Pertempuran The Last of Us Part 1 tidak berakhir hanya dengan penggunaan senjata panas dan sejuk, tetapi stealth adalah satu lagi elemen penting dalam sistem pertempuran permainan. Anda boleh melalui persekitaran permainan secara senyap dan tanpa berlawan, atau anda boleh mengamalkan gaya tempur anda sendiri dan menggunakan kedua-dua siluman dan menembak untuk menghapuskan musuh. Perubahan yang digunakan pada reka bentuk animasi pergerakan dan syot penamat serta pertarungan permainan telah menjadikan sistem pertarungan The Last of Us remake lebih ganas, lebih menarik dan lebih mengujakan berbanding sebelum ini.

Selain itu, Natidog telah memasukkan versi kedua sistem peningkatan senjata dalam versi pembuatan semula supaya bahagian ini mempunyai struktur yang lebih realistik, dan butiran lain seperti cara membidik dengan busur juga telah mengalami perubahan. Dengan memberi banyak perhatian kepada butiran alam sekitar dan meningkatkan fizik permainan dan interaksi yang lebih baik dengan objek dan halangan dalam persekitaran, Natidog telah menunjukkan permainan lebih hidup berbanding sebelum ini. Semua perubahan yang disebutkan dalam permainan, terima kasih kepada penambahbaikan animasi dan ciri permainan, tidak berakhir hanya pada versi asal, tetapi dalam pek pengembangan Left Behind, kami juga melihat perubahan supaya permainan Ellie dapat menimbulkan perasaan yang berbeza.

The Last of Us Part 1

permainan - 9.5
cerita - 10
muzik - 10
grafik - 9.5

9.8

Start typing and press Enter to search