semakan Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Selain menawarkan permainan baharu dan moden, sesetengah pembangun cuba memberikan pengalaman nostalgia dan tidak dapat dilupakan kepada pengguna lama dengan mengumpul permainan lama mereka dan memasukkannya ke dalam koleksi. Konami ialah salah satu daripada penerbit dan pengeluar yang telah cuba mencipta rasa nostalgia ini di kalangan pengguna koleksi kegemaran mereka dengan melancarkan semula permainan dan mengeluarkan koleksi seperti Castlevania Advance Collection.
Sebaliknya, permainan Teenage Mutant Ninja Turtles telah dibangunkan oleh pelbagai pembuat permainan, termasuk Konami. Oleh itu, jika anda adalah salah seorang pemilik konsol Nintendo lama atau Sega Genesis, anda mungkin biasa dengan permainan yang berkaitan dengan Ninja Turtles seperti Teenage Mutant Ninja Turtles: Arcade Game atau Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist. Produk yang setiap daripada mereka telah mencipta detik hebat untuk penonton mereka. Kini Konami telah menyediakan koleksi The Cowabunga kepada pengguna, termasuk 13 versi lama Teenage Mutant Ninja Turtles.

Sudah tentu, keluaran koleksi ini boleh mencipta perasaan yang tidak dapat dilupakan untuk pengguna lama, tetapi persoalannya ialah sama ada ia akan menjadi pengalaman yang boleh diterima dan menyeronokkan untuk pengguna baharu. Biasanya, dalam keluaran jenis koleksi ini, permainan tidak berubah, dan pasukan pembangun hanya menggunakan penambahbaikan untuk meningkatkan antara muka pengguna dan sedikit sebanyak untuk menjadikan permainan lebih mudah untuk pengguna baharu. Sementara itu, teras dan asas permainan adalah sama seperti dalam dekad yang lalu.

TMNT: Koleksi Cowabunga merangkumi 13 permainan yang dikeluarkan untuk konsol NES, SNES, Sega Genesis, Gameboy dan arked. Oleh itu, kami berada di pihak produk yang mempunyai permainan yang sangat klasik dan sebahagian daripadanya mempunyai struktur dua dimensi dan sangat lama. Untuk meningkatkan pengalaman TMNT: The Cowabunga Collection, pasukan pembangun telah menambah menu baharu yang melaluinya anda boleh menyimpan kemajuan anda dalam setiap versi dan juga menyediakan keadaan yang lebih baik untuk pengalaman dengan menukar saiz skrin dan mengubah struktur butang.

Juga, ciri Rewind telah dipertimbangkan untuk semua 13 versi. Dengan cara ini, pengguna boleh membetulkan kesilapan mereka dan mengalami keadaan yang lebih baik. Sebenarnya, pengilang telah menyediakan semua penyelesaian ini untuk menjadikan permainan struktur yang lebih mudah daripada sebelumnya, tetapi hakikatnya dengan semua tafsiran ini, tiada perubahan telah dibuat pada teras permainan. Semua watak mempunyai serangan dan pergerakan yang sangat terhad, dan sebaliknya, musuh boleh kelihatan menjengkelkan, dan mekanisme permainan lama seperti melompat, bergerak dalam persekitaran dan perkara yang serupa telah menyebabkan kami melihat permainan yang sangat kering dalam beberapa versi.

Oleh itu, jika anda antara pengguna baharu dan tidak begitu gemar mengalami permainan retro dengan mekanisme lama, TMNT: The Cowabunga pastinya bukan koleksi yang anda ingin alami. Pada masa yang sama, pengguna lama serta orang yang mengalami permainan yang sangat lama dapat dengan mudah mengatasi mood permainan dan menikmati pengalaman separuh daripada karya koleksi ini, kerana beberapa permainan lain seperti Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall daripada Foot Clan atau Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back from the Sewers benar-benar ketinggalan zaman dan tidak boleh dialami oleh kedua-dua kumpulan pemain.

Kehadiran mod koperasi tempatan dua orang dan empat orang telah membolehkan pengguna merasai pengalaman permainan bersama keluarga atau rakan mereka dan mempunyai detik yang lebih menarik. Sudah tentu, empat permainan koleksi The Cowabunga juga menyokong koperasi dalam talian dan anda boleh mengalaminya dalam talian dengan rakan anda. Saya berharap semua permainan dalam senarai koleksi ini, yang mempunyai koperasi tempatan, turut menyokong koperasi dalam talian supaya pengalaman kumpulan pengguna ini lebih luas daripada keadaan semasa. Kerana, mengalami kategori permainan ini dalam bentuk kerjasama menjadikan kekeringan permainan dan batasan yang terkandung di dalamnya kelihatan kurang.

Secara visual, TMNT: The Cowabunga Collection ialah apa yang tersedia kepada pengguna pada masa lalu, dan jika anda tidak mempunyai masalah dengan reka bentuk berpiksel, anda pasti boleh menghadapi permainan secara visual dan mengalaminya. Sebaliknya, reka bentuk beberapa animasi, seperti animasi penyu yang dipukul, sangat sesuai dengan suasana lucu watak-watak, dan selepas beberapa tahun, mereka masih mengekalkan kebaharuan mereka.

Muzik permainan mungkin mengganggu penonton untuk jangka masa semasa dan panjang, dan kesan bunyi yang dipukul dan seumpamanya tidak sama sekali direka dan distrukturkan dengan menarik untuk tahun 2022. Akhirnya, TMNT: The Cowabunga Collection adalah pengalaman nostalgia dan hampir baik untuk mereka yang mempunyai kenangan dengan versi yang disertakan dalam koleksi ini dan boleh menjadi pilihan yang baik untuk mengalaminya lagi. Walaupun pengguna baharu, lebih baik pergi ke permainan Ninja Turtles yang baru dikeluarkan.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

permainan
cerita
muzik
grafik

Start typing and press Enter to search