semakan Titanium Hound

Jika anda adalah salah seorang pemain lama dunia permainan video, anda mesti biasa dengan istilah “Retro”, dan sudah tentu, jika anda baru-baru ini menyertai kumpulan ini, masih ada kemungkinan besar anda pernah mendengar perkataan ini. dan mungkin dengan gelaran terkenal lama yang menggunakan gaya ini.Dulu, anda pernah temui pada zaman sekarang. Istilah ini digunakan untuk permainan lama yang selalunya mempunyai grafik piksel gaya 16-bit atau 8-bit, dan tumpuan utamanya adalah pada permainan. Nasib baik, terdapat banyak pembangun permainan bebas yang telah mencipta nama dengan membuat permainan retro yang hebat untuk peminat permainan lama. Terima kasih kepada kemunculan permainan bebas, pandangan dan sikap ramai pemain telah berubah kepada kategori permainan, dan kini permainan dengan butiran grafik tinggi tidak semestinya permainan yang bagus, dan banyak permainan disukai oleh pemain kerana mempunyai kelebihan lain. elemen.

Beberapa permainan retro ialah beberapa tajuk yang kekal dalam sejarah industri permainan video, yang sentiasa menyeronokkan untuk dimainkan dan masih boleh menyampaikan keterujaan mereka. Kini tiba masanya untuk platformer aksi gaya retro yang lain, Titanium Hound, yang, seperti namanya, bukan tentang anjing logam, tetapi tentang robot gergasi yang ditugaskan untuk memusnahkan musuh. perlahan Kandungan cerita permainan ini menarik, walaupun agak rumit. Anda bermain sebagai seorang gadis bernama Grace Alarie, yang merupakan pegawai polis elit dan salah seorang juruterbang robot Titanium Hound.

Anda mungkin bertanya apakah mesin ini? Mereka pada dasarnya adalah robot lama yang dilengkapi dengan teknologi T-1000. Permainan itu sendiri menggambarkan robot ini sebagai satu set tuntutan lanjutan yang direka untuk menyelesaikan situasi yang sangat sukar dalam keadaan bandar, bagaimanapun ia tidak begitu penting untuk diketahui, cuma perlu tahu bahawa anda sedang memandu robot dan anda harus Menyelesaikan pelbagai misi untuk menyelesaikan permainan. Dua elemen utama permainan adalah pertempuran dan navigasi, di mana terdapat juga bahagian platforming.

Dalam permainan Titanium Hound, anda dipersenjatai dengan pistol dan jika anda mengumpul sisa yang mencukupi dalam tahap, anda boleh membuat barangan istimewa seperti bom. Cara anda memuat semula senjata utama anda dalam permainan ini sangat mengecewakan, robot anda mempunyai tenaga dan apabila anda menembak pistol anda, anda mengagihkan semula tenaga pistol ke dalam perisai, apabila anda kehabisan semua tenaga senjata anda, anda tidak boleh api lagi dan anda perlu menghabiskan tenaga dalam perisai anda yang mengisi semula tenaga pistol anda.

Malah, daripada memberikan pengalaman permainan yang lancar dan memuaskan, permainan ini memberikan anda mekanik yang tidak menyenangkan ini yang meneutralkan aliran tindakan permainan, dan atas sebab ini, anda mesti sentiasa menjimatkan tenaga semasa permainan. Pindahkan perisai dan senjata. Sebenarnya terdapat dua bar pada HUD anda dalam permainan ini, satu ialah kuasa senjata anda dan satu lagi ialah tolok perisai, dan apabila satu digunakan, satu lagi akan dicas. Sudah tentu, anda juga boleh menggunakan perisai anda secara menyerang dan memukul serta merosakkan musuh semasa bergerak.

Kawalan permainan tidak cukup responsif untuk navigasi pantas dan penggunaan senjata api dan menjengkelkan untuk sebahagian besar. Di samping itu, bahagian melintasi halangan dan platform juga menjadi tugas yang meletihkan dengan cepat kerana kawalan yang tidak rata. Sistem pembinaan item permainan ini juga sangat menarik, item yang anda bina biasanya disimpan dalam kotak yang boleh digunakan menentang musuh.

Permainan ini mempunyai kesan visual yang indah, muzik yang indah dan bunyi yang pasti akan menarik perhatian anda. Lakonan suara dan reka bentuk seni permainan ini boleh dianggap sebagai kekuatannya, segala-galanya dalam tajuk ini dilukis dengan kualiti dan semangat yang tinggi. Potongan cerita yang menyenangkan, pengenalan, persekitaran terperinci dengan banyak unsur boleh musnah, latar belakang animasi dan potret watak, semuanya dilakukan pada tahap yang tinggi dan dalam pengertian ini, tiada kesalahan boleh dibawa ke dalam permainan.

Walaupun terdapat kelemahan dalam permainan Titanium Hound, saya masih mengesyorkan permainan ini. Segala-galanya tentang permainan ini bersinar seindah tajuk indie dan saya rasa harganya adalah di mana ia harus diberikan jumlah kandungan dalam permainan. Permainan ini mempunyai idea yang baik, tetapi ia mempunyai masalah dalam melaksanakannya dan oleh itu ia dianggap sebagai usaha yang mengecewakan. Bahagian platforming sangat membosankan, dan mekanik mengecas perisai dan senjata tidak menarik. Pilih permainan ini sekarang atau jika ia mula dijual, pastikan anda menyenaraikannya untuk semakan masa hadapan.

Permainan - 7
Cerita - 6.5
Muzik - 7.5
Grafik - 7.5

7.1

Start typing and press Enter to search