Bilangan pemain Marvel’s Guardians of the Galaxy telah melepasi 8 juta

Menurut Eidos Montreal, jumlah pemain Marvel’s Guardians of the Galaxy telah melebihi 8 juta.

Nampaknya Marvel’s Guardians of the Galaxy, karya adiwira terbaharu Idus Montreal, telah mencapai pencapaian baharu dalam bilangan pemain. Menurut statistik yang diterbitkan, bilangan pemain permainan ini, yang dikeluarkan lebih setahun yang lalu pada PC dan konsol generasi ke-8 dan generasi ke-9 PlayStation dan Xbox, melebihi 8 juta orang.

Phil Rogers, Ketua Pegawai Eksekutif Crystal Dynamics dan Idus Montreal, menunjukkan pertumbuhan pemain Marvel’s Guardians of the Galaxy dan menjelaskan bahawa pelancarannya pada PlayStation Plus dan Xbox Game Pass telah menarik lebih ramai pemain. “Sebenarnya, saya kembali selepas beberapa hari di Montreal,” kata Rogers. Pasukan ini sangat berbangga dengan permainan yang telah dibuatnya. Terdapat juga banyak keterujaan tentang cara menguruskan kewangan produk ini dalam unit perniagaan kami sendiri.”

Akhirnya, kita perlu menunggu dan melihat bagaimana masa depan Marvel’s Guardians of the Galaxy berdasarkan bilangan pemain yang tertarik kepadanya. Syarikat penerbitan itu mengumumkan tahun lepas bahawa jualan permainan ini adalah lebih rendah daripada jangkaan. Juga, laporan menunjukkan bahawa Square Enix kehilangan lebih daripada 200 juta dolar untuk pembangunan Marvel’s Guardians of the Galaxy dan Marvel’s Avengers.

Pada masa yang sama, Idus Montreal Studio mengumumkan bahawa ia tidak menyesali prestasinya, dan seterusnya, Fran├žois Dugas, pengarah kreatif Idus, menjelaskan bahawa pasukan pembangunan melakukan yang terbaik, tetapi keputusan ini berkaitan dengan realiti pasaran. Walaupun Marvel dimiliki oleh Disney, jika sekuel Guardians of the Galaxy hendak dibuat, kelulusan Disney mungkin diperlukan.

Start typing and press Enter to search