semakan Chasing Static

Muzik sedih sedang dimainkan dan hujan turun. Kamera menyorot perlahan dari langit kelabu ke tanah, di mana seorang lelaki dengan payung sedang bersandar pada keretanya, merokok termenung. Tiba-tiba skrin pudar menjadi hitam dan kami mendengar dialog antara wanita tertentu dan lelaki yang disebutkan di atas. Wanita ini memanggil lelaki yang dimaksudkan sebagai Chris. Mengucapkan takziah atas kehilangan bapa Chris, mereka bertukar-tukar cebisan kenangan Chris. Namun, untuk tidak memanjangkan perbualan ini, yang tinggal ayah Chris hanyalah diarinya.

Chasing Static ialah tajuk seram kelangsungan hidup orang pertama yang sangat menarik dan direka dengan baik yang meletakkan anda dalam peranan Chris, tugas anda masih belum jelas, tetapi sejarah diari dan persinggahan untuk secawan kopi di kafe. Misteri adalah permulaan cerita dan mencetuskan satu siri peristiwa menarik. Pada pendapat saya, dunia permainan video sangat memerlukan lebih banyak tajuk seperti permainan ini, kerana tajuk ini adalah peringatan pada masa ketika permainan menawarkan lebih daripada kesan yang mencolok dan grafik sedemikian. Sudah tentu, saya tidak hanya merujuk kepada gaya seni permainan ini, yang hebat. Sebaliknya, suasana, suasana, bunyi, runut bunyi dan permainan semuanya kelas pertama dan sangat baik.

Sejujurnya, Chasing Static ialah permainan simulator berjalan kaki yang sangat bagus yang mempunyai suasana hebat dan reka bentuk grafik dalam gaya tajuk seram survival klasik, dengan muzik gaya retro yang indah yang mencipta bunyi yang benar-benar ngeri dan menakutkan semasa bermain. . Apabila saya memikirkan tajuk simulator berjalan kaki yang lain seperti Firewatch atau What Remains of Edith Finch, Chasing Static tidak mempunyai cerita dan permainan yang sangat menarik, tetapi itu tidak bermakna permainan ini buruk, ia dibuat dengan sangat baik dan dari segi permainan. Plot dan kandungan cerita mempunyai banyak perkara untuk diperkatakan. Tetapi ia tidak begitu menarik.

Contohnya, permainan seperti Tacoma, Among the Sleep, The Vanishing of Ethan Carter semuanya menawarkan urutan dan teka-teki yang lebih menarik sebagai sebahagian daripada keseluruhan kandungan penceritaan mereka. Tetapi Chasing Static mempunyai lakonan suara yang hebat, visual yang hebat dan rahsia tersembunyi yang dijelaskan dengan bijak dan keseluruhan cerita boleh diselesaikan dalam beberapa jam. Sebaik sahaja anda telah menyelesaikan teka-teki atau misteri, kali kedua untuk mendapatkan pencapaian dilakukan dalam kira-kira setengah jam. Permainan ini menggunakan grafik poligonal ringkas yang mengingatkan konsol PS1, yang menyenangkan untuk dilihat dan sesuai dengan tetapan hari ini, reka bentuk bunyi sangat baik dan mengasyikkan, contohnya setiap kali anda mengaktifkan pengesan anda Mematikan bunyi latar belakang (membunyikan bunyi seperti mendengar . Anda mendengarnya melalui fon kepala).

Kandungan cerita permainan ini pendek sedikit, tetapi permainan ini mempunyai empat pengakhiran berbeza yang boleh anda gunakan, yang membantu dengan kebolehmain semulanya. Walau bagaimanapun, dengan tumpuan pada teka-teki item yang sama dan tidak mempunyai sebarang sistem pertempuran, ia tidak mempunyai banyak insentif untuk dimainkan semula. Melengkapkan permainan sepenuhnya untuk kali pertama membuka kunci mod baharu yang dipanggil “Mimpi Resah”, tetapi saya tidak tahu apa yang berubah, nampaknya ia hanya satu perkara estetik.

Dari segi permainan, Chasing Static sangat mirip dengan ansuran pertama siri Silent Hill yang popular, membawa anda pada pengembaraan yang sangat singkat yang berkisar tentang mencari dan berinteraksi dengan anomali aneh yang membawa kembali kenangan masa lalu. Ingatlah wira zaman dahulu. cerita. Anomali ini boleh dikesan dengan peranti berasaskan bunyi yang membolehkan anda melihat perkara yang berlaku di kawasan tertentu berkaitan dengan acara dalam permainan. Watak utama, Chris, terperangkap di kawasan itu dan satu-satunya jalan keluar ialah menstabilkan anomali dengan memainkan pita pada peranti khas. Gelung permainan memberi tumpuan kepada meneroka kawasan untuk mencari item utama yang boleh anda gunakan untuk maju ke hadapan.

Jika anda suka permainan seram, tetapi benci terlalu banyak ketakutan tiba-tiba klise yang merangkumi adegan seram, anda harus mencuba Chasing Static. Lawatan seram pendek yang menarik di kawasan desa Wales dengan estetika yang menyenangkan dan suasana yang sangat menyeramkan dengan beberapa rahsia menarik. Permainan ini mempunyai permulaan yang sangat kuat dan suasana yang menakjubkan, tetapi mungkin penghujung cerita akan mengecewakan anda dan akhirnya anda akan mengabaikan segala-galanya. Saya tidak pasti saya boleh memanggil permainan ini secara pasti seram, kerana secara jujurnya ia lebih dekat dengan simulator berjalan dengan elemen gaya teka-teki daripada yang lain.

Permainan - 8.5
Cerita - 8.5
Muzik - 9
Grafik - 8.5

8.6

Start typing and press Enter to search