semakan Choice of Life: Middle Ages 2

Choice of Life: Middle Ages 2 ialah novel visual yang bagus, manis dan kadang kala lucu yang merupakan sekuel kepada tajuk pertamanya yang berjaya yang dikeluarkan pada 2021. Kini selepas dua tahun versi baharu ini dikeluarkan pada 28 Februari 2023 untuk Nintendo Switch dan saya pasti peminat tidak sabar menunggunya. Seperti tajuk pertama, permainan ini juga dalam gaya simulator berasaskan kad, yang peristiwanya berlaku pada Zaman Pertengahan. Walaupun Choice of Life: Middle Ages 2 masih mengekalkan reka bentuk seni, suasana indah dan permainan pendahulunya, penambahan pada permainan hanya menambah nilainya: helaian watak, helaian kemahiran , inventori item dan item lain. Kini berjalan mengelilingi peta hanya menunjukkan kepada anda betapa luasnya wilayah anda, yang menjadikan cerita itu lebih berlatarbelakangkan.

Keluaran permainan Choice of Life: Middle Ages 2 adalah berita baik untuk peminat bahagian pertama, kerana dalam permainan ini daya tarikan tajuk pertama masih dikekalkan dan lebih banyak kandungan ditambah kepadanya, yang menjadikan cerita itu sedikit lebih panjang . Kebolehmain semula masih ada, kerana pilihan yang anda buat pada peta dunia dan pilihan yang anda buat dalam melukis kad mempengaruhi cerita. Dalam bahagian cerita permainan ini, anda memainkan peranan seorang putera raja yang baru dilahirkan dan pada mulanya tidak mempunyai penjaga. Sejak awal kelahirannya, dia memikul tugas penting: bagaimana dia boleh memerintah rakyat dengan betul dan adil.

Kerana anda tidak boleh melakukan tugas anda seorang diri, anda mesti mencari teman setia. Jika tidak, adalah mustahil untuk bertahan dalam dunia yang berbahaya dan penuh konspirasi. Visual yang menyeronokkan dan cerita menarik permainan ini akan membolehkan anda mengalihkan fikiran anda daripada semua pemikiran negatif dan melibatkan diri dalam dunia zaman pertengahan seperti membaca buku, sambil menikmati ketenangan dan keseronokan. Ada watak bernama Victor yang menjalankan pemerintahan sehingga dewasa. Pilihan yang anda buat akan menentukan sama ada anda menghadapi prospek yang baik atau pengakhiran yang tiba-tiba dan membawa maut, dan semuanya terpulang kepada anda.

Keseluruhan permainan Choice of Life: Middle Ages 2 dimainkan hampir seperti permainan kad di mana anda perlu memilih antara dua pilihan. Mengikut pilihan yang anda buat, anda membentuk jalan cerita tertentu, setiap satunya mempunyai akibatnya sendiri pada penghujungnya. Semasa permainan anda perlu memberi perhatian kepada item jantung kerana jika anda kehilangan semua hati anda, anda akan mati.

Seperti yang saya katakan, anda banyak mati dalam permainan ini, dan anda sebenarnya mendapat banyak kematian rawak. Jadi jangan lupa untuk menyimpan kemajuan anda semasa bermain permainan. Menariknya, walaupun anda meninggal dunia, ada kejutan menanti anda yang saya tidak akan menjelaskannya. Melengkapkan bahagian cerita bahagian pertama permainan ini benar-benar mengambil masa sejam, tetapi kali ini pembangun memutuskan untuk membuat cerita yang lebih kompleks dan panjang dan mereka berjaya melakukannya.

Grafik permainan ini sangat cantik seperti tajuk pertama dan termasuk banyak adegan dicat yang anda ingin tatapan lama. Setiap lukisan ini mengekspresikan keadaan yang menyatakan konsep mereka dengan cara yang indah. Secara visual, gaya seni tajuk ini benar-benar mengagumkan dan patut dipuji untuk permainan kad yang mempunyai grafik 2D yang berwarna-warni. Dari segi runut bunyi, permainan ini menggunakan lagu-lagu khas yang sesuai dengan tema zaman pertengahannya.

Pilihan Kehidupan: Zaman Pertengahan 2 jelas lebih bercita-cita tinggi daripada asalnya, dan merupakan pengembaraan berasaskan pilihan yang menyeronokkan dan permainan kecil yang bagus untuk meluangkan masa yang boleh dinikmati oleh mana-mana pemain. Sudah tentu, ia mungkin sukar pada mulanya, tetapi apabila anda mempelajari mekanik, anda akan mendapati bahawa ia benar-benar menyeronokkan, kerana ia menceritakan kisah-kisah menarik dengan gaya seni yang hebat, dan ia pasti bernilai semua wang yang anda belanjakan untuknya.

Sudah tentu, harga permainan ini lebih mahal sedikit daripada tajuk pertama, tetapi ia sebenarnya sangat panjang dan lebih lama daripada pendahulunya. Dengan nilai ulangan, permainan ini pasti terasa seperti tawaran yang manis pada masa yang sesuai. Jika anda menyukai permainan pertama, Zaman Pertengahan 2 tidak akan mengecewakan anda, dan jika anda tidak bermain permainan pertama, anda tidak akan berasa kehilangan dan sekurang-kurangnya anda boleh menikmati cerita dan latar belakang permainan!

Permainan - 8.5
Cerita - 8
Muzik - 8
Grafik - 9

8.4

Start typing and press Enter to search