semakan Dreamland Solitaire

Dreamland Solitaire ialah permainan pertama dalam siri permainan kad fantasi umum dengan grafik yang cantik, muzik yang tidak dapat dilupakan dan +1/-1 permainan dalam 200 tahap yang dibuka satu demi satu, tanpa cerita atau permainan mini. Anda boleh pergi mengikut rentak anda sendiri dan permainan ini benar-benar adil tidak seperti mana-mana siri solitaire lain yang pernah saya mainkan sebelum ini. Anda juga mempunyai peningkatan dan peningkatan kuasa yang banyak membantu di peringkat kemudian. Permainan ini dibangunkan oleh Adept Studios GD dan pertama kali dikeluarkan untuk PC pada 2019 dan kini diterbitkan oleh Alawar Casual pada 2 Februari 2024 untuk konsol Xbox dan PS generasi akan datang.

Permainan ini ialah cadangan yang jelas untuk peminat permainan kad dan pemain kasual yang mencari sesuatu untuk berehat di antaranya. Tiada plot istimewa di sini dan hanya boleh dikatakan bahawa kita berada dalam dunia fantasi di mana tugas kita hanyalah bermain kad untuk mengumpul Mana dan syiling supaya kita boleh membina semula tempat yang indah.

Secara keseluruhannya, terdapat tiga mod untuk semua peringkat kemahiran dalam permainan ini, Mudah, Kasual dan Pengurusan Masa, jadi ada sesuatu untuk semua orang dan penonton dari semua peringkat kemahiran boleh memilih satu.

Dari segi permainan, Dreamland Solitaire ialah permainan solitaire titik dan klik iaitu permainan kad yang dimainkan secara bersendirian dan jika anda pernah bermain permainan solitaire, anda sudah biasa dengan semua peraturan. Jika tidak, peraturannya mudah, anda mesti sentiasa meletakkan kad dengan nilai yang lebih rendah atau lebih tinggi daripada kad di dek. Jadi, jika anda mempunyai seorang raja dalam dek anda, anda mesti sama ada meletakkan seorang ratu atau ace. Biasanya, seperti yang saya tahu dalam solitaire, warna memainkan peranan, tetapi dalam Dreamland Solitaire tidak mengapa, jadi anda boleh meletakkan hitam pada hitam atau merah pada merah, yang menjadikannya lebih mudah. ​​.

Seperti yang dijangkakan, matlamatnya adalah untuk menghapuskan semua kad untuk memperoleh penarafan 3 bintang. Cahaya keemasan di sekeliling kad bermakna wang untuk membeli Power Ups, ungu adalah untuk mana yang digunakan untuk menaik taraf lokasi. Yang pertama termasuk suspek biasa, pasif seperti lebih banyak pembatalan, lebih banyak kad, pelawak dan kad liar untuk dicari dalam tahap (ini juga boleh dibeli), dsb. Setelah dibuka kunci, aktif seperti bola api atau shuffle dicaj dengan memadankan pakaian tertentu. . Peningkatan lokasi hanyalah keindahan, sama seperti dalam siri Jewel Match Solitaire.

Anda juga akan menemui kad beku biasa di bawah, mereka memerlukan sesuatu untuk membuka kuncinya, tetapi tidak seperti permainan lain, kad kapak mempunyai nilai, jadi tidak seperti membuka kunci atau mengeluarkan kad beku, kapak perlu dipadankan dengan kad yang betul. Padankan dengan memecahkan papan.

Semasa permainan, kami memperoleh syiling dan mana, kami boleh menggunakan syiling untuk membeli kad liar, pelawak atau tambahan, terdapat kad tidak aktif dan jenis kad yang boleh anda buka kunci. Mana diperlukan untuk mengembangkan tempat tertentu pada peta, jadi kita perlu membuka kunci jambatan, rumah, hiasan, dsb. Daripada kad beku kepada labah-labah yang memperdaya, halangan dan cabaran baharu akan mengharungi setiap langkah anda menuju kemenangan.

Peta Dreamland Solitaire benar-benar besar dan terdapat lebih daripada 100 tahap, jadi walaupun pusingan sangat pendek, anda mempunyai masa permainan yang panjang di hadapan anda. Memandangkan saya bermain permainan ini pada konsol Xbox One, saya tidak menghadapi sebarang masalah dari segi prestasi teknikal. Malah untuk pemburu pencapaian, mendapat markah tinggi bukanlah masalah besar. Semua pencapaian boleh dicapai dengan kesukaran yang mudah dan mendapat markah penuh.

Grafik yang sangat cantik, lukisan yang sangat baik dan animasi yang menakjubkan dalam permainan ini boleh dianggap antara ciri-ciri cemerlangnya, yang dilakukan dengan sangat baik. Perhatian terhadap perincian dalam reka bentuk grafik benar-benar mengagumkan untuk permainan kad fantasi, dan mereka menawarkan pemandangan yang menakjubkan untuk dilihat. Muzik juga sangat serasi dengan tema permainan, ia tidak menjadi tidak menyenangkan dan membantu anda berehat.

Secara keseluruhan, jika anda suka permainan kad dan sedang mencari sesuatu untuk berehat, anda harus melihat Dreamland Solitaire. Di sini anda mempunyai tahap yang berbeza, grafik yang hebat, muzik santai dan mod berbeza yang boleh anda tetapkan. Permainan ini mudah, anda hanya perlukan pengawal atau tetikus dan papan kekunci yang berfungsi untuk memasukkan nama anda. Walaupun anda terlalu malas untuk melakukan ini, anda boleh meninggalkannya pada “Pemain 1” dan mulakan dengan segera. Jika anda telah mencuba semua permainan kad +1/-1 yang lain sekarang, Dreamland Solitaire bukanlah pembelian yang buruk. Walau bagaimanapun, ia jauh daripada genre terbaik dan merupakan pilihan yang baik untuk menghabiskan masa lapang.

Permainan - 7.5
Cerita - 7
Muzik - 7.5
Grafik - 8

7.5

Start typing and press Enter to search