semakan Fitness Boxing: Fist of the North Star

Permainan Fitness Boxing: Fist of the North Star adalah dalam gaya aksi dan pertarungan, yang merupakan salah satu gelaran terbaik syarikat SEGA yang popular dan mampu menarik ramai peminat dalam masa yang singkat. Pada asasnya, Fist of the North Star telah dijadikan dua siri televisyen oleh Toei Animation, yang disiarkan dari 1984 hingga 1988 di Fuji TV Jepun dan sekutunya, yang terdiri daripada 152 episod. Disebabkan populariti tinggi siri TV ini, pencipta memutuskan untuk mencipta permainan bebas berdasarkannya, yang mana kisahnya diilhamkan oleh siri manga Jepun yang mengisahkan Kenshiro, wira permainan itu.

Ini ialah permainan kecergasan yang akan meningkatkan kemahiran tinju dan pertempuran anda dan akan memberi anda keyakinan bahawa ia boleh mengajar anda cara bersenam. Anda memilih jurulatih sebagai wira cerita, yang akan menemani anda dalam pengembaraan permainan yang agak menarik. Permainan ini pada masa ini hanya boleh dimainkan melalui pengawal Joy-con dan ditetapkan untuk dikeluarkan secara eksklusif untuk konsol Nintendo Switch pada 2 Mac 2023.

Kisah permainan ini berlaku selepas peristiwa apokaliptik pada tahun 199X, di mana dunia hilang dalam nyala api atom. Lautan telah kering dan bumi tidak lagi dalam keadaan asal, dan nampaknya semua makhluk hidup telah lenyap sepenuhnya. Bagaimanapun, manusia masih belum musnah dan beberapa manusia kekal sebagai mangsa yang terselamat. Protagonis, Kenshiro, adalah pewaris seni mempertahankan diri Isshi Souden no Ansatsuken dan Hokuto Shinken, yang memberinya keupayaan untuk memusnahkan kebanyakan musuh dari dalam.

Iaitu, dengan mengenali titik penting tubuh manusia yang tersembunyi dan memukulnya, yang sering membawa kepada kematian yang sangat ganas dan malang, ia boleh memusnahkan musuh-musuhnya. Dia mendedikasikan hidupnya untuk memerangi pelbagai kumpulan, penyamun dan panglima perang yang mengancam nyawa orang yang lemah dan tidak bersalah. Kisah permainan ini diceritakan melalui panel manga, semuanya disuarakan, dan pada saat-saat ini, bos pada dasarnya diperkenalkan.

Dari segi permainan, Fitness Boxing: Fist of the North Star ialah permainan kecergasan yang menggabungkan siri manga dan anime Fist of the North Star yang sangat popular untuk mengasah kemahiran tinju anda. Dalam permainan ini, anda boleh melakukan pelbagai tumbukan dengan cara yang sama seperti dalam permainan berasaskan muzik, sambil menerima arahan daripada jurulatih dalam permainan dengan pelakon suara popular.

Terdapat sejumlah tiga mod yang boleh dimainkan dalam tajuk ini: Pertempuran, Latihan Harian dan Latihan Percuma, setiap satunya mempunyai beberapa pilihan atau tahap yang boleh dibuka kunci. Senaman Harian ialah mod permainan utama di mana anda melaraskan beberapa parameter tinju yang direka untuk memberi anda jenis senaman yang anda cari. Mod ini lebih seperti senaman tinju pendek yang serupa dengan mod Battles, kecuali tiada musuh pada skrin dan anda berlatih pelbagai gerakan melawan.

Mod Battles membolehkan anda menghadapi beberapa siri musuh dengan melakukan tumbukan yang betul, sebelum akhirnya membuka kunci keupayaan untuk menentang musuh yang lebih maju. Dalam kes ini, anda akan menghadapi bos yang pertempurannya agak panjang. Mod latihan percuma juga termasuk 30 program tinju berbeza yang memfokuskan pada gerakan berbeza. Dalam kes ini, anda mengalami rasa kemajuan dalam permainan Fitness Boxing: Fist of the North Star, yang menarik.

Dengan bermain secara kerap, anda boleh memperoleh pencapaian yang memberi anda mata kecergasan, yang boleh digunakan untuk membuka kunci watak lain. Selain itu, semasa anda maju dalam permainan, anda membuka kunci jurulatih baharu, yang semuanya boleh disesuaikan, dan bahagian permainan ini dilakukan dengan sangat baik. Salah satu masalah utama permainan ialah anda mesti mengikut arahan untuk mempelajari asas permainan. Ia juga kadang-kadang sukar untuk mengetahui langkah mana yang perlu dibuat. Memandangkan permainan ini hanya boleh dimainkan dengan pengawal Joy-Con khas, harapkan kawalan lancar dan mudah yang dioptimumkan dengan baik. Walaupun muzik permainan ini menarik, ia tidak mempunyai variasi yang mencukupi.

Tinju Kecergasan: Fist of the North Star ialah permainan latihan yang cukup mudah untuk memberi anda senaman yang menyeronokkan jika anda komited dengannya, tetapi di sebalik keterujaannya, ia terikat dengan permainan yang sangat asas dengan bilangan klise yang terhad. Keterulangan dan pemilihan yang lemah muzik bermakna anda mempunyai keperluan yang kuat untuk menampung banyak elemen berulang dalam permainan ini. Walaupun terdapat unsur-unsur positif dalam permainan ini, masalah yang berkaitan dengan permainan mempengaruhi pengalaman yang menyeronokkan pada tahap yang besar, dan oleh itu sukar untuk mengesyorkan permainan ini kepada semua pemain. Jika anda peminat siri Fist of the North Star, terdapat pilihan yang lebih baik daripada permainan ini.

Permainan - 6.5
Cerita - 6.5
Muzik - 7
Grafik - 6.5

6.6

Start typing and press Enter to search