semakan Numolition

Dalam beberapa permainan gaya teka-teki, idea yang sangat menarik dan benar-benar baru digunakan, yang sangat mengagumkan dan pembangunnya harus dihargai. Contoh yang baik dalam bidang ini ialah permainan Quento, yang pada mulanya diperkenalkan sebagai permainan yang menyeronokkan dan matematik, tetapi pada masa yang sama, ia boleh menjadi tajuk yang mencabar untuk semua peringkat umur, terutamanya ahli matematik. Ini ialah permainan teka-teki kecil yang dibangunkan oleh Q42 yang menjadikan matematik mudah menyeronokkan untuk semua peringkat umur.

Kini syarikat permainan ini telah pergi ke permainan baharu yang dipanggil Numolition, dan ia adalah permainan teka-teki yang meletup dengan permainan yang sangat menarik dan ketagihan yang telah menggunakan idea baharu dalam kandungan keseluruhannya. Numolition mungkin dianggap sebagai sekuel kepada permainan matematik Quento, tetapi seperti yang anda akan lihat, kedua-dua permainan ini sangat berbeza dari segi visual dan dari segi permainan.

Walaupun fokus utama permainan ini adalah pada permainannya, ia tetap mempunyai bahagian cerita yang menarik, seterusnya mempunyai plot yang menarik. Anda berperanan sebagai pakar pelupusan bom bernama Anique, yang cuba menghalang semua jenis letupan dengan anak kapalnya pada tahap yang berbeza. Semasa anda maju di Bay, anda akan menemui watak aneh yang akan memberi anda penjelasan dalam gaya buku komik.

Terdapat kira-kira 50 peringkat dalam permainan Numolition, setiap peringkat ditubuhkan hampir seperti menara nombor, yang terdiri daripada satu set blok warna yang berbeza. Dengan satu siri blok berbeza yang semuanya mesti dipadankan untuk dibersihkan. Sama seperti permainan gaya Match-3, anda perlu memadankan blok dengan nombor yang sama bersama-sama untuk meletupkannya dan mengeluarkannya daripada tahap sasaran. Terdapat lebih 120 cabaran bonus untuk memastikan anda terlibat dalam teluk ini.

Setiap kali anda melengkapkan tahap, anda akan diberi ganjaran bintang. Anda mesti sentiasa meletakkan blok bersama-sama dengan cara yang tahap selesai. Tugas ini sangat mudah pada peringkat awal, tetapi semasa anda maju dalam permainan, anda akan menghadapi teka-teki yang lebih sukar yang akan melibatkan fikiran anda. Anda juga boleh menggerakkan blok secara mendatar. Salah satu ciri luar biasa permainan ini ialah dengan menambah nombor yang ditulis pada blok, anda boleh mencapai nombor baharu yang dimiliki oleh blok lain. Sebagai contoh, jika pada penghujung tahap, hanya terdapat tiga blok dengan nombor 3, 4 dan 7 yang tinggal, kerana hasil tambah dua nombor 3 dan 4 sama dengan 7, dengan meletakkan dua blok dengan nombor 3 dan 4 bersama-sama, anda boleh buat satu blok. Bina dengan nombor 7 dan anda akan mendapat dua 7 blok yang boleh disatukan untuk melengkapkan tahap.

Jumlah nombor yang anda boleh buat tidak akan melebihi nilai 9. Ini adalah ciri unik untuk Numolition, yang saya fikir adalah idea yang bagus untuk permainan teka-teki. Mod permainan Numolition baharu boleh dibuka kunci dengan mengumpul bintang, yang setiap satunya menawarkan kebolehmain semula yang tidak berkesudahan.

Gaya seni permainan ini sangat mengagumkan. Kandungan cerita mengikuti melalui panel atau halaman gaya buku komik yang merangkumi estetika tertentu. Walaupun watak-watak dalam cerita mempunyai penampilan yang aneh, mereka sangat disayangi dan menyenangkan dan anda boleh berkomunikasi dengan mereka dengan mudah. Secara keseluruhannya, grafik dan butiran visual permainan ini berada pada tahap yang tinggi. Tetapi dari segi muzik, permainan ini kekurangan dan memainkan lagu yang berulang-ulang secara berterusan, yang mungkin menjadi membosankan selepas dimainkan untuk seketika, tetapi sebaliknya, kesan bunyi yang dihasilkan sangat baik dan bunyi bom dalam Ia agak kedengaran apabila ia meletup.

Permainan Numolition akan membawakan hiburan yang terjamin untuk seisi keluarga dengan permainannya yang unik dan bijak berserta watak-watak unik dan gaya komiknya. Ini adalah permainan teka-teki letupan gaya perlawanan-3 yang ketagihan, tahapnya pada mulanya sangat mudah, tetapi dari masa ke masa dan mengikut lengkung kesukaran permainan yang lembut, anda akan menghadapi tahap yang lebih sukar yang dalam beberapa kes bahkan boleh membuat otak anda pergi. gila.Cabaran untuk memaksa. Jika anda seorang peminat permainan gaya teka-teki dan tidak sabar-sabar untuk mengalami cabaran yang menyeronokkan, permainan ini pasti dapat memenuhi jangkaan dan keinginan anda.

Permainan - 9
Cerita - 8
Muzik - 8.5
Grafik - 9

8.6

Start typing and press Enter to search