semakan God of War Ragnarok

Versi pertama siri God of War dikeluarkan pada tahun 2005 dan dapat mendapat maklum balas yang sangat baik, dan selepas tamat versi ketiga, pengguna tertanya-tanya sama ada kita akan melihat Kratos lagi pada masa hadapan. Adakah dia benar-benar mati? Siri God of War adalah salah satu yang terbaik dalam industri permainan video hack-and-slash, dan setiap versinya mengesahkan kenyataan ini dengan sistem pertempurannya.

Walau bagaimanapun, Sony memperkenalkan Kratos ke dalam bahasa Norse dalam permainan video generasi kelapan, dan pertemuan semula pengguna dengan Kratos lama dan pengalaman produk, yang telah banyak berubah berbanding versi sebelumnya, mengejutkan ramai pengguna. Oleh itu, God of War Ragnarok secara jujur ​​boleh dianggap sebagai permainan eksklusif Sony yang paling dinanti-nantikan dalam generasi ke-9 dan setakat ini, yang dikeluarkan tidak lama dahulu. Jika saya perlu menerangkan permainan dalam satu ayat sebelum perkara lain, God of War Ragnarok ialah karya yang akan sentiasa bermain dengan emosi anda dan pada akhirnya, anda akan menghabiskan berjam-jam memikirkan bagaimana ia akan berakhir.

Kisah permainan ini adalah sekuel versi sebelumnya. Kratos dan Atreus pergi memburu dan dalam perjalanan pulang, Freya menyerang mereka. Seorang yang hanya memikirkan tentang balas dendam selepas Baldur dibunuh oleh Kratos. Walau bagaimanapun, ancaman yang lebih besar yang dipanggil Ragnarok akan datang, dan Atreus bercadang untuk menghentikannya dengan mencari Tyr, Dewa Perang Norse, tetapi keadaan tidak berjalan lancar. Pengenalan God of War Ragnarok adalah menarik dan menjanjikan untuk melihat produk yang sempurna dari segi penceritaan dan perwatakan. Walau bagaimanapun, selepas melalui sepertiga pertama permainan, cerita dan penceritaannya berada di jalan yang lembut dan sekata.

Sudah tentu, monotoni ini bukanlah perkara yang buruk, dan dengan penceritaan yang betul dan tepat, kita menyaksikan latar belakang untuk peristiwa yang berlaku dalam sepertiga terakhir cerita. Selain itu, pengakhiran permainan boleh dianggap sebagai kegemilangan naratif Ragnarok, dan selepas menontonnya, anda akan berfikir selama berjam-jam dan membayangkan teori yang berbeza. Tetapi, pada akhirnya, anda sampai pada kesimpulan bahawa studio Sony Santa Monica telah mengambil jalan terbaik dengan ringkasan ini. Perwatakan adalah satu lagi perkara yang menjadikan kisah God of War Ragnarok menarik. Kratos, Atreus dan Freya masing-masing dipersonifikasikan dengan cara yang terbaik.

Hubungan bapa-anak antara Kratos dan Atreus memainkan peranan yang lebih menonjol dalam versi ini, dan Ragnarok boleh dianggap sebagai arka cerita yang sangat baik untuk penebusan watak Kratos, dan Atreus juga memainkan peranan yang lebih menonjol dalam cerita itu. Oleh itu, membayarnya adalah lebih baik daripada sebelumnya dan pengguna boleh menyambungkan akaun dengan Ethereum. Sementara itu, Freya, yang bersedih atas kehilangan Baldur, hanya memikirkan tentang membalas dendam, tetapi bukan itu sahaja yang pasukan penulis Santa Monica sediakan untuk penonton. Proses evolusi ketiga-tiga watak yang disebutkan dari masa ke masa inilah yang menjadikan ketiga-tiga watak ini istimewa.

Perkara yang sama berlaku untuk watak negatif permainan seperti Odin dan Thor. Hubungan bapa dan anak dalam GoW Ragnarok bukan sahaja berakhir dengan Kratos dan Atreus, tetapi Odin dan Thor juga ada pasang surutnya, yang ditunjukkan dengan cara yang terbaik. Titik perwatakan yang sangat baik di sini tidak terhad kepada watak utama, tetapi semua watak dunia permainan yang terdapat dalam cerita, seperti Brooke, Cindri dan Tir, mempunyai perwatakan yang sangat baik dan memainkan peranan utama dalam cerita. . Pihak produksi telah memberikan perhatian khusus kepada perwatakan watak-watak tersebut dan ini telah menjadikan penceritaan dan kisah God of War Ragnarok menjadi sempurna.

Permainan teras God of War Ragnarok adalah yang kami lihat pada tahun 2018, tetapi di sini ia diperluas untuk memberikan pengguna pengalaman yang lebih mendalam dan lebih baik. Kratos menyembelih musuhnya dengan kapak Leviathan dan Blade of Chaos. Seperti sebelum ini, anda boleh menggunakan kedua-dua senjata untuk memusnahkan musuh dan sebahagian daripadanya, kerana kekuatan dan kelemahan mereka, mesti dimusnahkan dengan salah satu senjata yang disebutkan. Kini Blade of Chaos mempunyai lebih banyak impak pada permainan dan menyelesaikan teka-teki. Selain itu, dalam beberapa permainan platform, pedang yang indah ini telah digunakan lebih daripada sebelumnya.

Sudah tentu, kedua-dua senjata yang disebutkan bukan satu-satunya perkara yang digunakan oleh Kratos untuk memusnahkan musuhnya, tetapi penggunaan perisai dan tumbukan sebagai tambahan kepada Rage Mode dan penggunaan kemahiran watak pengiring anda adalah antara perkara lain yang boleh anda lakukan. dapatkan bantuan daripada. . Salah satu keperluan utama semasa bertarung adalah untuk mengisi bar Stun musuh dan bos. Oleh itu, dengan mengisi bahagian ini, anda boleh menggunakan pukulan penamat pada mereka atau mengosongkan sebahagian besar bar kesihatan lawan anda.

Sebaliknya, terima kasih kepada sistem peningkatan dan kemahiran permainan, pemain boleh memperibadikan gaya pertarungan mereka. Semasa sistem peningkatan God of War Ragnarok, pengguna boleh meningkatkan tahap Kratos dengan menaik taraf senjata, perisai, dan membuat serta menaik taraf Perisai yang lebih baharu. Peribadikan juga pergaduhan dengan membeli kemahiran berbeza untuk senjata anda serta rakan anda. Contohnya, jika anda ingin meningkatkan kuasa Runics yang digunakan pada senjata anda, menggunakan Armor dan item untuk meningkatkan kuasa Runic Attack dan mengurangkan cooldown boleh menjadi pilihan yang baik, atau anda boleh menggunakan item yang memfokuskan secara khusus pada jumlah kuasa kerosakan, kuasa sistem. Pertahanan dan tingkatkan bar kesihatan anda.

God of War Ragnarok

permainan - 10
cerita - 9.5
muzik - 10
grafik - 9.5

9.8

Start typing and press Enter to search