semakan Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Lego Star Wars: The Skywalker Saga ialah permainan memori yang menyenangkan dan menyeronokkan bagi filem Star Wars, yang merupakan produk yang benar-benar menghiburkan dengan suasana Legonya, terutamanya untuk peminat siri ini.

Koleksi Star Wars sangat besar dan popular sehinggakan sehingga hari ini kita telah melihat pelbagai produk daripadanya dalam hampir setiap cabang hiburan; Daripada filem terkenalnya hinggalah kepada komik, permainan dan produk seperti tokoh aksi. Pelbagai permainan telah dibuat berdasarkan Star Wars, antaranya kita pernah melihat perkara seperti catur. Permainan terbaharu bertemakan Star Wars yang dikeluarkan ialah Lego Star Wars: The Skywalker Saga daripada Traveller’s Tale Studio, yang mempunyai banyak ciptaan Lego daripada filem dan karya terkenal sehingga kini. Permainan baharu studio ini mengikuti ciptaan terdahulu dan, seperti namanya, ia adalah pengalaman dengan suasana Lego.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga ialah karya berdasarkan semua filem Star Wars. Pencipta telah membolehkan pemain untuk memulakan permainan mengikut citarasa sendiri dari awal setiap trilogi yang dia suka dan meneruskan pengembaraannya, dan atas sebab ini, cerita permainan ini hampir sama dengan apa yang telah kita lihat dalam filem. Banyak peristiwa penting dalam filem telah dicipta semula dalam permainan ini. Sememangnya, apabila kita bercakap tentang Star Wars, kita tidak boleh menafikan kesan yang sangat mendalam daripada pelbagai watak siri ini dalam popularitinya, dan atas sebab ini, pencipta telah memasukkan watak Star Wars yang biasa dan digemari dalam permainan. Daripada watak positif dan popular seperti Han Solo, Yoda, Chewbacca, Rey, dan lain-lain, yang boleh dibimbing di jabatan yang berbeza, kepada antagonis seperti Darth Vader dan Darth Maul, yang perlu anda hadapi dalam permainan.

Secara umum (dan tidak selalu), filem Star Wars mempunyai mood yang serius dan kadang-kadang gelap, tetapi dalam permainan Lego Star Wars: The Skywalker Saga, seperti ciptaan studio Lego sebelum ini, peristiwa filem itu sangat baik. bercampur dengan humor yang menarik dan matang. . Nasib baik, suasana ini telah dicipta sedemikian rupa sehingga humor sedia ada bukan sahaja merosakkan acara, tetapi juga menjadikan mengenang peristiwa penting lebih menyeronokkan, terutamanya untuk peminat biasa Star Wars, dan sebagai contoh, menonton Kylo Ren semasa lightsabernya tersekat dan Han Solo mendapat bantuan atau pembinaan semula adegan penciptaan Darth Vader yang menarik dan lucu, bakal merakamkan senyuman kepuasan di bibir penonton.

Secara amnya, Lego Star Wars: The Skywalker Saga mencipta semula peristiwa penting filem dengan sangat baik dari segi cerita dalam bentuk pengalaman Lego yang menyeronokkan, dan kehadiran watak popular dan biasa serta kemungkinan membimbing ramai daripada mereka semasa 9 episod permainan yang berbeza, menjadikannya mudah untuk dimainkan. Mula-mula, kita dapat melihat kenangan yang sangat baik tentang filem itu, dan hasil akhirnya akan menarik dan menyeronokkan untuk penonton yang bermain, sama ada anda sudah lama -masa peminat Star Wars atau tidak.

Dari segi permainan keseluruhan, Lego Star Wars sangat serupa dengan ciptaan Lego studio pemaju sebelumnya; Ini bermakna keseluruhan permainan tertumpu pada menavigasi persekitaran untuk sampai ke destinasi, bertarung dengan musuh dan menyelesaikan teka-teki dari semasa ke semasa. Peringkat permainan mempunyai kepelbagaian yang boleh diterima, dan kadangkala anda perlu mencari jalan anda dalam ruang yang agak besar dengan watak Rey dan alatan yang dia ada dan mencipta platform untuk diri anda sendiri dengan melakukan perkara seperti membaling jaring, dan kadangkala anda memasuki bertempur dengan menunggang pejuang udara. Sesak dengan pejuang musuh. Sistem reka bentuk pentas ini telah menjadikan kepelbagaian misi dan aktiviti dalam permainan boleh diterima malah baik; Walau bagaimanapun, proses umum Lego Star Wars: The Skywalker Saga tidak begitu mudah, dan antara perkara yang boleh dirasai selepas beberapa jam adalah pengulangan beberapa mekanik, terutamanya mekanik yang berkaitan dengan pertempuran dan menyelesaikan teka-teki.

Memang benar bahawa beberapa watak dalam Lego Star Wars: The Skywalker Saga menggunakan lightsabers dan ada yang memasuki medan dengan senjata api malah kemungkinan menggunakan Force disediakan dalam cara yang terhad, tetapi hakikatnya ialah selepas Meletakkan beberapa jam ke dalam permainan dan menamatkan satu atau dua episod itu, pengulangan keseluruhan perjuangan agak ketara, dan pergaduhan tidak lebih daripada menekan kekunci, dan lebih cepat anda melakukannya, lebih cepat anda akan menyingkirkan musuh. ; Dalam kes ini, tidak kira sama ada senjata di tangan anda adalah lightsaber atau pistol, malah anda boleh bertukar antara beberapa aksara; Kerana matlamatnya hanya untuk membunuh musuh dengan menekan kekunci berturut-turut, malah sistem kombo permainan tidak kelihatan sangat cekap, dan proses ini tidak jauh berbeza walaupun dalam pertarungan dengan bos, dan akhirnya anda perlu kejar mereka untuk seketika atau melarikan diri dari tembakan jarak jauh mereka. .

Isu pengulangan ini boleh dirasai walaupun dalam teka-teki permainan, dan teka-teki, yang kebanyakannya diselesaikan menggunakan robot Star Wars yang cantik, mempunyai proses yang hampir berterusan dan berulang, dan anda akan mempunyai perasaan bahawa anda sentiasa menyelesaikan teka-teki mudah dan biasa yang sama, hanya Anda berada dalam persekitaran baharu. Sudah tentu, walaupun pengulangan mekanik umum pertarungan watak dan menyelesaikan teka-teki, perkara seperti pertempuran udara mencipta kepelbagaian yang baik dalam permainan, dan proses umum mereka bentuk peringkat dan misi adalah dengan cara yang menghalang yang lengkap dan penuh. keseragaman permainan, dan pastinya Lego Star Wars: The Skywalker Saga berbaloi untuk mengalami sekali dari awal hingga akhir dan akan membuatkan anda berpuas hati pada penghujung apa yang ditawarkannya.

Satu lagi perkara yang sangat diwaspadai oleh pencipta ialah kehadiran semua jenis peningkatan dalam permainan, impak paling sedikit dalam proses Lego Star Wars: The Skywalker Saga memaksa pemain menavigasi persekitaran dengan lebih berhati-hati untuk mengumpulkan. sumber, dan ini adalah perkara yang sama. Ia memberikan lebih banyak nilai pengalaman kepada versi Star Wars ini dan membuatkan anda cuba menamatkan pergaduhan dengan lebih tepat atau meneroka persekitaran peringkat yang berbeza.

Studio Traveller’s Tale telah menggunakan Enjin NTT yang lebih berkuasa dalam Lego Star Wars: The Skywalker Saga, yang menghasilkan grafik yang lebih cantik dan persekitaran yang lebih luas dalam permainan ini berbanding dengan ciptaan studio sebelumnya. Walaupun segala-galanya daripada watak hingga reka bentuk persekitaran mempunyai suasana Lego, pada masa yang sama, landskap yang berbeza dari kawasan biasa di dunia Star Wars kelihatan sangat menarik perhatian, dan kedua-dua persekitaran luaran yang luas dan ruang dalaman mempunyai sangat kecantikan visual yang baik, terutamanya dalam persekitaran dalaman, kesan Seperti pencahayaan yang kuat, ia telah memberikan kesan yang cantik kepada permainan. Sudah tentu, di sebalik keindahan visual, versi Star Wars ini juga mempunyai beberapa siri pepijat teknikal, dan terutamanya apabila bertukar antara watak dalam pertempuran, kadangkala kamera menemui situasi aneh yang mengambil masa beberapa saat untuk diperbaiki.

Melengkapkan keindahan visual ini ialah penggunaan muzik Star Wars yang sangat baik, dan dari segi pengalaman bunyi, pencipta telah menggunakan pelakon suara utama watak-watak, yang menjadikan permainan ini lebih menyenangkan untuk peminat. Pada kadar yang sama, perkara seperti pedang ringan bertembung antara satu sama lain atau menembak dengan senjata telah dilakukan dengan sangat baik.

Studio Traveller’s Tale telah membuktikan bahawa ia mempunyai kemahiran istimewa dalam mencipta permainan Lego daripada karya terkenal dan terkenal, dan ia telah menunjukkan kemahiran ini sekali lagi dalam Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Sudah tentu, permainan ini bukanlah pengalaman yang sempurna, dan pengulangan pertempuran dan teka-teki serta beberapa pepijat boleh diperhatikan di dalamnya, tetapi keseluruhan pengalaman yang diberikan permainan kepada penonton adalah menyeronokkan, menghiburkan, dan dalam penerangan yang lebih baik, bagus. mood. Menggambarkan peristiwa penting dalam filem Star Wars dengan kehadiran watak biasa yang juga mempunyai suara yang sangat bagus, bersama dengan humor permainan yang sesuai, serta pelbagai peringkat yang sesuai daripada pengembaraan dengan watak hingga berlawan dengan pejuang dalam langit, buat Lego Star Wars: The Skywalker Saga, bagi peminat Star Wars adalah pengalaman yang sangat diperlukan, dan bagi mereka yang tidak biasa dengan dunia ini dan acaranya, paling teruk, ia adalah permainan menghiburkan yang pastinya berbaloi untuk dialami sekali.

Kajian semula permainan adalah berdasarkan versi PC dan pengalaman dengan pengawal.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

permainan - 8.8
cerita - 9
muzik - 7.5
grafik - 8.6

8.5

Start typing and press Enter to search