semakan Trek to Yomi

Trek to Yomi ialah salah satu permainan yang mempunyai idea yang menarik, tetapi kurang dilaksanakan.

Jepun adalah salah satu negara yang mempunyai legenda dan sejarah yang kaya. Era samurai dan peperangan yang berkaitan dengannya adalah salah satu kes di mana banyak cerita telah diceritakan dalam medium yang berbeza seperti pawagam dan permainan video. Contohnya, filem Akira Kurosawa dan gaya pembingkaiannya yang unik untuk filem arahannya adalah antara perkara yang diminati penonton filem samurai.


Kini, studio Flying Wild Hog, yang diilhamkan oleh topik ini dan struktur filem Kurosawa, serta diilhamkan oleh cerita Jepun yang berpusat pada samurai dan serangan pencuri dan perompak, telah cuba menawarkan pengalaman yang berbeza. Trek to Yomi kelihatan seperti pengalaman yang sangat baik dan menyenangkan di permukaan, tetapi satu hingga dua jam pertama permainan sudah cukup untuk menyedari bahawa semua imaginasi anda tidak lebih daripada ilusi.

Kisah permainan ini diceritakan pada zaman Edo. Di mana seorang budak lelaki sedang berlatih dengan tuannya dan shogun menyerang kampung mereka. Sekarang budak lelaki dalam cerita itu cuba mencari dan membantu gurunya, tetapi hasilnya tidak lain hanyalah kematian guru itu oleh seorang komander Shogun. Jika kita melihat kebanyakan permainan video yang menarik dan menarik dari segi cerita, kita melihat bahawa teras kesemuanya adalah cerita klise, tetapi jenis penceritaan dan perwatakan cerita yang sama boleh menjadikannya pengalaman yang indah dan sempurna.

Dalam erti kata lain, penceritaan yang betul memainkan peranan penting dalam menjadikan cerita itu menarik, dan Trek to Yomi kekurangan ini. Melalui naratifnya, permainan ini cuba menggambarkan kisah kebangkitan samurai, tetapi dengan cara ini ia tidak berjaya seperti yang sepatutnya. Sebenarnya, perkara yang paling menarik minat anda dalam permainan ini ialah reka bentuk ilustrasi dan persekitaran yang menunjukkan perang dan akibatnya, tetapi apabila bercakap tentang cerita protagonis, ia tidak begitu menarik seperti yang sepatutnya.

Salah satu sebab utama mengapa naratif tidak menarik ialah perwatakan protagonis yang tidak sesuai. Hiroki, watak utama Trek to Yomi, semasa pengembaraannya, tidak memberikan penonton maklumat khusus tentang masa lalu dan moralnya, dan ini menyebabkan penonton tidak dapat berkomunikasi dengannya dan pengembaraannya sebagaimana mestinya. Malangnya, Trek to Yomi bukanlah dari segi permainan yang ditunggu-tunggu oleh peminat permainan hack dan slash.

Trek to Yomi ialah permainan pengembaraan hack dan slash yang mempunyai kedua-dua tatal sisi dan struktur 3D. Pemain boleh memukul dan memusnahkan musuh dengan dua jenis pukulan ringan dan berat. Biasanya, dalam permainan yang terdapat dua jenis pukulan untuk merosakkan musuh, ia cuba untuk menjadikan kekuatan antara pukulan ringan dan berat supaya permainan tidak kelihatan tidak seimbang. Sementara itu, terdapat perbezaan besar antara pukulan ringan dan berat di sini dan kami melihat ketidakseimbangan dalam permainan. Sebagai contoh, jika salah seorang bos di awal permainan dimusnahkan dengan 15 hingga 20 pukulan ringan, dengan pukulan berat, angka ini akan mencapai empat hingga lima pukulan, dan mungkin kita tidak seimbang dalam hal ini.


Sistem membuat kombo dan melakukan gerakan baharu dalam permainan adalah sedemikian rupa sehingga pemain mengeluarkan kombo yang lebih baharu dengan melakukan kombo awal dan membunuh musuh beberapa kali, dan dengan melakukan pukulan bebas baharu, anda boleh mencipta kaedah pertempuran baharu dan pelbagai untuk diri sendiri. Selain itu, tiga senjata di sekeliling papan dipertimbangkan supaya penonton boleh menggunakannya dalam situasi yang berbeza untuk menjadikan permainan lebih mudah. Sementara itu, reka bentuk animasi gerakan yang buruk, terutamanya apabila bertarung dengan musuh, adalah kes yang menjadikan sistem pertempuran permainan kelihatan menyeksakan. Selain itu, jenis pukulan dan pergaduhan permainan adalah sedemikian rupa sehingga anda boleh mengejutkan beberapa musuh dan memberikan pukulan penamat pada mereka.

Untuk menjadikan watak itu lebih kuat, pasukan produksi telah meletakkan item dalam dunia permainan yang boleh anda terokai untuk meningkatkan bar kesihatan dan stamina anda. Walau bagaimanapun, sistem pertempuran Trek to Yomi mempunyai beberapa idea yang menarik dan boleh menjadi pengalaman yang lebih baik jika animasi mogok direka bentuk dengan lebih baik. Secara visual, sifat hitam dan putih Trek to Yomi dan bingkainya telah menyebabkan permainan itu mempunyai rasa sinematik dan kelihatan menarik perhatian.

Reka bentuk animasi permainan yang buruk tidak berakhir hanya dengan pergaduhan watak utama, tetapi pukulan musuh juga tidak direka dengan tidak sesuai, dan dalam adegan potong permainan, kadang-kadang watak bercakap sambil bibir mereka tidak bergerak. Reka bentuk musuh permainan boleh diterima untuk produk bebas, tetapi bos permainan mungkin mempunyai reka bentuk yang lebih baik dan lebih unik. Secara teknikal, permainan ini tidak mempunyai sebarang pepijat tertentu, tetapi kadangkala kita melihat bingkai jatuh apabila pertempuran atau letupan bermula.

Muzik dan lakonan suara adalah salah satu perkara yang baik tentang permainan Trek to Yomi dan ia membangkitkan perasaan filem lama. Akhirnya, dengan tujuh peringkat berbeza, Trek to Yomi memberikan pengguna pengalaman antara 6 dan 7 jam dan mempunyai tiga pengakhiran yang berbeza, tetapi masalah yang dihadapinya dalam permainan dan naratifnya menjadikannya berbaloi untuk diulang pada tahap yang paling rendah. mungkin ditempatkan Jika anda pengguna Gamepass, cuba Trek to Yomi, tetapi saya tidak akan mengesyorkan permainan pada harga penuh kepada pengguna PlayStation.

Trek to Yomi

permainan - 5
cerita - 5.5
muzik - 5.8
grafik - 5.9

5.6

Start typing and press Enter to search