semakan Pretty Girls Tile Match

Saya telah menyemak banyak tajuk dalam francais Pretty Girls setakat ini, dan semua permainan ini mempunyai satu persamaan utama, menampilkan gadis comel, yang lebih dikenali sebagai “Kawaii” dalam budaya Jepun, sebagai protagonis dan ganjaran untuk melengkapkan permainan. Setiap versi siri ini tertumpu pada permainan klasik atau rekaan semula teka-teki klasik, dan Pretty Girls Tile Match tidak berbeza daripada pendahulunya dan mengikuti suasana yang sama.

Permainan ini menggunakan konsep mudah, anda bermain dengan jubin mah-jong yang dihamparkan secara rawak di atas meja, tugas anda adalah untuk memadankan 3 daripadanya, apabila anda melakukannya, selepas membersihkan papan, ia akan hilang dari kawasan permainan dan dalam kes ini anda telah menyelesaikan tahap itu. Proses ini betul-betul serupa dengan permainan gaya Match-3, yang sangat penting dalam kalangan pemain. Permainan ini telah dikeluarkan untuk PC melalui Steam pada tahun 2022 dan kini, selepas kira-kira setahun, ia juga telah dikeluarkan untuk konsol Nintendo Switch.

Setiap tahap yang anda selesaikan memberi anda mata, dan anda kemudian boleh menggunakan mata tersebut untuk membuka kunci pakaian dan latar belakang gadis comel yang kemudian anda boleh letakkan pada diorama, apabila anda berada dalam kedudukan yang anda suka, anda boleh menyimpan Secara umum, anda boleh menggunakannya mengikut cara yang anda suka, dan anda mungkin mahu menggunakan imej ini sebagai latar belakang.

Terdapat sejumlah 120 tahap untuk diselesaikan, 20 untuk setiap watak, dengan 3 tetapan kesukaran yang berbeza. Mempelajari mekanik permainan Pretty Girls Tile Match adalah sangat mudah, dan dalam melakukan ini, anda mesti mengikuti satu siri prinsip dan peraturan. Sebagai contoh, anda hanya boleh menyimpan 7 jubin bersama-sama pada satu masa dan ia akan hilang apabila 3 daripadanya sepadan. Jelas sekali, anda perlu agak taktikal dalam melakukan ini, kerana sesetengah jubin tersembunyi di bawah jubin lain, dan anda perlu memastikan bahawa anda tidak tersekat dengan membebankan jubin yang sama.

Nasib baik, pembangun permainan telah menyertakan butang buat asal yang berguna, serta butang tahan yang membolehkan anda mengalihkan jubin ke tepi jika anda tersekat, bersama-sama dengan togol apabila anda selesai. Walaupun dalam situasi yang paling sukar, dengan sedikit perancangan dan pemikiran, anda boleh melengkapkan semua peringkat Padanan Jubin Pretty Girls.

Setiap daripada 6 gadis dalam permainan ini mempunyai biografi kecil dan ciri personaliti mereka sendiri, walaupun ini sangat cetek dan tidak benar-benar menjejaskan permainan. Sebagai contoh, Riara digambarkan sebagai “cumbu cantik yang tenang”. Dia bergaya, dia menari dan menjadi model, tetapi dia juga seorang pengacau yang nakal. Atau watak Rui, yang digambarkan sebagai “wanita cantik dengan susuk tubuh tinggi dan menonjol seperti model.” Bertentangan dengan penampilannya, dia mempunyai kemahuan yang kuat dan personaliti penyayang.

Antara kelebihan Pretty Girls Tile Match ialah ia memberikan kelainan baharu pada permainan teka-teki kelas 3 keping menggunakan jubin Mah-jong dan jauh lebih sukar daripada yang kelihatan pada mulanya. Oleh kerana beberapa jubin kelihatan sangat serupa antara satu sama lain, semuanya menambah cabaran keseluruhan permainan dan akan menjadi tambahan yang menyeronokkan untuk orang yang menyukai jenis permainan teka-teki ini.

Tetapi masih permainan ini tidak sempurna sepenuhnya dan kelemahan utamanya ialah anda mendapat jumlah “mata” yang sama untuk membeli sesuatu sama ada anda bermain dengan mudah atau sukar dan anda boleh mengalahkan mana-mana tahap pada sebarang kesukaran. Selesaikan peringkat sebelumnya, sebagai contoh , keluarkan cabaran yang memerlukan untuk melengkapkan semua peringkat pada hard. Ini akan menjadikan pengumpulan pencapaian permainan sangat mudah dan akan menghapuskan cabaran utama untuk mengumpulnya.

Saya peminat francais “Pretty Girls”, semua versi siri ini adalah permainan klasik dengan rupa baharu atau pembuatan semula dalam gaya teka-teki, pembangunnya, Zoo Corporation, bukan sahaja menambah baik pada yang asal, tetapi juga mencipta versi baharu yang mencecah pasaran serta-merta. Genre itu sendiri menjadi yang terbaik. Pretty Girls Tile Match hampir merupakan permainan perlawanan-3 terbaik yang tersedia untuk Nintendo Switch sekarang, untuk peminat jenis permainan teka-teki ini, ini adalah permainan terbaik yang anda boleh dapatkan, kerana ia menawarkan sejumlah besar tahap dan cabaran yang hebat. Memberi.

Permainan - 8.5
Cerita - 7
Muzik - 8
Grafik - 8

7.9

Start typing and press Enter to search