semakan TacTac Prologue

Setakat ini, saya telah bermain banyak permainan bebas dalam genre pengembaraan dan misteri, yang setiap satunya mampu membawa saya detik-detik yang sangat menggembirakan. Tetapi apabila saya melihat video dan imej TacTac Prologue di Nintendo Switch Store, saya menyedari bahawa permainan ini benar-benar asli dan tidak seperti apa-apa lagi yang pernah saya alami dalam genre ini. Ini ialah permainan unik dalam genrenya yang menonjol dalam pelbagai bidangnya, terutamanya estetika dan teka-tekinya, dan memberikan anda dunia untuk diterokai, di mana terdapat rahsia untuk ditemui. . Kegembiraan yang datang daripada menyelesaikan teka-teki permainan ini benar-benar tidak dapat digambarkan dan ia pasti akan menghiburkan anda dengan dialog yang lucu. Permainan ini sebelum ini dikeluarkan untuk PC dan kini ia telah menuju ke konsol Nintendo Switch.

Saya pasti perkara pertama yang menarik perhatian anda apabila anda memasuki permainan ini ialah karya seni dan grafik permainan yang berwarna-warni. Penggunaan palet warna terang dan segar cukup jelas di seluruh persekitaran permainan dan telah memberikan permainan itu keindahan istimewa yang benar-benar mengagumkan. TacTac Prologue menunjukkan prestasi yang sangat baik dari segi estetika, dan seni visual yang menawan ini mempunyai kesan yang ketara ke atas cara menyelesaikan teka-teki. Runut bunyi yang menyeronokkan dan istimewa turut mengiringi kesan visual yang menarik ini yang sangat sesuai dengan suasana permainan.

TacTac Prologue mengisahkan tentang seorang budak lelaki bernama Dunai yang tinggal di bandar luar bandar Gaab. Dia bercadang untuk berpindah ke tempat lain bersama keluarganya dan mereka telah memilih tempat tinggal baharu. Untuk bertemu dan mengucapkan selamat tinggal kepada rakan dan kenalannya yang lain, dia menyediakan senarai dengan nama orang penting yang tertulis di dalamnya. Tetapi semasa menyemak orang dalam senarai ini, dia menyedari bahawa kawan baiknya tiada di bandar dan entah bagaimana dia telah menghilangkan diri. Kini, untuk mencari kawan baiknya, Dunai memulakan pengembaraan yang menarik di mana dia mesti menyelesaikan semua jenis teka-teki dan berinteraksi dengan semua penduduk bandar itu untuk mencari rahsia kehilangan rakannya.

Kawalan permainan ini sangat lancar dan intuitif serta serasi sepenuhnya dengan skrin sentuh kawalan Nintendo Switch dan Joy-Con. Anda boleh bermain permainan dengan mana-mana, tetapi saya lebih suka skrin sentuh kerana ia lebih responsif dan berprestasi.
Seperti yang saya katakan, permainan ini pada asalnya dikeluarkan untuk PC, tetapi semasa menyemak maklum balas dan komen pemain lain tentang permainan ini, saya terjumpa isu pelik. Bahawa hanya sebilangan kecil pemain yang berjaya mengalami permainan ini dan kerana ini, permainan ini tidak disedari oleh pemain kerana ia sepatutnya dan hilang dalam bayangan tajuk lain.

Dalam bahagian permainan TacTac Prologue, seperti tajuk pengembaraan dan teka-teki yang lain, anda perlu meneroka kawasan yang berbeza di kampung Gaab supaya anda boleh bercakap dengan watak berkarisma yang tersebar di seluruh dunia permainan. Setiap orang ini mempunyai permintaan daripada anda yang memainkan peranan misi sampingan yang sama. Ini akhirnya membawa kepada teka-teki yang benar-benar mencabar pada masa-masa tertentu. Setiap teka-teki ini mempunyai tahap tertentu, ditandai dengan empat bintang, dan tahap kesukarannya ditentukan oleh satu atau beberapa bintang kuning terang. Sebagai contoh, bintang yang terang bermakna teka-teki yang diberikan adalah sangat mudah.

Sistem perataan ini adalah salah satu ciri menarik permainan TacTac Prologue, yang dilakukan dengan cara yang mahir. Dengan bantuan ciri ini, pemain yang mempunyai kemahiran yang berbeza boleh mengetahui betapa sukarnya teka-teki yang diberikan. Selain itu, dengan menyemak imbas persekitaran permainan, anda akan menemui satu siri item dan aksesori yang anda simpan dalam inventori anda. Menenun ini adalah sebahagian daripada pencarian sampingan permainan, yang memberi anda ganjaran yang lumayan pada penghujungnya. Interaksi dengan watak permainan yang berbeza juga merupakan salah satu bahagian yang menarik dalam permainan, yang terdiri daripada pelbagai jenis manusia dan haiwan.

TacTac Prologue ialah permainan teka-teki dan pengembaraan yang cemerlang dan mengagumkan yang saya pasti anda akan suka dengan teka-teki dan gaya seninya! Ini adalah tajuk yang menakjubkan yang boleh menawarkan banyak perkara dalam kesederhanaan permainannya dan peminat genre ini akan menikmati pengalamannya.

Permainan - 8
Cerita - 7.5
Muzik - 8.5
Grafik - 8.5

8.1

Start typing and press Enter to search