semakan Record of Agarest War

Permainan Rekod Perang Agarest ialah salah satu tajuk popular dalam gaya lakonan taktikal Jepun, yang dianggap sebagai tafsiran rentas generasi bagi genre ini, yang, selepas kira-kira 16 tahun sejak dikeluarkan awalnya, kini tersedia untuk Nintendo Switch. pemilik dengan grafik moden. telah mengambil. Malah, versi asal permainan yang agak popular ini dikeluarkan pada tahun 2007, yang menerima prekuel dan dua sekuel kerana kejayaannya, dan dalam versi baharu ini, semua kandungan ini hadir. Ini adalah port Nintendo Switch yang mengagumkan yang telah dikemas kini dalam pelbagai cara dan mempunyai masa pemuatan yang lebih singkat. Selain itu, ia mempunyai seni 2D termaju, filem berkualiti penuh dan muzik baharu, dan termasuk semua kandungan tambahan yang dikeluarkan untuknya, dan menawarkan lebih daripada 100 jam permainan yang berpusat pada penerokaan dan pertempuran tradisional.

Kisah permainan ini berjalan dengan cara yang berbeza, di mana cara anda berinteraksi dengan protagonis menentukan siapa yang akan menamatkan nasib mereka dan anak-anak masa depan mereka. Malah, permainan ini menggabungkan elemen pertempuran berasaskan giliran dan simulator dating ke dalam cerita yang menjangkau generasi. Protagonis pertama permainan ini ialah seorang pahlawan muda bernama Leonhardt yang tinggal di dunia Agarest, yang telah dimusnahkan oleh perang antara tuhan. Dia dan anak-anaknya dianggap sebagai harapan terakhir umat manusia, dan perjalanan mereka menjangkau generasi dan benua, dan mereka memulakan pengembaraan epik dalam usaha memulihkan keamanan. Senario cerita dipersembahkan melalui dialog gaya novel visual, dengan seni latar belakang statik dan potret watak gaya animasi.

Bekas jeneral dalam tentera, Leonhardt menghabiskan masa bertahun-tahun dalam peperangan. Dalam salah satu pertempuran ini, dia menyelamatkan seorang gadis bunian muda yang baru dikenalinya. Tetapi tindakan kepahlawanannya ini tidak bertahan lama dan tidak mendapat ganjaran. Malangnya, dia terbunuh dalam salah satu peperangan dan untuk menghidupkannya kembali, seorang wanita legenda bernama Dyshana memberinya tawaran yang mementingkan diri sendiri. Leonhardt dan seluruh keluarganya mesti mengusir kuasa kegelapan dari lima benua Agarest. Malah, kerana dia seorang manusia yang mempunyai jangka hayat yang agak pendek, tawaran atau perjanjian ini, yang dikenali sebagai “Pembuluh Roh”, diturunkan kepada anak-anaknya, yang dikaitkan dengan mekanik utama permainan: sistem pembiakan semangat yang dipanggil Ia adalah pelik dan dengan bantuannya anda boleh meningkatkan generasi akan datang wira permainan yang lain.

Permainan Rekod Perang Agarest mempunyai cerita yang sangat panjang berbanding dengan tajuk lain dalam genrenya, yang mengambil masa kira-kira 160 jam untuk disiapkan, di mana protagonis dan rakan mereka menyampaikan ciri-ciri mereka kepada anak-anak mereka dalam gaya simulasi. . Boleh dikatakan bahawa naratif umum permainan adalah tentang mengalahkan raja jahat, yang menyebabkan banyak pertempuran di dunia permainan. Untuk membangunkan generasi seterusnya menggunakan sistem pembiakan jiwa, Leonhardt mesti memilih pasangan, dan bergantung pada pasangan yang anda pilih untuk wira semasa anda, watak utama untuk generasi seterusnya akan agak berbeza. Terdapat sejumlah lima generasi dalam permainan, setiap satu dengan wira yang berbeza, dan setiap satu mengambil masa antara 10 dan 20 jam bergantung pada jumlah kandungan sampingan yang anda mainkan.

Dari segi permainan, Record of Agarest War mengikut piawaian genre lakonan taktikal, di mana anda diangkut ke grid pandangan isometrik semasa pertempuran untuk membentuk parti dan mengatur unit, dan segera Letakkan yang berkaitan Jika anda tidak biasa dengan permainan umum permainan ini, jangan risau. Kerana bahagian tutorial permainan membimbing anda tentang perkara yang anda perlukan semasa pertempuran. Kebanyakan pertarungan permainan adalah panjang, dan memandangkan setiap watak mempunyai latar belakang unik yang membolehkan mereka menyambung ke unit lain untuk merantai serangan, kedudukan dan pemahaman kemahiran mereka adalah penting. Permainan ini mempunyai sistem pertempuran berasaskan giliran yang mudah, tetapi dengan empat peranan (penyerang, pertahanan, penyembuh, sokongan) yang ditentukan untuk ahli parti anda melakukan tindakan tertentu.

Semasa anda maju melalui pengembaraan, peta permainan dicipta dengan titik, menunjukkan adegan acara serta bandar, menjadikan seluruh dunia berasa terhubung. Versi Switch ini mungkin merupakan cara terbaik untuk mengalami permainan ini, kerana prestasi keseluruhannya seperti memuatkan dalam pertempuran adalah lebih pantas daripada rakan konsolnya, memberikan anda pengalaman keseluruhan.

Dari segi reka bentuk ruang dan persekitaran, permainan ini mirip dengan siri Hyperdimension, di mana terdapat watak berbeza dalam ceritanya. Memandangkan ini adalah permainan berusia enam belas tahun, gaya seni boleh ketinggalan zaman dan mungkin tidak menarik minat sesetengah peminat SRPG. Tetapi ia masih merupakan port Nintendo Switch yang kukuh yang kekal dengan yang asal dan mengekalkan grafiknya yang cantik. Imej watak wanita dalam permainan ini jelas diambil dari anime dan mempunyai estetika tertentu. Suara hanya tersedia dalam bahasa Jepun. Mereka bagus, tetapi kualiti rakaman sangat kasar dan kualiti rendah. Runut bunyi permainan ini juga sempurna, tetapi ia tidak menyertakan sebarang lagu yang menonjol.

Jika konsep permainan main peranan strategi yang memerlukan usaha yang panjang dan membosankan kedengaran menarik kepada anda, maka Record of Agarest War mungkin berbaloi untuk dimainkan. Pengalaman versi ini boleh menjadi salah satu cara terbaik untuk menikmati dunia Agarest. Jika anda benar-benar meminati genre SRPG, anda mungkin akan mendapati banyak perkara yang anda suka tentang permainan baharu ini yang akan membuatkan anda terhibur untuk beberapa lama. Walaupun tajuk ini mempunyai kelemahan dan isu, ia adalah permainan yang sangat mudah untuk disyorkan hanya kerana tidak banyak RPG strategi Jepun dengan keluasan dan kerumitan permainan ini pada Nintendo Switch.

Permainan - 8
Cerita - 6.5
Muzik - 7
Grafik - 7.5

7.3

Start typing and press Enter to search