semakan Redemption Reapers

Salah satu genre paling popular yang telah menarik perhatian pembangun permainan video sejak beberapa tahun kebelakangan ini ialah genre main peranan taktikal, dengan permainan baharu genre ini dikeluarkan setiap bulan, dan ini membuktikan popularitinya semakin meningkat dari hari ke hari. ia semakin meningkat. Permainan genre ini menguji pemahaman anda tentang medan perang dan pengurusan parti atau pasukan dengan permainan menarik yang mereka tawarkan dan biasanya ditetapkan dalam grid heksagon dengan pandangan isometrik. Redemption Reapers ialah salah satu keluaran terbaharu dalam genre RPG taktikal yang cuba melakukan terlalu banyak untuk menonjol dalam kalangan rakan sebayanya, tetapi melupakan beberapa elemen terpenting dalam genrenya dan menjadikan pengalaman itu tidak lengkap. Permainan ini telah direka bentuk dan dibangunkan oleh Adglobe Studio dan diterbitkan oleh Binary Haze Interactive pada 23 Februari 2023 untuk konsol PC, PS4 dan Nintendo Switch.

Redemption Reapers mungkin kelihatan sepenuhnya seperti permainan Fire Emblem yang dimodenkan, tetapi itu tidak benar, dan hanya berkongsi beberapa elemen teras dan komponen antara satu sama lain, tetapi akhirnya, ia berbeza dengan ketara. membezakan dan mengambil jalan yang berbeza, dan untuk ini sebabnya, permainan baru ini tidak boleh disyorkan kepada peminat siri Fire Emblem. Kerana dalam banyak cara ia cuba menjadi jenis RPG taktikalnya sendiri dengan beberapa keputusan reka bentuk kering. Cerita ini agak generik dan juga sangat sinematik, dengan banyak adegan sinematik dan dialog antara watak utama. Interaksi antara kumpulan itu menarik – mereka adalah keluarga yang ditemui, tetapi terdapat ketegangan dan sejarah yang jelas antara setiap satu. Kemudian permainan masuk dan ia melakukan perkara yang hebat secara tematik – ia menunjukkan kepada anda betapa pentingnya untuk bekerjasama.

Kisah permainan ini adalah tentang pencerobohan tentera menakutkan makhluk seperti orc yang dipanggil Mort, yang tiba-tiba menyerang dunia fantasi permainan dan berhasrat untuk memusnahkan banyak negara. Mereka tidak pernah mempunyai motif selain membunuh manusia. Sementara itu dan di sebalik semua kekecewaan, kumpulan kecil yang dipanggil Ashen Hawk Briged telah bangkit dan ini adalah satu-satunya orang yang boleh menentang tentera Mort. Lima watak ini, yang pakar dalam serangan mengejut, bersatu untuk melawan tentera pemusnah yang mengancam mata pencarian rakyat. Senario cerita permainan ini diikuti melalui dialog antara watak-watak, yang mempunyai gaya seperti novel visual, dan sebahagian daripadanya diikuti dalam bentuk cutscenes sinematik.

Redemption Reapers ialah permainan taktikal yang hebat dan terdapat evolusi besar dalam cara anda menghampiri setiap pertarungan. Suku pertama permainan berasa sangat sukar kerana anda mempelajari kebolehan watak pilihan anda serta kekuatan mereka. Bahagian seterusnya sedang berusaha untuk membina kemahiran dan sinergi, belajar untuk mengalahkan musuh dengan cara yang bijak apabila kemungkinan kelihatan bertindan terhadap anda. Dari segi permainan, permainan ini sangat serupa dengan permainan seperti othercide, dengan peta yang agak besar yang membolehkan anda merancang lebih awal, kerana ia menghantar banyak musuh kepada anda dan mempunyai animasi serangan yang hebat. Setiap misi mempunyai kesukaran yang bagus dan boleh mencabar anda dengan baik.

Redemption Reapers ialah pandangan yang agak generik pada genre berasaskan giliran taktikal yang kurang taktikal dan lebih seperti RPG strategi daripada RPG taktikal. Daripada sistem berasaskan giliran, anda mendapat mata tindakan yang boleh anda simpan, dan dengan membunuh watak anda pada peta, ia meningkatkan musuh dan memperoleh lebih banyak mata. Walaupun ulasan, permainan ini mempunyai misi boleh dimainkan semula. Dan anda boleh menukar senjata pada pertengahan perlawanan. Anda mesti menggunakan sepenuhnya kemahiran aktif khusus setiap ahli supaya setiap ahli boleh memainkan peranan mereka di medan perang.

Idea umum permainan ini adalah untuk terlibat dalam pertempuran di mana anda mendapatkan semua lima protagonis dan kebolehan aktif/pasif mereka ke tahap tertinggi yang anda boleh dapatkan dan biarkan mereka mengerjakannya. Kerjasama pasukan adalah perkataan pertama dalam permainan ini dan ia sangat penting. Malangnya, banyak mekanik baharu yang digunakan dalam permainan ini menentang anda dan menjadikannya pengalaman yang tidak menyenangkan dari awal hingga akhir cerita. Perwatakan watak protagonis juga sangat lemah dan nampaknya rekaan mereka tidak mempunyai keaslian.

Isu permainan diketepikan, persembahannya cukup bagus dari segi grafik, walaupun secara grafik, versi PC tidak banyak untuk ditulis, kerana pelbagai tetapan dibiarkan tidak ditentukan dalam jabatan kesan visualnya. Walaupun model watak berasa sedikit kurang, seperti pori-pori tidak cukup besar atau sesuatu, ia sangat baik untuk dilihat selama lebih daripada sepuluh jam. Kami melihat penggunaan pelbagai warna dilakukan secara artistik dan reka bentuk persekitaran dengan tema zaman pertengahan yang sangat bagus. Saya fikir watak harus mempunyai lebih banyak warna, tetapi bukan warna yang lebih cerah. Pakaian mereka biasanya berwarna kelabu gelap dengan kelabu muda, jika mereka mempunyai sesuatu seperti merah tua atau hijau untuk keterlihatan yang lebih baik.

Beberapa reka bentuk raksasa pertama dalam permainan kelihatan buruk, tetapi selepas itu terdapat beberapa reka bentuk yang sangat menyeronokkan. Salah satu elemen terbaik permainan ini ialah muzik, yang dilakukan dengan sangat baik, beberapa lagu dalam permainan ini nampaknya lebih baik daripada Fire Emblem: Path of Radiance. Lakonan suara wira-wira cerita dilakukan dengan cara yang terbaik dan anda pasti akan menikmati cutscenes dan lakonan suara dialog. Jika anda fasih berbahasa Jepun, saya cadangkan anda menukar bahasa permainan kepada bahasa Jepun supaya anda boleh mendengar suara watak-watak, lakonan suara Jepun bagi tajuk ini memang bagus dan apabila watak-watak itu bercakap, anda rasa seperti berada dalam fantasi. dunia.

Sesetengah orang mempunyai masalah dengan grafik, bunyi dan aspek lain permainan ini dan ya memang benar, ini semua adalah antara kelemahan permainan, tetapi ingat bahawa Redemption Reapers dibuat oleh sebuah syarikat besar dengan pasukan yang besar dan dengan kerjasama a Sebuah studio bebas kecil dibangunkan dengan bajet yang kecil. Ia adalah RPG taktikal yang sangat tidak kemas yang mungkin lebih baik. Bagi saya permainan ini benar-benar bersinar dalam permainan dan ia boleh menjadi sukar pada masa-masa tetapi jika anda tahu cara bermain permainan dan tidak tergesa-gesa musuh ia benar-benar boleh dilakukan dan sangat menyeronokkan. Tetapi pada pendapat saya, kualiti akhir permainan ini tidak sepadan dengan harga yang diminta. Saya sangat mengesyorkan permainan ini kepada sesiapa yang suka permainan jenis ini.

Permainan - 7
Cerita - 6
Muzik - 8
Grafik - 7.5

7.1

Start typing and press Enter to search